reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Emenems mi sie podobają zreszta co sie chłop wtrąca w ubieranie to akurat damska sprawa :D mój mi tam nic nie gada tylko tyle ze przeginam i za dużo kasy na to wydaje ale co do ciuchów to jest na luziku :)

Ta .. Rylko to on zajmuje sie praniem i prasowaniem w domu .. Wiec wiesz, jak kupie cos w czarno białe paski to mnie wyklina hahahahha takze wiesz, on musi zeby potem mozna to logicznie prac itp ... Praktyczny sie znalazł :D

reklama
U nas nocka znów w gorączce, dzisiaj rano było lepiej, ale teraz znowu. Mamy diagnoze- zaczyna się angina, więc antybiotyk i tyle. Cieszę się, ze się wyjaśniło skąd ta gorączka, ae mi żal biedactwa, bo jeść nadal nie chce, rano wsunęła tylko kanapkę z nutellą, a teraz nawet chrupków kukurydzianych nie chce. Śpi

Emenems- też muszę sobie pas zmierzyć :p Ciekawe ile mam :) I w biodrach
Jak dla mnie i ładne i praktyczne. W taki wzorek jak czapka miałam portki dla Polki z tej marki.
Ja tam w domu nic nie prasuję, no czasem jak już naprawdę źle wygląda i właśnie takie dla maluszków, ale tylko kilka miesięcy.

A ja Maluszka jeszcze nie czuję :(

Sierpniowa- ja tam moich słodkich 13 kg nie dźwigam :p Zdarzyło się parę razy jak zasnęła na kanapie. ALe moja już starsza, to wie , ze mama nie może wziąć na ręce i tatuś nosi jak jej się nie chce na spacerze iść :p
Też mam erotyczne sny, hahaha :p

Mój mąż pomaga przy Poli, jako tatuś jest idealny- narzkać nie mogę :) Naprawdę :) Sprząta (chociaz ostatnio mniej), gotuje, kiedyś przewijał, karmił, kąpie, teraz jak jest chora to też się opiekuje. Ale pewniw wynika to z tego, że on ma pracę zmianową na 3 zmiany, więc często w tyg jest w domu i jak ja byłam w pracy, to nie raz on się dzieckiem caluśki dzień zajmował, a czasami to i po nocce bez spania :)

Marzenka- daj znać jak dowiesz się co i jak. trzymam kciuki by było dobrze

Paulina- świetne :)

Byłam na jodze- zrelaksowana jestem bardzo, bo nam zrobiła pół godziny rozciągania i oddychania, a pół godziny relaksu. Niektóre to nawet w drzemkę zapadły :p Czytała nam o porodzie- wyprawie na szczyt. Bardzo fajnie, odprężająco.

Emenems skąd wzielas takiego faceta? Mój sobie koszulki nawet nie wyprasuje, nieważne jakby pognieciona była :)

I słynny tekst " bo ty potem tego nie pierzesz " Ahahahaha
Ma 3 kosze ba brudy - nie wtracam sie jak on to dzieli .. Jeszcze nie zgadłam - ja zostawiam s łazience slbo pytam do ktorego wrzucic

No taki sie znalazł :D

Mój czasami wypierze ale porozdzielac co z czym to już większy problem:)
Simka chodzisz na specjalną jogę dla kobiet w ciąży? Jak wrażenia?

Emenems ja tez mam takie uczucie kamienia w brzuchu :-)
Co do prania to dorzuc z ubraniami chusteczki pochłaniające kolory :-) Juz nie będzie mial wymowki :-)

Ja moje slodkie roczne 10 kg tez nosze bo wyjscia nie ma ale... Zakupy nosi m. :-)

Bubcia- to jest joga przygotowana specjalnie dla kobiet, które wcześniej nie ćwiczyły jogi. Ciczenia głównie rozciągające, oddychając i relaksacyjne, takie, które przydadzą się przy porodzie- czyli jak oddychać, jak sobie pomóc w bólu, jak się zrelaksować. Świetna ta joga jest- mnie pomaga na kręgosłup, pomaga poznać siebie i faktycznie przygotować się świadomie do porodu

Simka- hmm muszę się zastanowić nad tą joga , ja mam karnet na silke i tam jest joga Ale zwykła i się zastanawiam czy się nie wybrać :)

Emenems ja tez mam takie uczucie kamienia w brzuchu :-)
Co do prania to dorzuc z ubraniami chusteczki pochłaniające kolory :-) Juz nie będzie mial wymowki :-)

Ja moje slodkie roczne 10 kg tez nosze bo wyjscia nie ma ale... Zakupy nosi m. :-)

Bo juz myslalam ze to cos nie tsk ... Kumasz - no taki doczepiony kamien pod skóra :D

reklama
Bubcia- na zwykłą się nie powinno, bo można sobie "coś zamknąć", czakrę czy coś, a to przy porodzie nie bardzo, bo my musimy się właśnie otworzyć, odblokowac :)

Do góry