reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Emenems, zrozumiałam żart. Dodałam raczej na wszelki wypadek tekst o wege, bo już nie raz słyszałam, że kocham zwierzęta a jem biedne świnki itp.... ;-) No taka to ja już wredota jestem i dobrze mi z tym! :-D
Choć niektóre dania wege również bardzo lubię. :-)

Co do innych dzieci, to też mam kilkoro swoich ulubieńców, które uwielbiam, ale większość mnie wkurza. Szczególnie jak ryczą, wyją, wpadają w histerię.... brrrrrrrrrrr..... mam nadzieję, że moje tak nie będzie, bo nie wiem co wtedy zrobię. Zwykle odwracam się na pięcie i uciekam jak najdalej! ;-)

Pisałam Wam wczoraj, że znajdę na kompie link do super łóżeczek. Oto on: Sklep internetowy moKee Łóżeczka dziecięce i przewijaki
Łóżeczka są super bo są w różnych kolorach, maja kilka stopni głębokości i co świetne - zdejmowany bok - więc po jakimś czasie mogą robić za normalne łóżko dla przedszkolaka! Więc zakup bardzo perspektywiczny, a w dobrej cenie! :-)

reklama
Green wiesz czemu ? Bo jestes soba przy dzieciach i one czuja szczerość od ciebie :)

Juti - to widze ze tez niektórzy mylą u ciebie .... To ze kochasz zwierzaki i jesz mieso nie znaczy ze jestes za rytualnym ubojem krów czy chowem klatkowym kurczaków ...:)

Dzieki za kolejnego linka !! Pomocne bardzo :)

Dziewczyny, znalazłam jeszcze fajny artykuł dla nas: Dzieci urodzone zimą | Baby online

i od razu pytanie do doświadczonych mam o tym werandowaniu - czy robić to od pierwszego dnia po wyjściu ze szpitala czy jakoś później? A co jak przez 2 miesiące będzie temperatura -20? Czekać do tych -5 i kisić się tyle czasu w domu czy jednak można coś zacząć robić?

Dziewczyny, znalazłam jeszcze fajny artykuł dla nas: Dzieci urodzone zimą | Baby online

i od razu pytanie do doświadczonych mam o tym werandowaniu - czy robić to od pierwszego dnia po wyjściu ze szpitala czy jakoś później? A co jak przez 2 miesiące będzie temperatura -20? Czekać do tych -5 i kisić się tyle czasu w domu czy jednak można coś zacząć robić?

To wiem ba prwno ze u nas juz każą dziecko wynosić przed szpital na chwile w drugiej dobie - a ogolnie dzieci sie zostawia na dworze w wózkach przy nawet -25 do spania ciepło ubrane i opatulone ale zostawia sie ...

Raz przeżyłam szok bo wracalam z pociagu było z minus 30 i widze za płotem z 5 wózków i slysze jakies kwilenie... Jezu, stałam 15 minut i sie zastanawiałam czy po policje nie dzownic .. Potem sie dowiedziałam ze to normalne ..:)

Fajne rady, ale większość taka wyidealizowana. A co do czapki, myśmy małemu wkładali po kąpieli na noc tak do dwóch miesięcy. I nic mu się nie działo. Co do werandowania. W lecie była zasada, że od razu po wyjściu ze szpitala można z dzieckiem na spacer iść. Położne mówiły, że już samo wyjście z dzieckiem do domu to rodzaj werandowania;-) W zimie też zamierzam od razu spacerować. Mrozów -20 nie przewiduje, bo u nas to rzadkość teraz. Koleżanki mąż wychodził zimą codziennie z dzieckiem przy temperaturze do -10stopni. Z tym, że małą nosił w chuście.

Sierpniowa pewnie masz rację z tym wyidealizowaniem. Ale dla debiutantek jak ja to jednak fajna baza wiedzy, którą sobie zweryfikujemy już w praktyce. Ale jakiś punkt wyjścia jest. :-)

Temat łóżeczka widzę :) Powiem Wam tak- ja miałam na początku drewniane i klnęłam, bo miałam po siostrzenicach i szczebelki te wyjmowane były już tak wyrobione, że mi Młoda wykopywała, a że miałam skosy w domku, to nie było jak ustawić pod ścianą, by nie wylatywały. Od roku )przez kolejny rok) spała w turystycznym, ale to też dlatego, że pomieszkiwaliśmy u mojej mamy, później remont, więc łóżeczko ciągle gdzieś jeździło. Do drugiego powiedziałam, że tylko turystyczne.
Ale siostra uświadomiła mi coś innego- turytyczne nie są tak sztywne i stabilne jak drewniane i nie wiadomo jak ta chybotliwość będzie miałą wpływ na kręgosłup dziecka. Te łożeczka jednak są dość miękkie i trochę latają.
Ostatecznie chyba zdecyduję się na drewniane, takie co można później zamienić w tapczanik- starczy nam na 3-4 lata dięki temu :) Chociaz kusi mnie jeszcze kosz mojżesza na początek, ale zobaczymy

Marcepanek- to już nieźle przygotowana jesteś :)

Nie cieszcie się włosami, bo teraz są łądne, a po porodzie będą lecieć garściami ;) Niestety

Ja jestem niefarbująca, mam swoje naturalne od zawsze :) No raz zafarbowałam mając lat 13, ale nigdy więcej. fryzjerka mi zrąbała i miałam kolor żółto kaczy zamiast popielatego blondu. Dobrze, ze miałam krótkie włosy wtedy, to szybko odrosły

Emenems- ja bardzo nie lubię czyiś dzieci. Swoje zniosę :p ale czyiś nie. Z pół godziny wytrzymam :p Zawsze mnie coś w nich denerwuje

Własnie, ja rodziłam w maju, więc żadnego werandowania nie było. Teraz zimą to nie wiem jak to ogarnę, ale pewnie z 1-2 dni na balkonie, a potem heja na dwór, chyba że będzie na plusie akurat to nawet werandować nie będę. Hartowac trzeba od małego :p

A upały mają być przez najbliższe 2 tygodnie. Ja się chyba roztopię. Masakra jakaś. W domu nie ma czym oddychać, a mam na razie cień i jeszcze rolety pozasuwane :( Pół nocy nie spałam z tej duchoty

reklama
Kurde az zerkne jacto łóżeczko co dostałam od kolezanki czy to pełne czy ze szczebelkami bo stoi w garazu w częściach ..

A mam pytanie i prosze sie nie śmiać - czy kazde łóżeczko ma taki sam wymiar ? Bo ten materacyk chce kupic to musze zmierzyć łóżeczko czy nie ma potrzeby ??

Do góry