reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

No to ja go tak nazywam i moja siostrzenica ale nawet nie wiem czy chłopak :) jak bedzie chłopak to Jan ale dla mnie to Stefan juz zostanie hahahaha

reklama
A to dzisiejszy nowy, spontaniczny nabytek mojej córki :) kolczyki :) pytałam z 10 razy czy jest pewna ale za każdym razem 100 procent tak !! kolczyki wybrała w sekundę nawet nie zakwilila i nie chciała u mamy na kolanach tylko sama :) jestem dumna !!:D

Załączniki

• 1439382372899.jpg
    1439382372899.jpg
    16 KB · Wyświetleń: 44
No wiec co do brzucha to położna obmacała mowi ze wszystko odpowiednie i na swoim miejscu - kazała zmienic ustawinia krzesła w pracy zeby nie było ucisku na brzuch i suzo spacerować i częste przerwy oddechowe robic zeby rozluźnić miesnie brzucha - bóle miesiaczkowe sa niegroźne poki nie ma skurczy i nie ma rano.
Oczywiscie kazała dzownic zawsze jak cos wyda mi sie podejrzane.

Co do ciśnienia to zmienirzyla i mowi ze rzeczywiscie niskie i ze jak dalej tak bede to na ekg wyślą ale mowi ze lepeiej niskie niz wysokie.

Stefan pływa i slychac serduszko i ruchy :) na rym uszczu krótkofalówka :D

Bóle miesiączkowe to nic innego jak właśnie skurcze macicy. Miewałam takie bóle i miałam zleconą na 2 tyg, 2 x dz Nospe.

dziewczyny tak patrze w necie na wózki wybór jest,ceny tez ale niemam pojęcia jakie sa w miare oki i lekkie,wygodne w prowadzeniu,wiem ze kiedyś pisałyście na ten temat może ktoś jakiś polecić zebym mogła go obejrzeć?:-)

Ja mam dzisiaj mega dola, mała cala noc kopała a ja jakos nic nie czulam tylko chcialam spac. Nie wiem czy mam instynkt macierzynski a jak nie?

dziewczyny tak patrze w necie na wózki wybór jest,ceny tez ale niemam pojęcia jakie sa w miare oki i lekkie,wygodne w prowadzeniu,wiem ze kiedyś pisałyście na ten temat może ktoś jakiś polecić zebym mogła go obejrzeć?:-)

Ja chcę wózek z dużymi kołami żeby dobrze się prowadził ( szczególnie zimą jak śnieg będzie:))

Bóle miesiączkowe to nic innego jak właśnie skurcze macicy. Miewałam takie bóle i miałam zleconą na 2 tyg, 2 x dz Nospe.

Wiesz co u mnie bóle miesiaczkowe s skurcze podczas boli miesiączkowych to co innego na to rozróżniam - cmienie i bóle skurczowe wiec luz. Skoro wszystko na miejscu jie bede brac zadnych lekow i dopóki bol nie jest całodobowy tylko jak sie zmęcze troche

Ja mam dzisiaj mega dola, mała cala noc kopała a ja jakos nic nie czulam tylko chcialam spac. Nie wiem czy mam instynkt macierzynski a jak nie?

Hahahahha masz masz :) to specjalna nitka miedzy toba s dzieckiem i nie patrz jaka inni maja bo każda jest jedyna i wyjątkowa i rożnie sie objawia :)

reklama
Hahahahha masz masz :) to specjalna nitka miedzy toba s dzieckiem i nie patrz jaka inni maja bo każda jest jedyna i wyjątkowa i rożnie sie objawia :)

Dokładnie:) ja zawsze myślałam że bycie w ciąży to takie cudowne uczucie, że ma się dzidziusia w brzuszku a powiem szczerze że ja w ogóle nie czuje się w ciąży więc ciężko mi stworzyć jakąś więź z dzieckiem bo nawet nie mogę sobie uświadomić ze ja dzidziusia w brzuszku mam

Do góry