reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Matko! Emilia latwe ale kurde ale sie okaze ze nic niewolno. odkad w ciazy jestem jem tylko bialy chleb a moj dalej ciemny ja poprostu nietrawie tego smalu a co dopiero dobrac cala reszte :p

reklama
O to teraz oczy zrobicie. Pierwsze tygodnie ciąży jadłam tylko pasztet, bo od wędlin i sera mnie odrzuciło totalnie. Jadłam już makaron z tuńczykiem i pomidorami, jadłam wędzonego łososia, grillowane mięso (też ponoć nie można). W pierwszej ciąży tak samo :szok::szok::szok: i żyję- i ja i dziecko.

A poza tym noc do dupy znów. Mały co chwilę się wybudzał i jęczał:baffled: Czuję się jakby mnie ktoś walcem drogowym przejechał.

Matko! Emilia latwe ale kurde ale sie okaze ze nic niewolno. odkad w ciazy jestem jem tylko bialy chleb a moj dalej ciemny ja poprostu nietrawie tego smalu a co dopiero dobrac cala reszte :p

Biały chleb po prostu na duzo weglowodanow ale moze byc i zdrowy i beznadziejny tak jak ciemny - ciemny czy bezglutenowy nie oznacza zdrowy !!

O to teraz oczy zrobicie. Pierwsze tygodnie ciąży jadłam tylko pasztet, bo od wędlin i sera mnie odrzuciło totalnie. Jadłam już makaron z tuńczykiem i pomidorami, jadłam wędzonego łososia, grillowane mięso (też ponoć nie można). W pierwszej ciąży tak samo :szok::szok::szok: i żyję- i ja i dziecko.

A poza tym noc do dupy znów. Mały co chwilę się wybudzał i jęczał:baffled: Czuję się jakby mnie ktoś walcem drogowym przejechał.

Grillowane spoko byleby dobrze wysmażone :D

A ja ci powiem lepeij ... Ostatnia rzeczą na ktora tam wpadła byłoby czytanie etykiety odzywki białkowej ... Wydawałoby sie ze z założenia jest ok a po pierwszym trymestrze picia codzinnie doczytalam ze słodzona aspartamem.... Padlam trupem prawie sie poryczalalm co jak co ale to normalnie trucizna jest !!
Kupiłam inna bez zadnych dodatkow .. Bez smaku itp i jest ok sle wez no.... Grniusz ...

Ja tam jem to samo co i przed ciążą. Ograniczam tylko słodycze jak mogę (a ciężko mi strasznie). Dietka będzie po narodzinach dziecka, teraz trzeba cieszyć się stanem błogosławionym :-)

Idę do codziennych obowiązków... łazienka woła o pomstę do nieba:baffled:

Ja tam jem to samo co i przed ciążą. Ograniczam tylko słodycze jak mogę (a ciężko mi strasznie). Dietka będzie po narodzinach dziecka, teraz trzeba cieszyć się stanem błogosławionym :-)

Idę do codziennych obowiązków... łazienka woła o pomstę do nieba:baffled:

Kochana ! Ja to zaczelam jesc wiecej i produkty których normalnie nie jem hahahaha
Ale jedzienie chleba dalej mi nie wychodzi nie wiem kiedy to sie je :D raz wctygodniu moze znajde lukę na kanapkę

Słodycze nak wczesniej jem raz w tygodniu dwie porcje

Spróbuje i ja się ogarnąć ;-) ogólnie od dłuższego czasu jem dużo białych serow z pomidorem, albo ogorkiem ;)
Najbardziej sie ciesze, z tego ze w ciazy zupelnie odrzuca mnie od fast foodow, pizza, kebab, hamburger- nie moge patrzec, mcdonald jak widze to od razu mi sie cofa, chociaz zawsze lubilam wpasc jak gdzies po trasie byl rzadko to rzadko, ale zdarzalo sie ;-)
Odganiam lenia i zaczynam myslec co jem;-)
Emenems dobrze, ze Cie mamy ;-)

Spróbuje i ja się ogarnąć ;-) ogólnie od dłuższego czasu jem dużo białych serow z pomidorem, albo ogorkiem ;)
Najbardziej sie ciesze, z tego ze w ciazy zupelnie odrzuca mnie od fast foodow, pizza, kebab, hamburger- nie moge patrzec, mcdonald jak widze to od razu mi sie cofa, chociaz zawsze lubilam wpasc jak gdzies po trasie byl rzadko to rzadko, ale zdarzalo sie ;-)
Odganiam lenia i zaczynam myslec co jem;-)
Emenems dobrze, ze Cie mamy ;-)

Ja podobnie jak ty mam :)
Tez nie ciągnie do fastfoodow!

Mnie czasami trzeba pilnowac bo siecroxpedxam nawet moj maz mowi ze powinnam dac sobie czasami torche luzu gdzie on jest bardzo restrykcyjny dietowo, ale ja "zaszaleje" a potem mam wyrzuty sumienia i to nigdy nie jest trgo warte - wiec wiecie, przyda mi sie czasami potrzasniecie hahaha

Ja juz przeżywam ze w sobote ide na ten babyshower i bede musisla zjesc kawałek jakiegos ciasta .... I juz w głowie układam ile co kalorii ile tłuszczu białek weglowodanow i jak to wyrównać w stosunku fo dnia ahahahah debil

reklama
Do góry