reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
W ktorym tygodniu mozna wyczuc juz ruchy dziecka ??

Zalezy ktora to ciaza jak sie dowiedziałam od dziewczyn i czy masz łożysko na przecenie czy tylnej ścianie - ja mam najgorszej, pierwsze dizecko i łożysko z przodu ( nie mylić z przodującym) mam 19tc i cos tam czuje ale to jeszcze baaaaardzo umowne :)

Marcepanem- nie ja z Austrii Ale primark też jest :) I super wózek znalazłaś , ja coś podobnego oglądałam Ale jeszcze nie wiem jaki

Inna bajka- nie trzeba w 19 tc czuć ruchów, moja koleżanka pierwsze baaardzo delikatne poczuła dopiero 22-23 tc i było wszystko Ok i przez całą ciążę mało ruchów czuła a dziecko zdrowe i wszystko super więc nie ma się czym martwić :)

Simka o wózku chyba do mnie tak wiec cena za komplet to pomiędzy 600-650£. Cena duża nawet tu bo są komplety za 250£. Jednak ja to wzrokowiec i jak cos wpadnie w oko to nie ma zmiłuj :)

Innabajka balsam moze byc dobry efekt chyba bezpieczniejszy od typowych samoopalaczy. Daj znać :)

Pyscek roznie to bywa ,z doświadczenia wiem ,że i w 13nastym ,ale to w kolejnych ciążach. W pierwszej czułam w 15nastym. Wszystko tez zależy od budowy ciała mamy. Drobne kobietki duze szanse maja na wczesne ruchy.

Emenems a mąż już macal ? :D Czuł?
Zjedz cos małego ale bombowego i poczekaj z 30minut ,a potem spokojnie połóż sie i poszturchaj brzuch.
Duze szanse ,że ktos Ci odpuka :D

Simka o wózku chyba do mnie tak wiec cena za komplet to pomiędzy 600-650£. Cena duża nawet tu bo są komplety za 250£. Jednak ja to wzrokowiec i jak cos wpadnie w oko to nie ma zmiłuj :)

Innabajka balsam moze byc dobry efekt chyba bezpieczniejszy od typowych samoopalaczy. Daj znać :)

Pyscek roznie to bywa ,z doświadczenia wiem ,że i w 13nastym ,ale to w kolejnych ciążach. W pierwszej czułam w 15nastym. Wszystko tez zależy od budowy ciała mamy. Drobne kobietki duze szanse maja na wczesne ruchy.

Emenems a mąż już macal ? :D Czuł?
Zjedz cos małego ale bombowego i poczekaj z 30minut ,a potem spokojnie połóż sie i poszturchaj brzuch.
Duze szanse ,że ktos Ci odpuka :D

Maz mało cierpliwy a dziecko powściągliwe w ruchach - pozatym jak mu pokazuje gdzie dziecko jest i ze tam ma łapę trzymac to on wie lepeiej i kładzie pod pępkiem zaraz a tam to jedyne co poczuje to moj układ trawienny ale spoko :D moze w koncu skuma ze poki co dziecko jest nisko :D

reklama
Cześć dziewczyny.
Jejku Wy już wybieracie wozki,robicie zakupy a ja zupełnie nieogarnieta jestem. Ledwie kupiłam jednego pajacyka i to z przypadku. Ja tam ciągle myślę że mam dużo czasu.
Jestem właśnie po weselu, w taki upał to był koszmar. wesele wyjazdowe autokarem razem trwało 15 godzin godzin, później snu 5 godzin i autokar na poprawiny no i znów 9 godzin.strasznie to męczące ale niepowiem postańczyłam i pojadłam pysznoszności. Wczoraj wieczorem jak wróciłam zauważyłam że mam okropnie spuchniete nogi, normalnie jak bańki, wypiłam wapno i leżałam z nogami w górze odrobinę zeszło ale niezupełnie. Macie może jakieś sposoby na opuchlizne nóg?

Do góry