reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Dla mnie wygodniejszy 1 bo i do wozka wsadzisz i do nosidelka a jak ja jade 8 min do mamy i do osrodka tyle samo np. Na szczepienie to duzo wygodniej.

Pyscek ten drugi tylko do gondoli sie nadaje wiec do fotelika jak gdzieś jedziesz odpada.
1-3 chyba praktyczniejsze ,ale fakt dwójka łatwa w ubieraniu :D
Co do rozmiaru to już indywidualnie. Ja mam 56 ale wiem ,że nawet gdyby wyrosło dziecko to kupie drugi. Bo miałam 0-3 jak i 62 gdzie dzieci mi sie topiły. Syn miał 46cm długości ,a córka 52 głowę mieli w miejscu zapięcia klatki piersiowej.
Ale sa i dzieci bardzo duze gdzie 50-56 nawet nie ubiorą.

Co do kombinezonu dochodzi jeszcze kwestia klimatu.
Emenems to chyba jak dla Eskimosa w tym zimnie bedzie musiała miec ;)
Za to porównujac zimę w PL i w UK to w UK kombinezon moze być cieniutki bo i zima łagodniejsza.

Ale sytuacja - wczoraj sobie liczyłam kalkulatorem ciążowym który to tydzień, wszystkie pokazują 18 :szok: to chyba niemożliwe skoro byłam na USG 22 maja byl to piątek i ciąża miała 6t6d czyli w sobotę 7tc. i tak też liczę każdy nowy tydzień w sobotę. OM 4 kwiecień, ale tu nie mam co liczyć, bo cykle nieregularne i długie. żeby znowu nie było że poślizg jak z Olim... w tym wypadku ufam maszynie USG. chociaż ostatnio lekarz mówił że już dziecko spore, macica też. ja umrę do 28 sierpnia do połówkowego :/

Ale sytuacja - wczoraj sobie liczyłam kalkulatorem ciążowym który to tydzień, wszystkie pokazują 18 :szok: to chyba niemożliwe skoro byłam na USG 22 maja byl to piątek i ciąża miała 6t6d czyli w sobotę 7tc. i tak też liczę każdy nowy tydzień w sobotę. OM 4 kwiecień, ale tu nie mam co liczyć, bo cykle nieregularne i długie. żeby znowu nie było że poślizg jak z Olim... w tym wypadku ufam maszynie USG. chociaż ostatnio lekarz mówił że już dziecko spore, macica też. ja umrę do 28 sierpnia do połówkowego :/

Jak Ci pokazuje 18 tydzień, to tak naprawdę jest 17 tydzień plus kilka dni. Też umrę do połówkowego :) Mi się zgadzają te obliczenia Twojego tygodnia. Od 17 maja masz 7 tydzień (czyli 6w1d do 7w0d).
Więc od 2 sierpnia masz 18 tydzień.

Ja mam obiecane za darmo ciuszki (w tym kombinezon) od koleżanki, która ma 14-miesięcznego synka oraz ciuszki oraz wózek od kuzynki, która ma też ponad roczną córeczkę. Nie widziałam tego jeszcze, ale np. te od kuzynki w większości były ubierane do pięciu razy w życiu, bo miała za dużo ciuszków. Niektóre podobno w ogóle nie ubierane. Może nie będę musiała dzięki temu dużo kupować. Portfel mniej ucierpi, chociaż robienie takich zakupów to sama przyjemność :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry