reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Witam, mój termin to 7.01 (kojarzę, że któraś z Was też ma na 7), więc jestem 13t+2, jestem po preneatalnych ponad 2 tygodnie i lekarz wg usg przesunął termin na 30.12,dzidzia zdrowa

reklama
Hej!
Stefan zdrowy :) parametry super, 12t1d, 59gram, 6,4cm przeziernosc 1,24 i nosek pierwszy znalazła ( czyli ma kichola po mamusi hahhh)

Maz oczywiscie wchodził ze mna, pani przyszła i mowi "zapraszam panią" a maz "a mnie tez pani zaprasza ??" Hahah i pczywiscie pani dała mu krzesełko ale nie dał rady usiedzieć i stał :)
Jak przełączyła na 3D to zaczal machać raczka hahahah cudowny jest moj mały człowiek - główka leży w lewo :)

Tutti a ten basen to nie strach ze jakies zakarzenie czy jakies inne dziadostwo sie dostabie? Ja tez bym chciala zaczac chodzic ale troche sie tego boje..

Pytalam sie dzis o to lekarza, powiedzial ze jak moge uprawkac seks to i basen nie zaszkodzi a nawet seks w basenie :D to samo tyczy sie roweru, biegania, itp

Dziewczyny gratuluję i zazdroszczę!!! :-) Ja czekam do poniedziałku. Mąż zawszecchodzi ze mną.

Co do basenu to kyzynka po dwóch ciążach mówiła mi że są jakieś tampony gram ujemne, które są dla kobiet w ciąży, żeby nic nie złapać na basenie. Ale nie miałam okazji zapytać o nie lekarza. Ale możecie podpytać też swoich. :-)

Mi sie wydaje ze zapobiegawczo mozna wziac Lactovaginal i juz :D

Hej!
Stefan zdrowy :) parametry super, 12t1d, 59gram, 6,4cm przeziernosc 1,24 i nosek pierwszy znalazła ( czyli ma kichola po mamusi hahhh)

Maz oczywiscie wchodził ze mna, pani przyszła i mowi "zapraszam panią" a maz "a mnie tez pani zaprasza ??" Hahah i pczywiscie pani dała mu krzesełko ale nie dał rady usiedzieć i stał :)
Jak przełączyła na 3D to zaczal machać raczka hahahah cudowny jest moj mały człowiek - główka leży w lewo :)

Ciesze sie ze wszystko ok :)

Ale super że wszystkie macie takie dobre wieści, zazdroszcze :) Ja dopadne znajomego radiologa w pracy by chociaz spojrzał co mi tam rośnie bo do ginekologa mam termin dopiero na 22 lipca :(

Oszz 2 dni mnie nie ma a tu tyyyle do nadrobienia :)

Emenems- zdrówka
A teściową się nie przejmuj

Tutti- nie przepracowuj się :)

green- tak późno zakładają kartę ciąży? ja miałam już w 6 tygodniu

aktina- może Anitka się przyzwyczai i będzie dobrze w tej wakacyjnej grupie :)

Pauletahh- ja moja jak coś mi się nie podoba to zrąbię, chociaż jak chodziłam do pracy, a ona się zajmowała to nie miałam wpływau i kilka zachowań od babci niefajnych wyniosła, np. powiedzenie że ktoś jest brzydki (bo źle robi), nie lubię tego

Angelika współczuję wtrącającej się teściowej. Czasem to się cieszę, że moja wiadomosć o ciąży nie przyjeła zbyt entuzjastycznie

koktajlowa- hehe dobry pomysł :)
Marcepanek- ja się cieszę, ze jestem nad morzem. Tu wieje dość mocno, więc w ogóle tej temp. nie czuć. Mi to chwilami nawet zimno :p

See- bo każdy liczy inaczej, mój gin liczy np. 9 tydz, 5 dzień, jako nadal 9 tydz, tak też mi w poprzedniej ciąży w szpitalu liczyli

Ulicha- fajny Roman :)

Dziewczyny gratuluję wizyt i bobasów :)

Innabajka- ja dzisiaj tyłek zmoczyłam, bo fale spore i zimno :p Ale jutro się cała moczę :p

NelVik- witaj

reklama
Powiem Wam, że wczoraj trochę przeholowałam. Rano wlazłam na latarnię, a to schodów sporo, w porze obiadowej długi spacer w poszukiwaniu miejscówki, pod wieczór znów nam się nudziło to spacer, a wieczorem jeszcze na plażę na zachód słońca. I w nocy się budziłam zeschizowana czy z brzuchem wszystko ok. Od rana pół dnia mnie ciągnęło poniżej pępka i znów schiza, że coś jest nie tak. Ale odpoczęłam i niby ok, chociż nadal się martwię (i pewnie będę do końca ciąży).
Dzisiaj zdecydowanie więcej odpoczynku, chociaż przed południem pojechaliśmy zwiedzać to znów trochę łażenia. W pierwszej ciąży tak się ze sobą nie cackałam, nawet mega ciężkie siaty nosiłam, a teraz co rusz się martwię :)

Za to wakacyjna pogoda cudna, ciepło, ale z wiatrem. DSC05829.jpgDSC05894.jpgDSC05911.jpgDSC06121.jpg

Załączniki

• DSC05829.jpg
    DSC05829.jpg
    22,7 KB · Wyświetleń: 46
  • DSC05894.jpg
    DSC05894.jpg
    10,5 KB · Wyświetleń: 48
  • DSC05911.jpg
    DSC05911.jpg
    12,7 KB · Wyświetleń: 47
  • DSC06121.jpg
    DSC06121.jpg