reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Dziewczyny a stosujecie balsamy do ciała dla ciężarnych takie na rozstepy? Na większości jest napisane żeby od 4 mies. stosowac a pamiętam jak siedziałam w poczekalni do lekarza a razem ze mną babeczka w trzeciej ciąży i powiedziala mi " pamiętaj Kochaniutka smaruj się balsamami ile wlezie" nawet wyciagnela balsam z torebki i mówiła że się non stop smaruje:)

Ja uzywam palmers, mozna od poczatku.

reklama
Dziewczyny a stosujecie balsamy do ciała dla ciężarnych takie na rozstepy? Na większości jest napisane żeby od 4 mies. stosowac a pamiętam jak siedziałam w poczekalni do lekarza a razem ze mną babeczka w trzeciej ciąży i powiedziala mi " pamiętaj Kochaniutka smaruj się balsamami ile wlezie" nawet wyciagnela balsam z torebki i mówiła że się non stop smaruje:)

Jakos chyba w 10 tyg

Dziewczyny takie sytuacje są niestety realne ale zagrożenie na szczęście trochę maleje... Weszłam juz w 2 trymestr także jestem dalej dobrej myśli ale też mam za sobą przykre doświadczenia. Niestety to się dzieje, często bez większej przyczyny,ale trzeba być dobrej myśli

Ale drukujuecie :) To znaczy, ze się nie roztopiłyście w tym upale :)

My dzisiaj o 6 rano wyjechaliśmy z Niechorza, to po 10 byliśmy już w domu, a po południu na działkę i chłodziliśmy się w basenie, chociaż i tak duchota nie do wytrzymania

Emenems- piłam to piwo Warka 0%, rzeczywiście dobre. Jak piwo z lemoniadą, a nie soczek. Ciekawe czy na pewno ma te 0%, ale skoro tak piszą. Czteropak mi się chłodzi w lodówce :p
A staniki też mam w obwodzie 70, ale musze kupić 75, a na pewno miseczki większe, bo cycki mi się wylewają :p

NelVik- mmm te ziemniaczki pieczone brzmią pysznie :)

Angelika- a u Was to dopiero upały w Hiszpanii. Ja tu umieram, a tam to bym chyba skwierczała

zkarola- może jakieś zapalenie?

monii88- to razem czekamy, bo też mam wizytę 20 lipca, ale bez usg :(
Ja mam bóle pleców wszędzie, na dole głównie, ale ja mam wadę kręgosłupa

Ulicha0 gratulacje, to teraz będziesz gonić za Olim :)

Innabajka- świetny pomysł- musze napisać taki post na blog- niekolorowa ciąża- a Wy mi udzielicie wywiadów :p

Julia- tak mi przykro :( A już myślałam, że skoro krwiak się ulotnił, to będzie dobrze. Trzymaj się kochana. Wierzę, że kolejne dzieciątko spokojnie donosisz. Trzymam za Ciebie kciuki :*

Zorria- ale przystojniak :)

Któraś pytała o balsamy- ja używam od początku ciąży. Teraz Oillan balsam multiaktywny na rozstępy, a dostałam własnie z Medeli olejek na rozstępy i będę testować. Zapowiada sie całkiem fajny

Ja za to nie gardło, nie pęcherz, ale znów zaparcia i chyba dopadły mnie... hemoroidy :( Bo na wakacjach chwilę bolało i chyba coś pękło, bo mała ilość krwi się pojawiła na papierze. A ja głupia zapomniałam o tym i później się w tym morzu kąpałam, na piasku siedziałam. Mam nadzieję, nic nie będzie. Dzisiaj znów mnie kuło, bolało przy lewej pachwinie, w zapadnięciu blizny, ale podjerzewam jakieś jelito. Na szczęście samo przeszło, najtrudniej było jak jechaliśmy autem, bo za nic wygodnej pozycji nie mogłam znaleźć, a jak w końcu zasnęłam, to Mała z tyłu zaczęła marudzić i moja drzemka w trakcie jazdy trwała z 20 minut :(

Przyznam, ze ja też się bardziej nakręcam i denerwuję niż w ciąży z Polką. ALe staram się myśleć pozytywnie i nie marudzić, bo mąż ma mnie powoli dosyć :p

Ja uzywam masła do ciała przeciw rozstępom czyli takiego co uelastycznia skore - z apteki jakis w pudełku :) a czy dobry to powiem po ciazy :)
Chyba i tak nie wazne co wazne zeby dobrze skóra była nawilżona a czy olejek czy masło czy balsam to co komu najelepiej pasuje na jego skore - jak bedzie sucha bedzie pękać ...
A to raz czy kilka razy dziennie ??

reklama
Vivienne a Lech nie ma 0,5? Bo trn free tyle ma a ten z limonka 0? Bo Warka wlasnie ma niby absolutnie zero - no takie piwko z lemoniada musi byc dobre w upały ....:) ja sobie kupiłam i przywizolam

Do góry