reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Dzwonila mama i mowi ze nigdy niechcialam jesc szczawiowej az wkoncu przestala ja gotowac :p jakos niepamietam tej nazwy:-/

Hahahah czyli tez była u ciebie :)
Ja lubiłam zawsze kwaśne zupy wiec ogórkowa i szczawiowa super ale za to barszcz ukraiński do dzis wywołuje deszcze u mnie na samo wspomnienie

reklama
Emenems- ja jadłam pasztetową taką w kiszce, bez skłądu :p jeszcze gorzej. Ja tam jem dużo, a ile przybrałam się okaże za 2 godziny :)
A wegetariański robiłam z fasoli białej chyba. Ja uwielbiam wszelkie fasolowe smarowidła :)
Zazdroszczę wiedzy i wytrwałości, bo ja zdrowo lubię, ale czesto mam ochtę na śmieciowe jedzenie :)

Pół nocy nie spałam, bo się stresowałąm dzisiejszą wizytą :) O 3 obudziłam się na siku, z godzinę zasnąć nie mogłam, później od 6 znowu, wstałam po 8 niewyspana, a co chwilę mi się wizyta śniła :p

Szczwiowej u mnie w domu nie pamiętam, ale wiem , ż nie lubiłam kiedyś szpinaku. Mama robiłą taką zblendowaną papkę, która na talerzu wyglądała jak krowi placek, tylko zielony. Do dziś nie przepadam za rozdrobnionym szpinakiem, w liściach ok, ale papka, bleee :p

Dziewczyny ja tak z innej beczki.. czy mogę iść na wizytę do ginekologa dzisiaj jeżeli w nocy aplikowałam tabletkę dopochwową? Nie wiem czy nie będzie chciała powtórzyć badań.. cytologii. Nie wiem w sumie co zrobić :(

Simka o ktorej masz wizyte? Ja o 15.15 mam meeega stresa ale wlasnie stanelam na wadze bo przez 3dni biewazylam sie bo u rodzicow bylam. I waga bez zmian 70.8 :-D czyli dalej +1kg mala ma juz swoj pokoik i wczoraj skakala i glaskala sciabe ze szczescia i mowila "moje moje moje " jak glaskala :-) a do sufitu probowala doskoczyc coby poglaskac :-)

Paulina- mam prośbę, podasz jakiś link lub telefon do tego miejsca, gdzie robią usg 3d w ramach NFZ? Dzisiaj poprosze lekarza by dał mi skierowanie, bo doczytałam, że sprawdzają na tym usg dokłądnie pracę serca (a ja po operacji wady wrodzonej) i ciągłość kręgosłupa (a ja niespojony łuk w kręgosłupie,), więc matka wadliwa, niech sprawdzą czy z Maleństwem w porządku. Mam nadzieję da mi mój gin skierowanie

Emenems- ja jadłam pasztetową taką w kiszce, bez skłądu :p jeszcze gorzej. Ja tam jem dużo, a ile przybrałam się okaże za 2 godziny :)
A wegetariański robiłam z fasoli białej chyba. Ja uwielbiam wszelkie fasolowe smarowidła :)
Zazdroszczę wiedzy i wytrwałości, bo ja zdrowo lubię, ale czesto mam ochtę na śmieciowe jedzenie :)

Pół nocy nie spałam, bo się stresowałąm dzisiejszą wizytą :) O 3 obudziłam się na siku, z godzinę zasnąć nie mogłam, później od 6 znowu, wstałam po 8 niewyspana, a co chwilę mi się wizyta śniła :p

Szczwiowej u mnie w domu nie pamiętam, ale wiem , ż nie lubiłam kiedyś szpinaku. Mama robiłą taką zblendowaną papkę, która na talerzu wyglądała jak krowi placek, tylko zielony. Do dziś nie przepadam za rozdrobnionym szpinakiem, w liściach ok, ale papka, bleee :p

Mam to samo ze szpinakiem - wujek z Niemiec przywiozl gerbery szpinak przecierowy bez smaku i mama nam jesc kazała słoik dziennie - cos strasznego !!!

Ja jem szpinak dalej codzinnie alectylko świeże liscie hehehe

Trzymam kciuki za wizyte !! Bedzie dobrze dawaj znac jak spotkanie z maluchem :)

Pasty z fasoli czy cieciorki sa super - mozna manipulować smakiem dodatkami na maxa :)

reklama
Już Ci podaje to Centrum Diagnostyki Ginekologia Położnictwo Usg nr na NFZ 61 847 87 27. Ja miałam to usg 4d w ramach badań prenatalnych :)

Dziewczyny chora jestem... Nos zawalony gardło nawala ból głowybi temperatura. Maz kupił mi jakieś lekarstwa Prenatal niby dla kobiet w ciąży ale czuje sie fatalnie...

Do góry