reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Hejo ja dzis po jeziorku, wrocilam o padlam jak zabita, nie znosze upalow...
Ja tez nie bralam luteiny, nie bralam w ogole nic oprocz kwasu foliowego ;-)

reklama
Ja bylam dzisiaj znowu na plazy.Jestem wykonczona, ale chociaz sie troszeczke opalilam, nie tak jak normalnie sie opalam co roku, ale chociaz cos ;-)
Ja nie bralam luteiny tylko kwas foliowy i sie ciesze ze badania wyszly dobrze bo ciagle zapominalam go brac... Nadal czasami biore chociaz mowili ze do 12 tyg, ale rok temu kazdej kobiecie w ciazy lekarze mowili ze przez cala ciaze....
Mialam weekend pelen zajec, mam nadzieje ze odpoczne troche jutro, ale obowiazki sa codziennie nie ma odpoczynku...

witam wieczorowo :) dopiero wróciłam do domu :) cały dzień w drodze :) ale fajny dzień był :)

piszecie o obawach. .. ja mam cholera w druga stronę ... nic mi nie jest, poza piersiami. . wczoraj na weselu porządnie się wyskakalam. długo się nie dało bo gorąco i po 2 piosenkach 15 minut odpoczynku ale momentami zapomniałam ze w ciąży jestem. . podskoki, obroty i noc a nic nie boli nie ciągnie. . alee to co wam pisałam ze czasem chłam takie twardsze zgrubienie z jednej strony .. to ostatnio nie czuje :( no i nie wiem o co biega bo powinno być czuć coraz bardziej no nie ?
jutro wizyta w sprawie badań a pojutrze u mojej gin. może coś podpatrzy :)

spadam pod prysznic i spaac bo rano trzeba wstać.

Emenems i Viviana wy kiedy macie kolejna wizyte? Bo KarolinaE 3 sierpnia e Innabajka juz we wtorek! Mi narazie Nie dal daty bo musze sie skonsultowac po biochemii ktora u NAS jest obowiazkow a i wyniki vede miala w srode Ale w czwartek mam slub kolezanki juz na 11 a slubu tzw obiadowe tu ktore sa w ciagu dnia trwaja az do wieczora czyli skoncze o 23 wiec do gine pojde w piatek jesli bedzie na skontrolowanie tych wynikow i wtedy mi powie kiedy kolejna wizyta Ale tez czuje ze w sierpniu Jak u Karoliny! U mnie weekend spokojny. Ale radosc dzis Sprawilam
Mojemu psiakowi kupilam mi basen i wariowal w nim wyszlam Wam fotke! U NAS upaly prawie 50 stopni, meczace! Z objawow to juz nic mi sie Nie dzieje tylko sie troche w glowie kreci Ale to pewnie temperatura i zmeczenie. Piersi mnie Nie bolaly Ale bardzo urosly w pierwszy trymestrZe e zwlaszcza urosly i mialam problem bo ja z tych co uwolnily sutki i cale zycie bez stanika chodE wiec obawialam sie ze bede musiala zaczac bo stali sie ogromniaste Ale teraz zrobimy sie w normie w sumie wiec nadal bezstanikowo! Boli mnie caly cZas ta kosc ogonowa czy Jak to sie nazywa Ale tylko jeden posladek!

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1436129633.959607.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1436129633.959607.jpg
    37 KB · Wyświetleń: 47
Co do leków to ja biorę duphaston ox samego początku. I to na podtrzymanie jest. Bo ja miałam słaby progesteron jeszcze przed ciążą. Do tego Pregna DHA i jodid i oczywiście kwas foliowy. Do tego ja stale przyjmuję magnez, potas i tabsy na serducho. Ale bezpieczne.

Smaruję się od początku. Bo po 30 zawsze większe ryzyko rozstępów niż u młodych 20-letnich. ;-) W Rossmannie znalazłam ich serię Babydream co można od 1 m-ca. Mam też olejek który można od początku i który kupiłam na tych targach - Mustella. I mam już kupiony brphanten bo tamten mi się kończy. :-)

Ja tez biore duphastom dwa razy dziennie i kwas foliowy na recepte. Lekarz mowil ze do ok 18 tyg mam brac :) ja mam juz jutro wizyte i mam nadzieje ze juz dzidzie wyraznie zobacze, brzuszek jest juz widoczny i ostatnio mlody chlopak ustapil mi miejsca w tramwaju :) haha

Innabajka to 3mam kciuki za wizyte. Ja jestem pewna ze blizniaki tez sie urodza w grudniu bo ponoc jak przychodza na swiat w 37 tyg to normalne a mi teraz termin zmie il sie na 3 stycznia :D rosna jak na drozdzach hehe

reklama
Do góry