reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

green hehe właśnie też czasem określa swojego jako dobrego dzieciaka :D bo taki jest :p a to ze czasem trzeba nakrzyczec i mu o tym przypomnieć to juz cześć tego uroku hehe

reklama
Cześć dziewczyny! Dawno tu nie pisałam, ale starałam się was czytać regularnie ;) szybko produkujecie tekst aż ciężko nadrobić :D dobrze wiedzieć że u was wszystko dobrze :)

Mialam tak wiele pytań, ale jak zaczęłam was czytać to o większości zapomniałam :D

Więc zapytam o to co pamiętam: jak to jest z tymi położonymi? Kiedy trzeba sobie jakąś wybrać? I one przychodzą jeszcze przed porodem?

Mnie dopiero hahahaah ale juz przeszło - chyba lepeiej se puścić to przechodzi bo miałam w pierwszym trym same mdlosci i to masakra była

Obudzilam sie z byłem brzucha. Taki twardy się robi po lewej stronie. Oby to tylko dzieci się tak układał. Ale masakra ani wyprostostowac się porządnie nie umiem. A tu jeszcze koło tego lobuza chodzić. Wczoraj u dentysty bylam. Kolejne przetykanie kanałów a on dalej boli. Niestety jednego nie da się udroznic a ani zdjęcia zrobić ani porządnego antybiotyku dać nie może.

Obudzilam sie z byłem brzucha. Taki twardy się robi po lewej stronie. Oby to tylko dzieci się tak układał. Ale masakra ani wyprostostowac się porządnie nie umiem. A tu jeszcze koło tego lobuza chodzić. Wczoraj u dentysty bylam. Kolejne przetykanie kanałów a on dalej boli. Niestety jednego nie da się udroznic a ani zdjęcia zrobić ani porządnego antybiotyku dać nie może.

Witam w klubie, ja w nocy musialam wziac nospe bo nie moglam spac :( zawsze mnie lapie po przepracowanym dniu.,,

Mika ja w pierwszej ciąży miałam położna ze szkoły rodzenia, taki był wymóg aby szkoła była darmowa. Położna przyszła na drugi dzień po wyjściu ze szpitala, obowiązkowo ma chyba 4 wizyty.
Teraz muszę złożyć deklaracje do przychodni o nową babeczke. Zrobię to po wakacjach bo nie jestem na miejscu, pewnie się wtedy dowiem jak to tam działa

Ja znalazłam też w swoim mieście szkołe rodzenia, którą prowadzą dwie położne, bardzo fajną ofertę mają więc też się do nich zapiszę ;-) przyjmują od 21 tyg czyli jeszcze chwilka.

reklama
Dziewczyny chyba oszalałyście, od wczoraj tyle stron naklepać?:szok::-D
Poczytałam, ale już nie wiem co której chciałam napisać. W temacie ślubów, mężów i wspólnego mieszkania- Z mężem znamy się 7lat, 2 lata po ślubie jesteśmy. Zamieszkaliśmy ze sobą po ślubie dopiero, ale i tak wcześniej często u niego nocowałam. Docieramy się do tej pory, ale jest dobrze. Stwierdziliśmy, że naprawdę szalona miłość nas połączyła, bo poza tym jesteśmy zupełnymi przeciwieństwami:-)

Któraś pisała, że ma zamiar zamieszkać z mężem (przyszłym?) i teściową. Broń Boże!:-) Hehehehe a tak serio, to powodzenia. Wierzę, że są fajne teściowe, z którymi po dwóch dniach da się nie zwariować:-D

Któraś pisała (przepraszam, że bez nicków piszę, że nie zapamiętałam), że na jogę chodzi. Fajne te zajęcia? W sensie, czy nie są nudne? Ja długi czas myślę o takich zajęciach, bo strasznie nerwowa się zrobiłam. Ma ktoś doświadczenia w tym temacie? Pomagają one w wyciszeniu się, czy to tylko taka bujda?

Aaa i mięśnie kegla. Jak możecie, ćwiczcie. Ja nie ćwiczyłam i mam teraz problem:cool:

U mnie dziś zapowiada się upalnie. Nie lubię tego. Mam sporo spraw do pozałatwiania na mieście, może nie padnę w moim nieklimatyzowanym samochodzie. Dziecko śpi, idę się ogarnąć zatem;-)

Do góry