reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

mam dziś kryzys ciąży ;((( po prostu nie wytrzymam jeszcze 5 miesięcy :-(

Mam taki dylemat, a wizyta u gina dopiero za tydzień:

Do lekarzy chodzę dwóch:
- jeden na NFZ (jak na razie tylko dwa razy),
- drugi prywatny
Plus odwiedziłam szpital i przychodnię przyszpitalną w jeszcze innym szpitalu.

Brałam od dawna 3 razy dziennie Duphaston po jednej tabletce i magnez, bo tak mi kazali wszyscy z tych lekarzy. Ale jakoś i tak miałam te dwa krwawienia po tym. W przychodni szpitalnej (czyli nie mój lekarz) mi dali po ostatnim krwawieniu dodatkowo Luteinę 100 dwa razy dziennie dopochwowo.
Ale ja czuję, że to za duża dawka 3 Duphastony + 2 Luteiny...
Wczoraj jak rzygałam wieczorem, tak całą noc aż do teraz mam spuchnięte gardło, bo te rzygi były strasznie wyjątkowo piekące. Jestem pewna, że to od tych leków dalej rzygam.

Lekarz na NFZ mówił, żebym odstawiła Luteinę, bo on uważa, że leki dowcipne nie są dobre. Ale ja przecież gdy brałam sam Duphaston to miałam krwawienia!
Jejku to co ja mam brać?!
Za tydzień ta wizyta u prywatnego i ja chyba nie wytrzymam :-( Poza tym dziecko coś się znowu mniej rusza...

reklama
Dziewczyny, a przypomnijcie mi kiedy robi się tę glukozę?
Czy Was też tak bolą łydki? No bo, że cycki mam jak kamienie to przywykłam, ale teraz to samo czuje w łydkach:baffled: Niby wczoraj dużo nie chodziłam, żeby aż tak bolały:eek:

mam dziś kryzys ciąży ;((( po prostu nie wytrzymam jeszcze 5 miesięcy :-(

Mam taki dylemat, a wizyta u gina dopiero za tydzień:

Do lekarzy chodzę dwóch:
- jeden na NFZ (jak na razie tylko dwa razy),
- drugi prywatny
Plus odwiedziłam szpital i przychodnię przyszpitalną w jeszcze innym szpitalu.

Brałam od dawna 3 razy dziennie Duphaston po jednej tabletce i magnez, bo tak mi kazali wszyscy z tych lekarzy. Ale jakoś i tak miałam te dwa krwawienia po tym. W przychodni szpitalnej (czyli nie mój lekarz) mi dali po ostatnim krwawieniu dodatkowo Luteinę 100 dwa razy dziennie dopochwowo.
Ale ja czuję, że to za duża dawka 3 Duphastony + 2 Luteiny...
Wczoraj jak rzygałam wieczorem, tak całą noc aż do teraz mam spuchnięte gardło, bo te rzygi były strasznie wyjątkowo piekące. Jestem pewna, że to od tych leków dalej rzygam.

Lekarz na NFZ mówił, żebym odstawiła Luteinę, bo on uważa, że leki dowcipne nie są dobre. Ale ja przecież gdy brałam sam Duphaston to miałam krwawienia!
Jejku to co ja mam brać?!
Za tydzień ta wizyta u prywatnego i ja chyba nie wytrzymam :-( Poza tym dziecko coś się znowu mniej rusza...

Najlepiej zdecydowac sie na jednego lekarza ktoremu bardziej ufasz, dziwne ze mialas krwawienie po duphantomie... najwyrazniej to za mala dawka i musisz brac cos jeszcze.

Dziewczyny, a przypomnijcie mi kiedy robi się tę glukozę?
Czy Was też tak bolą łydki? No bo, że cycki mam jak kamienie to przywykłam, ale teraz to samo czuje w łydkach:baffled: Niby wczoraj dużo nie chodziłam, żeby aż tak bolały:eek:

Ktos pisal ze 24 t, mi lekarz zalecil na nastepnej wizycie czyli w 23 t. Ja czasami jak przejde prog klatki to juz mnie nogi bola, polecam cwiczyc bo po rowerze juz mnie nie bolaly w ogole

Marzenka no to masz zagadkę, któremu ginowi zaufać. Może asekuracyjnie lepiej brac luteinę? Jeszcze nie słyszałam żeby komus zaszkodziła.
W ciąży nie można się kąpać w jeziorze? Ja tam się kąpałam. Szczególnie jak byliśmy w te upały na żaglach, to chyba bym zeszła gdybym nie popływała za łódką. Wczoraj zrobiłam wyniki moczu i jest ok.
Dzisiaj śniło mi się, że urodziłam. ale nawet nie wziełam dziecka ze szpitala i moja mama pojechała je odebrać. Jeny co ze mnie za matka!

Marzenka no to masz zagadkę, któremu ginowi zaufać. Może asekuracyjnie lepiej brac luteinę? Jeszcze nie słyszałam żeby komus zaszkodziła.
W ciąży nie można się kąpać w jeziorze? Ja tam się kąpałam. Szczególnie jak byliśmy w te upały na żaglach, to chyba bym zeszła gdybym nie popływała za łódką. Wczoraj zrobiłam wyniki moczu i jest ok.
Dzisiaj śniło mi się, że urodziłam. ale nawet nie wziełam dziecka ze szpitala i moja mama pojechała je odebrać. Jeny co ze mnie za matka!

ja z kolei słyszałam, że lepiej w jeziorze niż na basenie, ale nie wiem ile w tym prawdy

Jestem dziewczyny na izbie przyjęć i powiem wam ze mieć swojego lekarza to podstawa :) przyszła dziewczyna w 40 tyg (brzuch miała jak mój ale ok :D) a lekarka nie chce jej przyjąć bo nie ma skurczy mimo ze mała ułożona pośladkowy wiec do SN nie bardzo..

Mi zrobili na razie usg chłopaki jeden 390 drugi 360 gram :)

reklama
Mi lekarz tez powiedzial, ze lepiej sie kapac w morzu czy jeziorze niz na basenie, wiec sie kapie :-)
Co do wstawania w nocy wstepuje do klubu Emenems 2,3 razu ide zanim usne, w nocy pewnie jeszcze z 5 razy na spiocha wstaje ;-)
Paulettah to fajnie jak tak, informuj nas na bierzaca to w razie czego pojedziemy Cie odbic haha ;-)

Do góry