reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Dziewczyny sorry ze nie pisalam przez tyle czasu, ale nie mam internetu i teraz pisze z domu moich tesciow.
Z moja ciaza wszystko ok. Bylam na usg 4d w poniedzialek i widzialam mojego synka, juz mi powiedzieli ze chlopiec na 100%. Mierzyl 9,48cm i wazyl 110 gramow. Jestem bardzo szczesliwa dali mi 4 duze zdjecia z 4d wydrukowane na twardym papierze zebym mogla wlozyc do ramek i dali mi usb z calym nagraniem wiec moge ogladac ile razy chce cale badanie.
Mam nadzieje ze u was wszystko ok i trzymam kciuki za wasze dzieciaczki. Mam nadzieje ze nie dlugo znowu bede miala internet i znowu bede pisala codziennie. Bardzo sie dziwnie czuje nie moc czytac was... trzymajcie sie :-) buziaki

reklama
Ja miałam ręczny z aventu. A w sumie dwa bo jeden mi się spalił w sterylizatorze bo wody nie nalalam :D

Więc planuje ściągać od początku. Jak się uda to karmić cycem ale i ściągać żeby było jakby co do karmienia butla. Ale zobaczymy jak to przy starszym pójdzie czy jednak nie kupimy elektrycznego. Ale jak coś to też avent bo mam chyba z 30 pojemników na pokarm to szkoda mi by było wyrzucać.

Otulacza żadnego nie miałam. Kladlam kocyk na to posłuszne flanelowa na to synka i zawijalam tak jak w szpitalu.

Ostatnia edycja:
Ja mam elektryczny z nuk i jest super :) nie narzekam na niego :)

Ale chciałam napisać ze nie na każdą z nas działa laktator, na moim forum czerwcowym dziewczyny próbowały i niedawało rady czy to ręczny czy elektrycznym ;( a do dziś dzień kp swoje ssaki :) wiec nie ma reguły
Wiadomo też ze nie ściągnie laktator tyle ile dzidzia ssie, ja max ścigane łam chyba 120 za jednym razem z dwóch piersi :(

Ja to ledwo 60-100 ml w ciągu całego dnia ściągałam. Lepiej mi się ręką ściągało niż laktatorem :) Ale mój słabo trzymał siępiersi i leciało sporo pod nią

Angelika- ale fajnie z tym usg 4d :)

Właśnie dziewczyny planujecie takie bajery? Ja z Polką nie miałam, teraz też raczej nie, bo wizyta u kardiologa z 250 zł mnie kosztuje, a to ważniejsze :)

Ja będę miała na NFZ przy okazji drugiego badania prenatalnego usg 4d a miałam tez i teraz przy pierwszym badaniu :) Simka na placu spiski robią na fundusz moze twój lekarz da Ci skierowanie :)

Usnęłam przy spiewaniu kolysanek Marysi :s

Jeśli idzie o laktator to tez miałam ręczny avent i super się sprawdzil, robiłam z początku duży zapas bo jeździłam na kurs w weekendy.

Paulina na placu spiskim byłaś u dr klejewskiego? Ja miałam prenatalne 3 tygodnie temu,mąż taki szczęśliwy że pierwszy raz zobaczy dziecko,a lekarz do niego ze jak chce być przy badaniu to mamy się umówić do niego prywatnie koszt wizyty 250zl.trochę nas zatkało bo podczas pierwszej ciąży nie robił problemów.
Simka pisałaś że robiłaś zakupy dla dziecka w C&A,w którym byłaś? ja się wybrałam do kupca a tam dwa przecenione pajacyki w rozm. 56 więc sobie darowałam.może wszystko wykupione...
Dziewczyny tyle piszecie że nie nadążam, ja ciągle w trakcie pakowania nie mam już siły dobrze ze na ratunek mama przyjechała:) cały dzień pakowania kartonów a w nocy spać nie mogę, masakra.no nic dobra może policję barany ;) dobranoc u

Hej dziewczyny! U nas okropne upaly, ja czy cZas intensywnie pracuje i jeszcze opieka nad szczeniaczkami! Aktina wyniki Beda jakos w czwartek piatek mysle Ale
Zapomnialam juz o tym bo tyle
Pracuje! Wlasnie sie wybudzilam bo sie zle
PocUlam jabym zemdlec
Miala we snie i sie przestaszylam slabo mi sie zrobilo!!na szczescie weekend i odpoczne troche bo tak ten tydzien zakrecony byl strasNie! Musielismy wszystko do domu zamowic od podlogi przeZ plytki meble itd, robimy dom od podstaw wiec wariujemy juz! Gratuluje Was pozytywnych wizyt i Zycze duzo zdrowka ! Ja jesZcE tylko miesiac i mam tydzien urlopu! Pozdrowienia

Paulina na placu spiskim byłaś u dr klejewskiego? Ja miałam prenatalne 3 tygodnie temu,mąż taki szczęśliwy że pierwszy raz zobaczy dziecko,a lekarz do niego ze jak chce być przy badaniu to mamy się umówić do niego prywatnie koszt wizyty 250zl.trochę nas zatkało bo podczas pierwszej ciąży nie robił problemów.
Simka pisałaś że robiłaś zakupy dla dziecka w C&A,w którym byłaś? ja się wybrałam do kupca a tam dwa przecenione pajacyki w rozm. 56 więc sobie darowałam.może wszystko wykupione...
Dziewczyny tyle piszecie że nie nadążam, ja ciągle w trakcie pakowania nie mam już siły dobrze ze na ratunek mama przyjechała:) cały dzień pakowania kartonów a w nocy spać nie mogę, masakra.no nic dobra może policję barany ;) dobranoc u

Tak byłam dokładnie u tego lekarza ale takiej przygody jak Ty nie miałam - fakt ze byłam sama bo mój Maz akurat był w pracy. A noe dostałaś zdjeć z usg? Mi dał i powiedział ze przy tym drugim badaniu dostanę jeszcze filmik :)

reklama
witam

tutti faktycznie, nie ten piątek :) mam nadzieje ze przystopujesz trochę z praca, podobno nieziemskie upały u was ?

ja tylko zdjęcia dostaje, następna wizyta 27 lipca ale nie wiem czy usg w ogóle będzie, pewnie samo tętno.

My dziś same z Anitka w domu :) a mnie od rana głowa boli :(

Do góry