reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Dziekuje za odpowiedzi :-)
Iwix moja kuzynka jest w 31 tygodniu ciazy dzisiaj miala usg i lekarz jej powiedzial ze dziecko wazy i mierzy na 33 tygodnie i ze moze urodzic 2 tygodnie przed terminem.

reklama
Emenems jak informujesz lekarza, że jesteś w ciąży to raczej nic nieodpowiedniego Ci nie przepisze.
Ja w poprzedniej ciąży brałam dużo leków niestety. Na moje obawy gin powiedział mi, że lekarze zawsze wybierają mniejsze zło. Czyli lepiej leczyć niż zostawić.

Angelika poprzednio zaczęłam czuć jakoś przed 20 tygodniem. Ale podobno na tym etapie niektóre kobiety już czują.

Iwi mój pierworodny rósł od początku szybciej, najpierw tydzień później dwa, a w pewnym momencie nawet trzy tygodnie był do przodu. Potem ok 30 tygodnia przyhamował i wyrównał do terminu z om. A i tak urodził się trzy tygodnie przed terminem. Chociaż szczerze ja na te pomiary nie zwracam większej uwagi. Ważne że jest przyrost. Niedokładny pomiar, źle złapany milimetr i już jest spora różnica.

Xkarola ja jeszcze nic nie kupilam ale za to rodzice mojego meza kupili tydzien temu dwa smoczki, butelke, gabke dla dzieci, gryzak, perfum, zel do kapieli, krem i szampon. Tydzien temu mi ginekolog powiedzial ze prawdopodobnie chlopiec i w ten sam dzien pojawili sie u mnie w domu w tymi wszystkimi rzeczami niebieskimi, mam nadzieje ze nie powiedza mi ze dziewczynka potem, bo nie wiem ile czasu mam na wymienienie tych wszystkich rzeczy na rozowe haha.A ja im mowilam ze jeszcze nie pewne i nie chce jeszcze kupowac.
14-tego o 17 mam wizyte u ginekologa prywatnie i wtedy bede juz w 15 tyg i 1 d mam nadzieje ze dziecko bedzie w dobrej pozycji i ze bedzie mogl lekarz zobaczyc dobrze plec. Niby w 14 tygodniu juz narzady sa juz rozwiniete. Mam nadzieje ze mi powiedza i ze wszystko inne bedzie ok tez bo sie martwie ciagle i potrzebuje troche ulgi moze mi ulzy troche jak dziecko poczuje.

Tusiaczek2402 tutaj w Hiszpanii jest taki perfum co kazde dziecko ma jak male jest. Nazywa sie Nenuco nawet teraz robia zapachy dla pokoju dla dziecka z tym perfumem i proszek do prania ubran dla dzieci itp. Agua de Colonia Spray Nenuco 240 ml - Bebitus to ten perfum ale jest caly zestaw szamponow, zeli itp to wlasnie ten perfum i caly zestaw kupili mi tescie.

Ja jestem przyzwyczajona do jednej marki dla dzieci jeśli chodzi o akcesoria Nuk tylko używam :)

Ja mam na szczęście wszystkie rzeczy po Olinie, a mam w takich neutralnych kolorach ze za dużo nie musze kupować :)

A ja ulicha znowu uzywalam tylko aventu i lovi a teraz moja mala polubila butelki z canpola i babydema. Alebte dwie ostatnie do mleczka od niedawna na noc. Teraz tez planuje avent uzywac.

reklama
Jezu nic nie ogarniam co mówicie o tych dzieciowych gadżetach !!! Kiedys kurde musze zaczac sie orientować .... A powiedzcie mi ile kosztuje wyprawka cała minus wózek tak na oko??

Do góry