reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Ciezko powiedziec o cenie. Ja np wole zaplacic kilka zlotych wiecej a moec np. Body u gory przy glowce na zatrzaski a nie takie co maja zakladki bo u mnie sie wgl niesprawdzilo. Po 10 wybieram sie na zakupy bo 10 mam polowkowe i jak bedzie ok to zaczynam kupowac i rozejrze sie w cenach. Bo niekupuje od dawna bodow spiochow ani pajacy wiec niepanietan :-( a mam kilka par nowych nieuzywanych ale wszyatkie bez ceny poodklejane lub wyciete bo to z prezentow.

reklama
Emenems zabij mnie ,ale polskie ceny obecnie dla mnie to kosmos. Od 3lat kupuje w £ i nie mam pojęcia jakie teraz są ceny w Polsce.
Jednak jak tak patrzę to 15zl za jedno body z długim rękawem dla mnie max.
A tu jeszcze koszt dostawy 10zl :-/
Czasem wielopak wychodzi taniej.
Najważniejsze to patrz na materiał bo teraz duzo syfu sprzedają ,ze dziecko dostaje wysypki. Bawełna i jeszcze raz bawełna ,dla noworodka nic sztucznego.

Emenems zabij mnie ,ale polskie ceny obecnie dla mnie to kosmos. Od 3lat kupuje w £ i nie mam pojęcia jakie teraz są ceny w Polsce.
Jednak jak tak patrzę to 15zl za jedno body z długim rękawem dla mnie max.
A tu jeszcze koszt dostawy 10zl :-/
Czasem wielopak wychodzi taniej.
Najważniejsze to patrz na materiał bo teraz duzo syfu sprzedają ,ze dziecko dostaje wysypki. Bawełna i jeszcze raz bawełna ,dla noworodka nic sztucznego.

No nie pomagacie :D kurde...

Marcepanek ja mam ten sam problem nie dosc ze dzieci nie mam to nie mieszkam e Polsce 7 lat :/ i tez nie mam pojecia...

Marcepanek Paulettah a propo tego o czym pisalyscie, to ja jakis czas temu tez gdzies tu pisalam ( wiem zdanie bardzo po polsku:p) ze wlasnie jakis czas temu ogladalam program i Pani psycholog tak jak mowi Paulina zdecydowanie odradzala ubieranie i czesanie blizniakow tak samo, im sa starsze tym musza miec pole wyboru inaczej tlamsimy ich indywidualnosc ;-)
A co do tych zakupowych rzeczy, nie mam pojecia o czym rozmawiacie, musze zaczac to spisywac, bo potem nic nie znajde ;-)

Marcepanek Paulettah a propo tego o czym pisalyscie, to ja jakis czas temu tez gdzies tu pisalam ( wiem zdanie bardzo po polsku:p) ze wlasnie jakis czas temu ogladalam program i Pani psycholog tak jak mowi Paulina zdecydowanie odradzala ubieranie i czesanie blizniakow tak samo, im sa starsze tym musza miec pole wyboru inaczej tlamsimy ich indywidualnosc ;-)
A co do tych zakupowych rzeczy, nie mam pojecia o czym rozmawiacie, musze zaczac to spisywac, bo potem nic nie znajde ;-)

Ja od dawna robie screenshoty hahahha

Jak Ci pokazuje 18 tydzień, to tak naprawdę jest 17 tydzień plus kilka dni. Też umrę do połówkowego :) Mi się zgadzają te obliczenia Twojego tygodnia. Od 17 maja masz 7 tydzień (czyli 6w1d do 7w0d).
Więc od 2 sierpnia masz 18 tydzień.

Ja mam obiecane za darmo ciuszki (w tym kombinezon) od koleżanki, która ma 14-miesięcznego synka oraz ciuszki oraz wózek od kuzynki, która ma też ponad roczną córeczkę. Nie widziałam tego jeszcze, ale np. te od kuzynki w większości były ubierane do pięciu razy w życiu, bo miała za dużo ciuszków. Niektóre podobno w ogóle nie ubierane. Może nie będę musiała dzięki temu dużo kupować. Portfel mniej ucierpi, chociaż robienie takich zakupów to sama przyjemność :)

Dla mnie kuzynka zbiera ciuszki po swpim maluchu ktory teraz ma 2,5msc :p

reklama
Do góry