reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
No u nas za Adidasa, Converse czy Pumę to trzeba sporo zapłacić, szczególnie dziecięce. Ja uwielbiam trampki Vansy dla Polki, ale na jeden/pół sezonu i stówkę trzeba zapłacić

Pyscek- kurczę sama nie wiem, dla takiego Maluszka to chyba ten bez stópek

Emenems- u mnie na brodawki sprawdził się bepanthen- idealny też na odparzenia dla dziecka. Tylko trzeba zmywać przed karmieniem. Jest jeszcze z ziaji krem na sutki i też całkiem dobry

Tak jak karola pisze- albo z zatrzaskami u góry, albo wręcz z zatrzaskami na przodzie po długości- dla mnie takie dla maluszka były najlepsze

MIary na ilość ciuszków nie mam. Musimy wziąć jeszcze poprawkę na to, ze będzie zima, a jak nam zafajdają bodziaki czy spodnie z góry na dół, kilka razy, to tak szybko nie wyschnie.

No u nas za Adidasa, Converse czy Pumę to trzeba sporo zapłacić, szczególnie dziecięce. Ja uwielbiam trampki Vansy dla Polki, ale na jeden/pół sezonu i stówkę trzeba zapłacić

Emenems- u mnie na brodawki sprawdził się bepanthen- idealny też na odparzenia dla dziecka. Tylko trzeba zmywać przed karmieniem. Jest jeszcze z ziaji krem na sutki i też całkiem dobry

Tak jak karola pisze- albo z zatrzaskami u góry, albo wręcz z zatrzaskami na przodzie po długości- dla mnie takie dla maluszka były najlepsze

MIary na ilość ciuszków nie mam. Musimy wziąć jeszcze poprawkę na to, ze będzie zima, a jak nam zafajdają bodziaki czy spodnie z góry na dół, kilka razy, to tak szybko nie wyschnie.

To akurat najlepsze - bo przy kominku w godzine :D

Ale masz racje trzeba spory zapas miec bo ja bede sama z dzieckiem w domu nie wiem czy ogarne pranie gotowanie sprzątnie dziecko i siebie :D
Jeszcze sie skonczy tak ze maz nas oboje w obsranych gaciach po pracy zastanie :)

witam,niedałam rady wczoraj zajrzeć taka byłam padnieta odebrałam wyniki i sa oki, ale mi to zeszło jak wyszłam z domu 7:30 to wróciłam o 18,niby jakies 80km do pokonania a tylko pociąg przesiadka w następny pociąg,potem autobus potem znowu 2h czekania za wynikami i na nowo autobus,czekanie na pociąg dobre 1.5h i znowu autobus a upał taki ze prawie się usmażyłam,teraz mam 15wrzesnia przyjechać tam znowu na USG zobaczyć czy sa widoczne wady i pewnie znowu przypadnie mi pociag:szok::baffled:masakra!!dobrze ze się dobrze czuje,objawy typu mdłości,zawroty głowy itp.to bez problemu pojade sama i wroce bo tak to nie wiem czy bym pojechała
Teraz musze usiasc i was nadrobić a trochę tego jest:-)

Dokladnie dla poczatkujacych mam najlepsze jest cale wzdluz na zatrzaski i najlepiej na dwie nogi zeby sie niebac zginac jednej :-p
To akurat najlepsze - bo przy kominku w godzine :D

Ale masz racje trzeba spory zapas miec bo ja bede sama z dzieckiem w domu nie wiem czy ogarne pranie gotowanie sprzątnie dziecko i siebie :D
Jeszcze sie skonczy tak ze maz nas oboje w obsranych gaciach po pracy zastanie :)
Z tym kominkiem mas super :-)

Dokladnie dla poczatkujacych mam najlepsze jest cale wzdluz na zatrzaski i najlepiej na dwie nogi zeby sie niebac zginac jednej :-p

Z tym kominkiem mas super :-)

Zeby nie było - mamy super nowoczesny mega oszczędny system grzewczy tak ze nie mam grzejników tylko pompę grzewcza i cały dom mega tanio ogrzewa plus podłogowe .....ale... My dzieci wychowane w PRLowskim bloku ... Kominek do konca zycia bedzie atrakcja :D hahahah czekamy juz na zime zrby tylko moc palic :D i ten zapach i takie fajne powietrze ehhh :)
Za rok musze zrobic jakies ogrodzenie przed, zeby dziecko nie dostało sie ale to temat na za rok :)

reklama
No kurczę a u nas w PL mieli kominek z płaszczem wodnym i im nie dogrzewal domu to jak to jest bo ja tez to bym chciała ale mnie nastraszyli ze piec i tak musi być :/

Ja mam zwykły kominek o dom 134 metry parter piętro kominek jest ba dole zwykły, bez zadnych płaszczy wodnych i meeega ogrzewa cały .... Tylko ja mam dom drewniany to na prwno robi różnice

Zobacz załącznik ImageUploadedByForum BabyBoom1438710382.191601.jpgZobacz załącznik ImageUploadedByForum BabyBoom1438710514.292672.jpg

Na drugim widac jak jabłka susze na kominku :D

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1438710382.191601.jpg
    31,4 KB · Wyświetleń: 51
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1438710514.292672.jpg
    23 KB · Wyświetleń: 53
Do góry