reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Dziewczyny, a propo nadopiekunczych mam, moja jest pielegniarka i ostatnio ktoregos razu tlumaczyla mi jak to mamy kobiet w ciazy czyli przyszle babcie bywaja przewrazliwione, nic im nie pozwalaja robic, we wszystkim, ale to wszystkim wyreczaja, a przeciez nie mozna dac sie zwariowac, bo jesli nie ma do tego wskazan to nie powinno sie robic z kobiety niepelnosprawnej, bo to tez nie jest dla niej dobre, po czym za jakis czas jestem u mamy znowu i chce umyc wlosy, bo idziemy na miasto, a ona upiera sie, ze mi to wlosy umyje, bo gdzie ja do wanny sama sie schyle, bron Boze ;-) wiec chyba taka rola mam ;P
Paulettah super bluzy, pisze za pamieci i odnosnie tez tych podobnych imion o ktorych wspominalyscie, ogladalam kiedys 2 moze 3 msc temu program, tam byly blizniaczki jakies 5-6 letnie i pani psycholog tlumaczyla m.in rodzicom, ze blizniakow wcale nie powinno sie tak samo ubierac, albo czesac tym bardziej jak sa juz starsze i maja jakis pomysl na siebie ;-)
Cos jeszcze mialam napisac i zapomialam...mnie ogolnie ginekolog podczas wizyt bada zawsze tez ginekologicznie oprocz usg, nie zawsze zaklada wziernik, ale wklada paluchy i gniecie moje sadelko, usg do tej pory zawsze mialam dopochwowo, ale moze to tez dlatego, ze mam tam kilka niepptrzebnych warstw :-):-):-)

Witam wszystkie nowe przyszle mamusie :)

Ja dzis pelna energii bo... jutro ostatni dzien w pracy a dzis sie pakuje do domu i tak aby do wyprowadzki bylo jak najmniej pakowania :) jedna torba bedzie superowa.. same herbatniki i platki sniadaniowe. :)
Uswiadomilam dzis sobie ile mam ubran ktore juz na mnie nie mieszcza sie bo cisna albo sa waskie :(

Marzenka witaj wśród nas. :-)

Co sie stało że krwawiłaś? To było obfite krwawienie? Wiesz jaka przyczyna?
Sorki że tak wypytuje ale ja też plamiłam w weekend i też otarłam się o szpital. U mnie było z naczynka z łożyska. Nieduże bez bólu brzucha. Ale strach był wielki...

Witam wszystkie nowe przyszle mamusie :)

Ja dzis pelna energii bo... jutro ostatni dzien w pracy a dzis sie pakuje do domu i tak aby do wyprowadzki bylo jak najmniej pakowania :) jedna torba bedzie superowa.. same herbatniki i platki sniadaniowe. :)
Uswiadomilam dzis sobie ile mam ubran ktore juz na mnie nie mieszcza sie bo cisna albo sa waskie :(

Ja jakieś dwa tyg temu zrobiłam z tym porządek - popakowalam w kartony i na dno komandora wrzuciłam - 6 kartonów :D w to sie nie mieszczę ja w ogóle lubię kupować i czatuje na okazje lumpki itp mam np pod blokiem sklep z ciuchami z Anglii z wyprzedaży i tam spodnie od 20zl można kupić nowe tak wiec przy porządkach naliczyłam.. 37 sztuk. H&m mama mam już 5 par portkow :) wiem wiem zakupocholizm ale czasem cieżko mi sie powstrzymać :) wiec dla chłopaków już tez nakupiłam prawie dwie szuflady ehh :)

Marzenka witaj wśród nas. :-)

Co sie stało że krwawiłaś? To było obfite krwawienie? Wiesz jaka przyczyna?
Sorki że tak wypytuje ale ja też plamiłam w weekend i też otarłam się o szpital. U mnie było z naczynka z łożyska. Nieduże bez bólu brzucha. Ale strach był wielki...

Nie kochałam się z partnerem od tygodnia, no i tak wyszło, że w piątek wieczorem postanowiliśmy poszaleć. W trakcie patrzę a tu wszędzie krew :/ Była już 23:30 i pojechaliśmy taksówką do szpitala. Nie wzięłam niczego, oprócz papierów, bo myślałam, że tylko mnie zbadają. Na następny dzień miałam ślub przyjaciółki. Ale kazali mi zostać w szpitalu. Zrobili mi USG i lekarz stwierdził, że według USG wszystko dobrze. Stwierdził, że może miałam jakiegoś krwiaczka i w czasie stosunku pękł. Potem jeszcze w sobotę krwawiłam, ale już taką brązową wydzieliną. Na ślub oczywiście nie mogłam pójść :( Dali mi Nospę i Duphaston. W sumie według mnie krwi było dużo, ale szybko ustało. Nie tak dużo jak w czasie okresu, ale łóżko było czerwone. Brzuch mnie boli do teraz :/ trochę mnie to martwi, ale poczekam już do tej wizyty w poniedziałek... Nie wiem tylko, czy nie przesadziłam z USG. Miałam robione ostatnio: 17 lipca USG genetyczne prywatnie, 22 lipca USG na NFZ, 25 lipca USG w szpitalu :/ Czy to jest szkodliwe? Bo pewnie w poniedziałek jeszcze inny lekarz (wróciłam do swojego miasta) znowu będzie chciał mi robić USG... Najśmieszniejsze jest to, że w szpitalu nie miałam żadnych rzeczy aż do rana gdy mi je przywiózł partner, bo przyjechałam bez niczego. W toalecie szpitalnej nie było nawet papieru toaletowego, a ja nie miałam chusteczek :D Dali mi taką śmieszną koszulę nocną. Mam nadzieję, że będzie dobrze :(

Marcepanek śliczne zdjęcie!
Paluettah dobra jesteś:) Ja dopiero wczoraj zrobiłam pierwszy większy zakup ciążowy, ale dla siebie :D Zamówiłam przez internet wreszcie rogala do spania i dostanę kocyk dla dziecka w gratisie :) Jak będzie brzydki to pies się ucieszy.

Ja mieszcze sie w jedne spodnie ktore nie cisna itd- sa na gumce :) a tak to dziwnie ciasno mi w podbrzuszu w innych.. teraz troche popakowalam itd i zaczal bolec brzuch, pora chyba chwile odpoczac..

Marzenka dzięki za info. USG się nie przejmuj bo możesz je robić nawet codziennie. Jest całkowicie bezpieczne. :-)

Paulettah niezła jesteś z tymi zakupami. Ja boję się na razie kupować. Jeszcze się wstrzymuje.

Marcepanek super fota. Będzie wszystko dobrze. :-)

Mysiaka zazdroszczę trj energii. Ja nie mam jej wcale. Już więcej miałam w I trymestrze...

reklama
Co do metalicznego smaku w ustach, bo ktos o tym pisal mi tez nie pomaga ciagle mycie zebow, jedyny ratunek jaki znalazlam to od dluzszego czasu nie wyjmuje gumy mietowej z ust...
W ubrania to juz w wiekszosc nie wchodze, a nawet jak wejde to wygladam jak bomba, zazwyczaj konczy sie na dresach- wiem to smutne, meza mam szczuplego we wszystkim ladnie wyglada, wiec jak gdzies wychodzimy i sie ubierze to ja jak spojrze na siebie to mam ochote wejsc pod koc i sie schowac... :-)

Do góry