reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

No moja koleżanka ok. W 22 poczuła i to delikatnie więc różnie to bywa Ale ja już bym chciała :) a u mnie to 17 t i 1 dz czyli 17 skończonych a jestem w 18 teraz tak to się raczej liczy:) tak moja ginekolog liczy :)
Ja wrzucisz na ruszt cos slodkiego, owoc, generalnie weglowodany proste to poloz sie, wycisz i moze mala buba Ci podziekuje za szmakostke;). Ja tak wlasnie zauwazylam, ze skrajna ekscytacja nastepuje jak cos weglowodanowego wleci;)

reklama
No ja czuję delikatne ruchy. Ale od pewnego czasu ciągle tak samo. W ogóle nie zwiększa się ich intensywność. Mie są ani częstsze ani silniejsze. To normalne? Bo zaczynam się zastanawiać cxy wszystko ok.
U mnie łożysko jest na przedniej ścianie, więc niestety jest amortyzacja... :-(

A tak bardzo bym chciała już czuć wyraźnie i pod ręką. I żeby mąż też mógł poczuć. Ehhh... no i jakoś to moje dzieciątko leniwe trochę. Ale i ja i mąż podobno byliśmy spokojni w brzuchach mam, więc może to rodzinne. ;-)

Ja wrzucisz na ruszt cos slodkiego, owoc, generalnie weglowodany proste to poloz sie, wycisz i moze mala buba Ci podziekuje za szmakostke;). Ja tak wlasnie zauwazylam, ze skrajna ekscytacja nastepuje jak cos weglowodanowego wleci;)

Ok spróbuję z owocami bo słodyczy nie jem bo nie dam rady to może trochę poszaleje :)

No ja czuję delikatne ruchy. Ale od pewnego czasu ciągle tak samo. W ogóle nie zwiększa się ich intensywność. Mie są ani częstsze ani silniejsze. To normalne? Bo zaczynam się zastanawiać cxy wszystko ok.
U mnie łożysko jest na przedniej ścianie, więc niestety jest amortyzacja... :-(

A tak bardzo bym chciała już czuć wyraźnie i pod ręką. I żeby mąż też mógł poczuć. Ehhh... no i jakoś to moje dzieciątko leniwe trochę. Ale i ja i mąż podobno byliśmy spokojni w brzuchach mam, więc może to rodzinne. ;-)

Jak czujesz tzn. Ze na pewno wszystko ok, moja koleżanka tylko raz czuła kopnięcie a tak cała ciaze tylko lekkie ruchy a ma super aktywna, zdrowa córeczkę

Juti spokojnie, wszystko ok. W pierwszej ciąży zaczęłam cokolwiek czuć w 20 tygodniu i to bardzo delikatnie. Niektóre jeszcze później czują. Ja teraz mam szczęście, bo czuje już od 2 tygodni :-)

Ja dalej męczę się z upałami i z dzieciuchem:-) Dzisiaj rano przechodził sam siebie. Też źle znosi upały. Za tydzień mam wizytę u ginekologa, a pewnie za dwa usg:-):-) Jaram się.

Aaaa i witam nowe koleżanki. Rzadko zaglądam teraz, ale widzę jakieś nowe nicki :-)

juti ja też się martwiam bo szybki poczułam a potem nic albo bardzo słabo i długo tak samo ... ale to normalne teraz od jakiegoś czasu mocniej czuje :) tez nie jakoś super mocno ale pod ręką Już czuję całkiem fajnie. mąż jeszcze nie miał okazji ale to dlatego że mało się widujemy ostatnio heh..

reklama
Do góry