reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Dziewczyny, a propo nadopiekunczych mam, moja jest pielegniarka i ostatnio ktoregos razu tlumaczyla mi jak to mamy kobiet w ciazy czyli przyszle babcie bywaja przewrazliwione, nic im nie pozwalaja robic, we wszystkim, ale to wszystkim wyreczaja, a przeciez nie mozna dac sie zwariowac, bo jesli nie ma do tego wskazan to nie powinno sie robic z kobiety niepelnosprawnej, bo to tez nie jest dla niej dobre, po czym za jakis czas jestem u mamy znowu i chce umyc wlosy, bo idziemy na miasto, a ona upiera sie, ze mi to wlosy umyje, bo gdzie ja do wanny sama sie schyle, bron Boze ;-) wiec chyba taka rola mam ;P
Paulettah super bluzy, pisze za pamieci i odnosnie tez tych podobnych imion o ktorych wspominalyscie, ogladalam kiedys 2 moze 3 msc temu program, tam byly blizniaczki jakies 5-6 letnie i pani psycholog tlumaczyla m.in rodzicom, ze blizniakow wcale nie powinno sie tak samo ubierac, albo czesac tym bardziej jak sa juz starsze i maja jakis pomysl na siebie ;-)
Cos jeszcze mialam napisac i zapomialam...mnie ogolnie ginekolog podczas wizyt bada zawsze tez ginekologicznie oprocz usg, nie zawsze zaklada wziernik, ale wklada paluchy i gniecie moje sadelko, usg do tej pory zawsze mialam dopochwowo, ale moze to tez dlatego, ze mam tam kilka niepptrzebnych warstw :-):-):-)

Witam wszystkie nowe przyszle mamusie :)

Ja dzis pelna energii bo... jutro ostatni dzien w pracy a dzis sie pakuje do domu i tak aby do wyprowadzki bylo jak najmniej pakowania :) jedna torba bedzie superowa.. same herbatniki i platki sniadaniowe. :)
Uswiadomilam dzis sobie ile mam ubran ktore juz na mnie nie mieszcza sie bo cisna albo sa waskie :(

Marzenka witaj wśród nas. :-)

Co sie stało że krwawiłaś? To było obfite krwawienie? Wiesz jaka przyczyna?
Sorki że tak wypytuje ale ja też plamiłam w weekend i też otarłam się o szpital. U mnie było z naczynka z łożyska. Nieduże bez bólu brzucha. Ale strach był wielki...

Witam wszystkie nowe przyszle mamusie :)

Ja dzis pelna energii bo... jutro ostatni dzien w pracy a dzis sie pakuje do domu i tak aby do wyprowadzki bylo jak najmniej pakowania :) jedna torba bedzie superowa.. same herbatniki i platki sniadaniowe. :)
Uswiadomilam dzis sobie ile mam ubran ktore juz na mnie nie mieszcza sie bo cisna albo sa waskie :(

Ja jakieś dwa tyg temu zrobiłam z tym porządek - popakowalam w kartony i na dno komandora wrzuciłam - 6 kartonów :D w to sie nie mieszczę ja w ogóle lubię kupować i czatuje na okazje lumpki itp mam np pod blokiem sklep z ciuchami z Anglii z wyprzedaży i tam spodnie od 20zl można kupić nowe tak wiec przy porządkach naliczyłam.. 37 sztuk. H&m mama mam już 5 par portkow :) wiem wiem zakupocholizm ale czasem cieżko mi sie powstrzymać :) wiec dla chłopaków już tez nakupiłam prawie dwie szuflady ehh :)

Marzenka witaj wśród nas. :-)

Co sie stało że krwawiłaś? To było obfite krwawienie? Wiesz jaka przyczyna?
Sorki że tak wypytuje ale ja też plamiłam w weekend i też otarłam się o szpital. U mnie było z naczynka z łożyska. Nieduże bez bólu brzucha. Ale strach był wielki...

Nie kochałam się z partnerem od tygodnia, no i tak wyszło, że w piątek wieczorem postanowiliśmy poszaleć. W trakcie patrzę a tu wszędzie krew :/ Była już 23:30 i pojechaliśmy taksówką do szpitala. Nie wzięłam niczego, oprócz papierów, bo myślałam, że tylko mnie zbadają. Na następny dzień miałam ślub przyjaciółki. Ale kazali mi zostać w szpitalu. Zrobili mi USG i lekarz stwierdził, że według USG wszystko dobrze. Stwierdził, że może miałam jakiegoś krwiaczka i w czasie stosunku pękł. Potem jeszcze w sobotę krwawiłam, ale już taką brązową wydzieliną. Na ślub oczywiście nie mogłam pójść :( Dali mi Nospę i Duphaston. W sumie według mnie krwi było dużo, ale szybko ustało. Nie tak dużo jak w czasie okresu, ale łóżko było czerwone. Brzuch mnie boli do teraz :/ trochę mnie to martwi, ale poczekam już do tej wizyty w poniedziałek... Nie wiem tylko, czy nie przesadziłam z USG. Miałam robione ostatnio: 17 lipca USG genetyczne prywatnie, 22 lipca USG na NFZ, 25 lipca USG w szpitalu :/ Czy to jest szkodliwe? Bo pewnie w poniedziałek jeszcze inny lekarz (wróciłam do swojego miasta) znowu będzie chciał mi robić USG... Najśmieszniejsze jest to, że w szpitalu nie miałam żadnych rzeczy aż do rana gdy mi je przywiózł partner, bo przyjechałam bez niczego. W toalecie szpitalnej nie było nawet papieru toaletowego, a ja nie miałam chusteczek :D Dali mi taką śmieszną koszulę nocną. Mam nadzieję, że będzie dobrze :(

Marcepanek śliczne zdjęcie!
Paluettah dobra jesteś:) Ja dopiero wczoraj zrobiłam pierwszy większy zakup ciążowy, ale dla siebie :D Zamówiłam przez internet wreszcie rogala do spania i dostanę kocyk dla dziecka w gratisie :) Jak będzie brzydki to pies się ucieszy.

Ja mieszcze sie w jedne spodnie ktore nie cisna itd- sa na gumce :) a tak to dziwnie ciasno mi w podbrzuszu w innych.. teraz troche popakowalam itd i zaczal bolec brzuch, pora chyba chwile odpoczac..

Marzenka dzięki za info. USG się nie przejmuj bo możesz je robić nawet codziennie. Jest całkowicie bezpieczne. :-)

Paulettah niezła jesteś z tymi zakupami. Ja boję się na razie kupować. Jeszcze się wstrzymuje.

Marcepanek super fota. Będzie wszystko dobrze. :-)

Mysiaka zazdroszczę trj energii. Ja nie mam jej wcale. Już więcej miałam w I trymestrze...

reklama
Co do metalicznego smaku w ustach, bo ktos o tym pisal mi tez nie pomaga ciagle mycie zebow, jedyny ratunek jaki znalazlam to od dluzszego czasu nie wyjmuje gumy mietowej z ust...
W ubrania to juz w wiekszosc nie wchodze, a nawet jak wejde to wygladam jak bomba, zazwyczaj konczy sie na dresach- wiem to smutne, meza mam szczuplego we wszystkim ladnie wyglada, wiec jak gdzies wychodzimy i sie ubierze to ja jak spojrze na siebie to mam ochote wejsc pod koc i sie schowac... :-)

Do góry