reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Witam, mój termin to 7.01 (kojarzę, że któraś z Was też ma na 7), więc jestem 13t+2, jestem po preneatalnych ponad 2 tygodnie i lekarz wg usg przesunął termin na 30.12,dzidzia zdrowa

reklama
Hej!
Stefan zdrowy :) parametry super, 12t1d, 59gram, 6,4cm przeziernosc 1,24 i nosek pierwszy znalazła ( czyli ma kichola po mamusi hahhh)

Maz oczywiscie wchodził ze mna, pani przyszła i mowi "zapraszam panią" a maz "a mnie tez pani zaprasza ??" Hahah i pczywiscie pani dała mu krzesełko ale nie dał rady usiedzieć i stał :)
Jak przełączyła na 3D to zaczal machać raczka hahahah cudowny jest moj mały człowiek - główka leży w lewo :)

Tutti a ten basen to nie strach ze jakies zakarzenie czy jakies inne dziadostwo sie dostabie? Ja tez bym chciala zaczac chodzic ale troche sie tego boje..

Pytalam sie dzis o to lekarza, powiedzial ze jak moge uprawkac seks to i basen nie zaszkodzi a nawet seks w basenie :D to samo tyczy sie roweru, biegania, itp

Dziewczyny gratuluję i zazdroszczę!!! :-) Ja czekam do poniedziałku. Mąż zawszecchodzi ze mną.

Co do basenu to kyzynka po dwóch ciążach mówiła mi że są jakieś tampony gram ujemne, które są dla kobiet w ciąży, żeby nic nie złapać na basenie. Ale nie miałam okazji zapytać o nie lekarza. Ale możecie podpytać też swoich. :-)

Mi sie wydaje ze zapobiegawczo mozna wziac Lactovaginal i juz :D

Hej!
Stefan zdrowy :) parametry super, 12t1d, 59gram, 6,4cm przeziernosc 1,24 i nosek pierwszy znalazła ( czyli ma kichola po mamusi hahhh)

Maz oczywiscie wchodził ze mna, pani przyszła i mowi "zapraszam panią" a maz "a mnie tez pani zaprasza ??" Hahah i pczywiscie pani dała mu krzesełko ale nie dał rady usiedzieć i stał :)
Jak przełączyła na 3D to zaczal machać raczka hahahah cudowny jest moj mały człowiek - główka leży w lewo :)

Ciesze sie ze wszystko ok :)

Ale super że wszystkie macie takie dobre wieści, zazdroszcze :) Ja dopadne znajomego radiologa w pracy by chociaz spojrzał co mi tam rośnie bo do ginekologa mam termin dopiero na 22 lipca :(

Oszz 2 dni mnie nie ma a tu tyyyle do nadrobienia :)

Emenems- zdrówka
A teściową się nie przejmuj

Tutti- nie przepracowuj się :)

green- tak późno zakładają kartę ciąży? ja miałam już w 6 tygodniu

aktina- może Anitka się przyzwyczai i będzie dobrze w tej wakacyjnej grupie :)

Pauletahh- ja moja jak coś mi się nie podoba to zrąbię, chociaż jak chodziłam do pracy, a ona się zajmowała to nie miałam wpływau i kilka zachowań od babci niefajnych wyniosła, np. powiedzenie że ktoś jest brzydki (bo źle robi), nie lubię tego

Angelika współczuję wtrącającej się teściowej. Czasem to się cieszę, że moja wiadomosć o ciąży nie przyjeła zbyt entuzjastycznie

koktajlowa- hehe dobry pomysł :)
Marcepanek- ja się cieszę, ze jestem nad morzem. Tu wieje dość mocno, więc w ogóle tej temp. nie czuć. Mi to chwilami nawet zimno :p

See- bo każdy liczy inaczej, mój gin liczy np. 9 tydz, 5 dzień, jako nadal 9 tydz, tak też mi w poprzedniej ciąży w szpitalu liczyli

Ulicha- fajny Roman :)

Dziewczyny gratuluję wizyt i bobasów :)

Innabajka- ja dzisiaj tyłek zmoczyłam, bo fale spore i zimno :p Ale jutro się cała moczę :p

NelVik- witaj

reklama
Powiem Wam, że wczoraj trochę przeholowałam. Rano wlazłam na latarnię, a to schodów sporo, w porze obiadowej długi spacer w poszukiwaniu miejscówki, pod wieczór znów nam się nudziło to spacer, a wieczorem jeszcze na plażę na zachód słońca. I w nocy się budziłam zeschizowana czy z brzuchem wszystko ok. Od rana pół dnia mnie ciągnęło poniżej pępka i znów schiza, że coś jest nie tak. Ale odpoczęłam i niby ok, chociż nadal się martwię (i pewnie będę do końca ciąży).
Dzisiaj zdecydowanie więcej odpoczynku, chociaż przed południem pojechaliśmy zwiedzać to znów trochę łażenia. W pierwszej ciąży tak się ze sobą nie cackałam, nawet mega ciężkie siaty nosiłam, a teraz co rusz się martwię :)

Za to wakacyjna pogoda cudna, ciepło, ale z wiatrem. DSC05829.jpgDSC05894.jpgDSC05911.jpgDSC06121.jpg

Załączniki

• DSC05829.jpg
    DSC05829.jpg
    22,7 KB · Wyświetleń: 56
  • DSC05894.jpg
    DSC05894.jpg
    10,5 KB · Wyświetleń: 54
  • DSC05911.jpg
    DSC05911.jpg
    12,7 KB · Wyświetleń: 57
  • DSC06121.jpg
    DSC06121.jpg