reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Ale masz tam klimatycznie!!! Super!

Dziewczyny, wczoraj miałam przech chwilę i dziś znowu takie dziwne uczucie kłucia w pochwie. Boję się, że to jakieś skracanie szyjki czy coś. trochę mnie też dziś w dole brzucha kłuje uli ciągnie. Nie jakoś mocno, ale jednak. Miałyście tak?

reklama
Ale masz tam klimatycznie!!! Super!

Dziewczyny, wczoraj miałam przech chwilę i dziś znowu takie dziwne uczucie kłucia w pochwie. Boję się, że to jakieś skracanie szyjki czy coś. trochę mnie też dziś w dole brzucha kłuje uli ciągnie. Nie jakoś mocno, ale jednak. Miałyście tak?

Ja mam tak ze czuje w dole brzucha dosłownie - ukłucie igła od środa, raz na jakis czas i nie mam pojecia co to jest i cxy powod by sie denerwować ... A szyjki i tak przed miesiac jeszcze nie sprawdze niestety

Apropo kominka u Emenems- pamiętam jak mieszkaliśmy na działce, tam mieliśmy taki ni to piecyk koze ni kominek i mąż chciał sobie wysuszyć skarpetki, nie myśląc położył na takiej półeczce od pieca, za chwilę coś śmierdzi, a to skarpetki mu się stopiły. Ale w całej chacie śmierdziało. Ja zawsze na tej półeczce herbatę sobie grzałam jak mi ostygła. Ja z kolei spaliłam odkurzacz, bo myślałam, ze popiół już ostygł, a to jak wciągnęło, wiatru dostało, to się rozżażyło na nowo :p

monii- to gdzie Ty mieszkasz? Nie lubię jeździć z przesiadkami

Nie martwcie, się może Wam się biodra rozchodzą :) Albo coś się rozciąga. Mnie też tak parę razy kuło

Apropo kominka u Emenems- pamiętam jak mieszkaliśmy na działce, tam mieliśmy taki ni to piecyk koze ni kominek i mąż chciał sobie wysuszyć skarpetki, nie myśląc położył na takiej półeczce od pieca, za chwilę coś śmierdzi, a to skarpetki mu się stopiły. Ale w całej chacie śmierdziało. Ja zawsze na tej półeczce herbatę sobie grzałam jak mi ostygła. Ja z kolei spaliłam odkurzacz, bo myślałam, ze popiół już ostygł, a to jak wciągnęło, wiatru dostało, to się rozżażyło na nowo :p

monii- to gdzie Ty mieszkasz? Nie lubię jeździć z przesiadkami

Nie martwcie, się może Wam się biodra rozchodzą :) Albo coś się rozciąga. Mnie też tak parę razy kuło

Simka no z żarem trzeba mega uwazac szczegolnie jak myslisz ze zagaslo i chcesz wyjsc z domu :D otwierasz drzwiczki od kominka a tu ZIUUUUU!!!! ogień is back :D

Jedyny minus - na kawe musze sie duzo szybciej umawiac zeby albo nie rozpalać albo zagasić spokojnie i bezpiecznie - oczywiscie mam czujniki czadu w domu na wszelki wypadek ale nigdy nie zostawiamy niedopalonego kominka na noc.

Ty i odkurzacz przebijesz meza ze skarpetami ahahahahahahah :D

Emenems- ja ten popiół to z podłogi wciągnęłam, bo akurat sprzątałam, nie prosto z pieca.
Teraz zimą tam nikt nie mieszka, tylko teściowie latem. Teść czasem w zimie pojedzie przepalić, co by się nie wyziębiło i zawilgotniało za mocno

A ostatnio pytałam się, czy któraś z Was ma doświadczenia z mięśniakami w ciąży, ale cisza. Chyba wszystkie dziewczyny są wolne od tej uciążliwości :)
Byłam wczoraj na wizycie kontrolnej, na usg oczywiście dzieciaczek się odwrócił tyłeczkiem i bardzo pięknie było widać paciorki z kręgosłupa :-)
Dalej mam brać duphaston, to już piąty miesiąc i czy któraś w Was też go jeszcze bierze?
Acha, na listę wyprawkową wrzuciłam dwie ściągniete listy z innych forów i blogów, może komuś się przydadzą.
Pozdrawiam chłodno, bo upał mnie wykańcza :-)

A ostatnio pytałam się, czy któraś z Was ma doświadczenia z mięśniakami w ciąży, ale cisza. Chyba wszystkie dziewczyny są wolne od tej uciążliwości :)
Byłam wczoraj na wizycie kontrolnej, na usg oczywiście dzieciaczek się odwrócił tyłeczkiem i bardzo pięknie było widać paciorki z kręgosłupa :-)
Dalej mam brać duphaston, to już piąty miesiąc i czy któraś w Was też go jeszcze bierze?
Acha, na listę wyprawkową wrzuciłam dwie ściągniete listy z innych forów i blogów, może komuś się przydadzą.
Pozdrawiam chłodno, bo upał mnie wykańcza :-)

Kochana niestety nie pomogę - z mięśniakami wogole mie miałam styczności

Również nie znam tej przypadłości, mi mówili że jak się dupka bierze czy Luteine to tak do 19/20 tc

przejrzałam na szybko listy wyprawkowe , w sumie spoko, nie chciałam tam śmiecić ale dopowiem od siebie - octenisept to syf i często po nim pępek zamiast się szybciej goic to trwa to dłużej... Lepiej nic nie robić albo fiolet na spirytusie
Ręczników dla małej mieliśmy dwa z kapturkami, spoko starcza, olej kokosowy super kosmetyk, można śmiało zainwestować zamiast emolientów czy parafiny

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry