reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
U mnie tez dzis ciepło mam 27 w cieniu teraz i pełne słońce ale u nas to radocha :) w nocy spada do 10 stopni wiec rano jest jeszcze czym oddychać :)

Hahahaha no masakra :D
Ja mieszkam w górach i tu nigdy nie bedzie w nocy upału zawsze spada, oczywiscie jak mamy lato gdzie jest 45 stopni to wtedy w nocy 20 heheh ale nie w tym roku - teraz juz potrafi do 2 spaść we wrześniu bedzie jak w marcu - w dzien 25 rano skrobanie szyb jahahaha

Hey hey.
Zakupiłam dziś nowy olejek do smarowania i zobaczymy za kilka miesiecy co bedzie.
A zeby było zabawniej to w domu mam bio-oil i olej kokosowy bo i bez ciazy ratowałam sucha skore. No ,ale nie byłabym kobieta gdybym czegoś nowego nie wypróbowała :)

A WY kobietki czym sie (jesli juz) smarujecie?

Generalnie współczuje upałów ,ja to nie lubie ani za zimno ani za ciepło. Zeby było tak po środku niestety sie nie trafia.

Paulettah najważniejsze ,ze z maluchami wszystko dobrze.

Simka co za paskudztwo sie przyczepiło. Taka temperatura jest bardzo groźna :(

Jeszcze mi na rabarbar tu któraś narobiła smaku ;)

Ja obecnie to kwaśne i takie normalne jedzenie bym jadła. Słodkie odrzuca strasznie ,jedynie raz na długi czas jakaś czekoladka gdy czuje spadek cukru ,ale i to z trudem. Najzabawniejsze ,ze ja KOCHAM słodycze :D

KP i MM trudny temat ,mnie jedynie zastanawia metoda podawania. Sądziłam ,ze piers jak i butelka to wynalazki :) dla niemowląt. Tak wiec jak ktos chce dawać na upartego swój pokarm nawet do 6rż to dlaczego nie z kubeczka? To samo odnośnie MM kilkulatek ciągnący butle ,ktory z założenia powinien umieć pic z kubka.

No ,ale to moje poglądy ,a kazdy ma prawo do własnych.
Jednak jak widzę dziecko powyżej 3,5roku z zestawem pampers ,butla i smok to mnie skręca. Ostatnio widziałam nawet dziewczynkę na ok minimum 5lat przez legginsy przeswitywal pampers ,a w buzi smoczek. Nie wygladała na chora zeby odbiegała rozwojowo czy cos. Dla mnie to juz albo lenistwo mamusi albo krzywdzenie dziecka poprzez zatrzymywania go na etapie niemowlaka.

W rodzinie meza niestety przypadek był taki ze 6latek swoje potrzeby do pampersa załatwiał i pił mm z butelki. Chłopak zdrowy w pełni jedynie mamusia chyba nie...

Hey hey.
Zakupiłam dziś nowy olejek do smarowania i zobaczymy za kilka miesiecy co bedzie.
A zeby było zabawniej to w domu mam bio-oil i olej kokosowy bo i bez ciazy ratowałam sucha skore. No ,ale nie byłabym kobieta gdybym czegoś nowego nie wypróbowała :)

A WY kobietki czym sie (jesli juz) smarujecie?

Generalnie współczuje upałów ,ja to nie lubie ani za zimno ani za ciepło. Zeby było tak po środku niestety sie nie trafia.

Paulettah najważniejsze ,ze z maluchami wszystko dobrze.

Simka co za paskudztwo sie przyczepiło. Taka temperatura jest bardzo groźna :(

Jeszcze mi na rabarbar tu któraś narobiła smaku ;)

Ja obecnie to kwaśne i takie normalne jedzenie bym jadła. Słodkie odrzuca strasznie ,jedynie raz na długi czas jakaś czekoladka gdy czuje spadek cukru ,ale i to z trudem. Najzabawniejsze ,ze ja KOCHAM słodycze :D

KP i MM trudny temat ,mnie jedynie zastanawia metoda podawania. Sądziłam ,ze piers jak i butelka to wynalazki :) dla niemowląt. Tak wiec jak ktos chce dawać na upartego swój pokarm nawet do 6rż to dlaczego nie z kubeczka? To samo odnośnie MM kilkulatek ciągnący butle ,ktory z założenia powinien umieć pic z kubka.

No ,ale to moje poglądy ,a kazdy ma prawo do własnych.
Jednak jak widzę dziecko powyżej 3,5roku z zestawem pampers ,butla i smok to mnie skręca. Ostatnio widziałam nawet dziewczynkę na ok minimum 5lat przez legginsy przeswitywal pampers ,a w buzi smoczek. Nie wygladała na chora zeby odbiegała rozwojowo czy cos. Dla mnie to juz albo lenistwo mamusi albo krzywdzenie dziecka poprzez zatrzymywania go na etapie niemowlaka.

W rodzinie meza niestety przypadek był taki ze 6latek swoje potrzeby do pampersa załatwiał i pił mm z butelki. Chłopak zdrowy w pełni jedynie mamusia chyba nie...

O tym nie pomyslałam a masz racje - oburza mnie picie z piersi w miejscach publicznych a nie samo mleko... Masz racje - czemu nie z kubka :D swietne !

A ja sie smaruje pharmaceris trzy razy dziennie - zobaczymy poki co przestał swędzieć

reklama
Do góry