reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Emenems, zrozumiałam żart. Dodałam raczej na wszelki wypadek tekst o wege, bo już nie raz słyszałam, że kocham zwierzęta a jem biedne świnki itp.... ;-) No taka to ja już wredota jestem i dobrze mi z tym! :-D
Choć niektóre dania wege również bardzo lubię. :-)

Co do innych dzieci, to też mam kilkoro swoich ulubieńców, które uwielbiam, ale większość mnie wkurza. Szczególnie jak ryczą, wyją, wpadają w histerię.... brrrrrrrrrrr..... mam nadzieję, że moje tak nie będzie, bo nie wiem co wtedy zrobię. Zwykle odwracam się na pięcie i uciekam jak najdalej! ;-)

Pisałam Wam wczoraj, że znajdę na kompie link do super łóżeczek. Oto on: Sklep internetowy moKee Łóżeczka dziecięce i przewijaki
Łóżeczka są super bo są w różnych kolorach, maja kilka stopni głębokości i co świetne - zdejmowany bok - więc po jakimś czasie mogą robić za normalne łóżko dla przedszkolaka! Więc zakup bardzo perspektywiczny, a w dobrej cenie! :-)

reklama
Green wiesz czemu ? Bo jestes soba przy dzieciach i one czuja szczerość od ciebie :)

Juti - to widze ze tez niektórzy mylą u ciebie .... To ze kochasz zwierzaki i jesz mieso nie znaczy ze jestes za rytualnym ubojem krów czy chowem klatkowym kurczaków ...:)

Dzieki za kolejnego linka !! Pomocne bardzo :)

Dziewczyny, znalazłam jeszcze fajny artykuł dla nas: Dzieci urodzone zimą | Baby online

i od razu pytanie do doświadczonych mam o tym werandowaniu - czy robić to od pierwszego dnia po wyjściu ze szpitala czy jakoś później? A co jak przez 2 miesiące będzie temperatura -20? Czekać do tych -5 i kisić się tyle czasu w domu czy jednak można coś zacząć robić?

Dziewczyny, znalazłam jeszcze fajny artykuł dla nas: Dzieci urodzone zimą | Baby online

i od razu pytanie do doświadczonych mam o tym werandowaniu - czy robić to od pierwszego dnia po wyjściu ze szpitala czy jakoś później? A co jak przez 2 miesiące będzie temperatura -20? Czekać do tych -5 i kisić się tyle czasu w domu czy jednak można coś zacząć robić?

To wiem ba prwno ze u nas juz każą dziecko wynosić przed szpital na chwile w drugiej dobie - a ogolnie dzieci sie zostawia na dworze w wózkach przy nawet -25 do spania ciepło ubrane i opatulone ale zostawia sie ...

Raz przeżyłam szok bo wracalam z pociagu było z minus 30 i widze za płotem z 5 wózków i slysze jakies kwilenie... Jezu, stałam 15 minut i sie zastanawiałam czy po policje nie dzownic .. Potem sie dowiedziałam ze to normalne ..:)

Fajne rady, ale większość taka wyidealizowana. A co do czapki, myśmy małemu wkładali po kąpieli na noc tak do dwóch miesięcy. I nic mu się nie działo. Co do werandowania. W lecie była zasada, że od razu po wyjściu ze szpitala można z dzieckiem na spacer iść. Położne mówiły, że już samo wyjście z dzieckiem do domu to rodzaj werandowania;-) W zimie też zamierzam od razu spacerować. Mrozów -20 nie przewiduje, bo u nas to rzadkość teraz. Koleżanki mąż wychodził zimą codziennie z dzieckiem przy temperaturze do -10stopni. Z tym, że małą nosił w chuście.

Sierpniowa pewnie masz rację z tym wyidealizowaniem. Ale dla debiutantek jak ja to jednak fajna baza wiedzy, którą sobie zweryfikujemy już w praktyce. Ale jakiś punkt wyjścia jest. :-)

Temat łóżeczka widzę :) Powiem Wam tak- ja miałam na początku drewniane i klnęłam, bo miałam po siostrzenicach i szczebelki te wyjmowane były już tak wyrobione, że mi Młoda wykopywała, a że miałam skosy w domku, to nie było jak ustawić pod ścianą, by nie wylatywały. Od roku )przez kolejny rok) spała w turystycznym, ale to też dlatego, że pomieszkiwaliśmy u mojej mamy, później remont, więc łóżeczko ciągle gdzieś jeździło. Do drugiego powiedziałam, że tylko turystyczne.
Ale siostra uświadomiła mi coś innego- turytyczne nie są tak sztywne i stabilne jak drewniane i nie wiadomo jak ta chybotliwość będzie miałą wpływ na kręgosłup dziecka. Te łożeczka jednak są dość miękkie i trochę latają.
Ostatecznie chyba zdecyduję się na drewniane, takie co można później zamienić w tapczanik- starczy nam na 3-4 lata dięki temu :) Chociaz kusi mnie jeszcze kosz mojżesza na początek, ale zobaczymy

Marcepanek- to już nieźle przygotowana jesteś :)

Nie cieszcie się włosami, bo teraz są łądne, a po porodzie będą lecieć garściami ;) Niestety

Ja jestem niefarbująca, mam swoje naturalne od zawsze :) No raz zafarbowałam mając lat 13, ale nigdy więcej. fryzjerka mi zrąbała i miałam kolor żółto kaczy zamiast popielatego blondu. Dobrze, ze miałam krótkie włosy wtedy, to szybko odrosły

Emenems- ja bardzo nie lubię czyiś dzieci. Swoje zniosę :p ale czyiś nie. Z pół godziny wytrzymam :p Zawsze mnie coś w nich denerwuje

Własnie, ja rodziłam w maju, więc żadnego werandowania nie było. Teraz zimą to nie wiem jak to ogarnę, ale pewnie z 1-2 dni na balkonie, a potem heja na dwór, chyba że będzie na plusie akurat to nawet werandować nie będę. Hartowac trzeba od małego :p

A upały mają być przez najbliższe 2 tygodnie. Ja się chyba roztopię. Masakra jakaś. W domu nie ma czym oddychać, a mam na razie cień i jeszcze rolety pozasuwane :( Pół nocy nie spałam z tej duchoty

reklama
Kurde az zerkne jacto łóżeczko co dostałam od kolezanki czy to pełne czy ze szczebelkami bo stoi w garazu w częściach ..

A mam pytanie i prosze sie nie śmiać - czy kazde łóżeczko ma taki sam wymiar ? Bo ten materacyk chce kupic to musze zmierzyć łóżeczko czy nie ma potrzeby ??

Do góry