reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

aktina: noo, już po amnio, wszystkie plasterki pozdejmowane, tylko na pośladku siniak po zastrzyku przeciwskurczowym :)
do amnio podeszłam na luzie, bo to tylko kolejne badanie potwierdzające, że wszystko jest ok. Dobre było to, że lekarz zrobił jeszcze raz usg z mierzeniem rączek, nóżek, sprawdzeniem organów wewnetrznych. Minusem było, że nie wpuścili męża, a przecież mogli na usg go zostawić i tylko potem na pobranie płynu wyprosić i to było niemiłe :no:

reklama
Hhahaha! Ja też się nie kwalifikuję do tej ankiety! Też łóżko mam wschód-zachód i na parę innych pytań też nie da się odpowiedzieć. ;-)

Zresztą nieważne. Czy syn czy córka - będę kochać do szaleństwa! Już kocham! Byle by było całe i zdrowe i robiło i już takich numerów jak w weekend,

Ja dziś wreszcie przespałam spokojnie noc. Mam jeszcze takie brązowe upławy, jak na końcówce okresu. Ale lekarz i powiedział, że tak może być, bo tam się wszystko musi oczyścić po tym krwawieniu. Brzuch już nie jest taki tkliwy jak wczoraj, także mam nadzieję, że idziemy w dobrym kierunku. W środę wizyta u mojego gina i tam mamy wszystko sobie dokładnie omówić i opracować plan działania na dalej.

Jeśli ktoś przechodził toxo to podobne objawy ma jak zwykle przeziębienie :) ale w ciąży to strach bo chodzi o dzidzie, w poprzedniej ciąży miałam podejrzenie bo awinnosc mówiła ze niby mam no i przez blisko miesiąc byłam katowana antybiotykiem na to cholerstwo :( a tak naprawdę przeszłam ja dawno temu i mam przeciwciała :) podobno jest to jakaś glista i może uszkodzić mózg dziecia tak czytałam na necie :( z teściową i moim byliśmy tak zeschizowani wtedy ze do mnie nic nie docierało :( przy toxo jak się złapie to do końca antybiotyk :) mój gin mówił ze 1 na 100 pacjetek to ma :(

Chłopak czy dziewczynka ?
Ankieta oparta na mądrościach ludowych.
Wypełnij ankietę na podstawie odpowiedzi mamy i będziesz wiedział/a jakiej płci będzie dziecko.
Jeśli nie znasz odpowiedzi na pytanie zostaw je puste, nie wpłynie to na odpowiedź.
Wynik:
Na 33% będzie to chłopczyk.
Na 67% będzie to dziewczynka.
A to dlatego, że:
• Dodatkowe kilogramy zlokalizowały się na brzuchu - chłopiec
• Włosy na Twoich nogach rosną tak samo jak przed ciążą - dziewczynka
• Masz wysoko brzuch - dziewczynka
• Śpisz w łóżku z głową na północ - chłopiec
• Stopy nie marzną Ci bardziej niż przed ciążą - dziewczynka
• Lubisz piętki chleba - chłopiec
• Przyszły tato nie przybiera na wadze - dziewczynka
• Babcia nie ma siwych włosów - dziewczynka
• Miałaś poranne nudności we wczesnej ciąży - dziewczynka
• Nie wyglądasz dobrze w ciąży - dziewczynka
• Twoje piersi powiększyły się nieznacznie - chłopiec
• Liczba stanowiąca sumę: lat mamy w momencie poczęcia dziecka i numeru miesiąca,
w którym doszło do poczęcia jest liczbą nieparzystą - dziewczynka
• Igła nad brzuchem porusza się ruchem wahadłowym - dziewczynka
• Mocz jest przejrzysty, o żółtej barwie - chłopiec
• Wolisz potrawy słone lub kwaśne - chłopiec
• Twój nos pozostał bez zmian - dziewczynka
• Częstotliwość uderzeń serca maluszka wynosi powyżej 140/min - dziewczynka
• Podnosisz kubek za ucho - chłopiec
Normal
Normalnie padłam :) dobrze ze w takie rzeczy nie wierze :)

reklama
Do góry