reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Hahahahaha Martusia :) ja tez sie użeram z debilami przez fona i na zywo :)
Czasami wytłumaczenie komuś czegos graniczy z cudem - pracuje w biurze zamówień transportu i fakturowania ... Niektórzy kierowcy nie wiem jak zdali prawko ...:) jak prostego komunikatu nie ogarniaja

reklama
Hej,
mąż przyniósł mi od koleżanki z pracy książkę "ciezarowką 9 miesiecy" i tam właśnie jest napisane, że na naszym etapie może pojawić się owłosienie na brzuchu i wokół brodawek (hormony), więc to normalne i powinno zniknąć :)

Odnośnie endokrynologa, to tez musze iść się zbadać bo byłam krótko przed ciążą i biorę eutyrox 50. Jakie badania w ciąży powinnam zrobić? TSH wystarczy? Wole iśc odrazu z wynikami niż zapisywać się na 2 prywatne wizyty.

Mi dzisiaj wkręciło się gotowanie - zrobiłam śniadanie na wypasie, później szaszłyki z indyka z brzoskwiniami po azjatycku, salatke na bazie avokado, prazonego słonecznika, fety i pomidorow, a teraz piecze się quiche lorraine. A ja na co mam ochotę i czego żałują strasznie, że nie zrobiłam?! JAGODZIANEK! O jeny ale bym zjadła 1 taką! ale juz plecy nie wytrzymują stania.
Poza tym wpadli nieoczekiwanie znajomi z rocznym synkiem i nasz pies oszalał. Co to będzie od stycznia! Sajgon w polskim wydaniu...

Joa a nie masz ochoty zaprosić mnie na taki obiad ???;D wiesz ze dobrym jadłem nie gardzę hahahahh

No to pocieszylas mnie z tymi włosami bo masakra :D nie to zeby jeti od razu no ale jednak ..:)

Martusia ją nie wiem na jakiej podstawie lekarz zwiększa dawkę. Moja jak mi zwiększa to uznaje że tak trzeba i ufam jej. Jutro mam wizytę to powiem jakie mam TSH i jaką dawkę leku do tego.

Czytalam że o wadze się rozpisujecie. Ją mam 5kg na minucie ale waga wyjściową taka że spokojnie mogę nic nie utyc i będzie bardzo dobrze. W pierwszej najpierw poleciał mi prawie 6kg ale potem w drugim i trzecim trymestrze nadrobilam i miałam 8 na plusie z wagi wyjściowej czyli łącząc 14.

Joa, ja robiłam w pierwszej ciazy co miesiac tsh i ft4. Teraz nowa lekarka zleca samo ft4, ale i tak robię dodatkowo tsh. Pytałam tez mojego ginekologa, potwierdził, ze jemu rownież wystarczyłoby na tym etapie samo ft 4. W necie czytałam, ze bardziej miarodajne jest właśnie ft4 a tsh szaleje w ciazy. Ja juz sama nie wiem i z przyzwyczajenia robię oba.

Jesli chodzi o jagodzianki to U Szydlowskiego sa przepyszne:D ja mam z kolei ochote na pierogi, w sklepie widziałam tylko mrożone jagody... Pytanie tylko czy wyjdą z takich?

Czyli jutro zaliczam Szydłowskiego :) Nie wiem czy z mrożonych sie uda czy nie będą zbyt wodniste? Niestety się nie znam. U mnie w warzywniaku już się pokazały jagody, tylko cena jak zwykle wspaniała.
Dzięki za rade dot. badań.

aktina, to już trzymam kciuki za środę, by wszystko było, ok
daj później znać na co się szykować, bo ja pewnie dopiero za tydzień będę miała, bo to chyba po 15 tygodniu robią, a dopiero jutro będę zapisywać.

reklama
Do góry