reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Nie no pewnie ze tak lepiej zapobiegać niż potem się płuc w brodę :) a u mnie to najprawdziwsza prawda zawsze miałam duży brzuszek :(

Ja ciśnienia nie mierzę, ale dzisiaj mi mąż pewnie podnosi :p Dolinę mam, bo nie dość że Młoda nadal gorączkuje, to ten denerwuje

Marcepanek- ja używam olejku z Musteli teraz i jestem bardzo zadowolona, raz dziennie starczy, bo mocno natłuszcza, a na nogi i ręce balsam z bielendy nawilżający dla mam
Oj tak, też nie lubię dzieci ze smokami w buzi, takich starszych, szczególnie 3-letnich. Widze nie raz takie obrazki: dziewczynka pomalowane paznokcie u rąk i nóg (tego też u dzieci nie lubię), a w buzi smok.
A 3-4 latki w wózkach to też lenistwo rodziców ;) My na wiosnę odstawiliśmy wózek, bo stwierdziłam, że 3 latka to duża dziewczynka, moze chodzić sama. A znam nawet 4 letnie dzieci, które nadal są wożone. Z drugiej strony znam widuję dziewczynkę z pół roku młodsza od Polki, zawsze we wózku, a dziewuszka ma widoczną nadwagę! Masakra. I zawsze coś słodkiego to dziecię je lub ma kupowane. Moja też je słodycze, ale wagę ma nawet dość niską lub w normie.

Emenems- no super :) To już wiesz, ze Maluszek tam jest

W Austrii to ciągle dzieci do przedszkola w wózkach rodzice woza i ze smokiem w buzi,najlepsze jak przyjdzie dziecko do mnie ok. 5 lat i mówi już wyraźnie a w buzi smok, ja nie rozumiem takich rodzicow

Kurczę narobiłąm się dzisiaj, parę razy niosłam Młodą z łazienki. Dzisiaj to nawet brzuch mi wywaliło i wyglądam jak w ciązy. No i trochę mnie ciągnie i boli w bliźnie. Po prawej stronie jak dotykam, to mam pod skórą, pod blizną od cc lub w tej okolicy taką jakby kuleczkę małą, jak myślicie, zrosty? Dają o sobie znać ze zmęczenia?

Dlatego ją nie zgodziła się na podawanie małemu smoczka w szpitalu. W domu może miał go w buzi łącznie kilka dni szczególnie jak zaczął się slinic na ząbki to do zasypiania mu dalam. Ale zaraz jak zamykał oczka to wypływał. Smoczek słodko wygląda tylko do pół roku. I przerazała mnie perspektywa odurzenia.

Co do picia mleka z butli. Mój ma dwa lata i mleko tylko i wyłącznie toleruje z butli. Z kubka się nie napije choć inne rzeczy jak herbata wodą czy sok to z kubka pije. No nie wiem co robić. Mleko to am i z butelki chce.

No i pampersy. My próbujemy odpieluchowwc i o ile jak chce kupe to zawola i Sadzam na nakladke to sikac wołać nie chce. Eh i buja się w tym pampku.

żabila- moja miała smoka do 8 miesięcy, Jedyna rada jakiej posłuchałam od mamy, ze to ostatni dzwonek by zabrać i faktycznie, zabrałam, schowałam i nie było problemu z oduczaniem. Ale ona miała tylko do spania, a w dzień wyraźnie się bawiła nim, a nie potrzebowała.
Co do butli, to ze smoczków tez szybko rezygnowałam i przechodziłam na rurki, niekapki i takie tam. Jak przeszła na krowie, to już z kubka normalnie piła. Pieluch się pozbyła mając 2 lata i 3 miesiące, ale tu bym dała dziecku czas. My próbowaliśmy całe zeszłe lato i jak odpuściliśmy, to się udało :) Dziadki też trochę pomogły, bo my wtedy głównie w pracy. Teraz musze ja przestawić na nakładkę, a nocniki schowałam

Macałam tę bliznę i teraz mnie w tym miejscu leciutko boli :( Albo już się schizuję. Musze mojemu ginowi na wizycie się spytać co to

reklama
A i odnosnie rozstepow bo mi umknelo. Ją w pierwszej ciąży smarowalam różnych mi olejkami kremami balsamami i dupa. Porylo mi brzuch na całej długości. Najgorzej w ostatni miesiąc ciąży i miesiąc po porodzie dalej wyraziło. Stroju dwuczęściowego nigdy już nie ubiore bo od bikini prawie po cyce są szramy. Brzuch mi nie opadł i był strasznie wysoko a mały dupke pchal cały czas. I nic nie porażce płakać nie będę przyzwyczaje się a z czasem zblakna i staną się mało widoczne. Jak komu maja wyjść to i tak wyjdą choćby całą tubke codziennie wsmarowywal w siebie.

Do góry