reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Ulicha - jak jeszcze jak w ciazy nie byłam to marzyłam o Aleksandrze, Aleksie :) Olusiu, Olku :) Zobaczymy czy się uda :)

Emenems - zalezy :) mozęsz wydac 1000 a mozesz i 10000 :) ale ogólnie coraz droższe są dzieciece akcesoria, przy córce pamietam ze wszystko było troche tańsze ...

Ja pierdziele takiego slicznego pista ci emenems napisalam a tu mi wyskoczylo standardowo spr. Polaczebie z serwerem wrrrrrdd.
W skrocie to co wczesniej pisalam
Ogolnie wszystko zalezy od firm.
Ciuchy firmowki czy nornalne sklepy?
Kosmetyki nivea czy oliatum?
Butelki avent czy babydeam
Smoczki to samo
Lozeczko zwykle czy z jakimis motywami
Materac pianka czy gryka kokos?
Itd.

Ja korzystam z tego ze mam 10% rabatu w rossmanie wiec koametyki tam napewno kupie! Bo przy samych chusteczkach plynie do kapieli kremie do dupki wkladkach laktacyjnych itd. To przy 100 mam 10zl :-D

A kosmetyki rosmanowskie są tez dobre ;)

My mamy cały zestaw z nuka a tak naprawdę młody używa tylko smoka do spania (wcześniej zrobił sobie ze mnie smoka, wiec trzeba było się jakoś wybronić ) no i teraz ma niekapek. Mam jeszcze laktator i pełno butelek do niego bo na samym początku przez blisko tydzień pan i władca jadł moje mlesio ale z butli, bo nie umiał złapać sutka a tak serio to był leniwy, poszedł na łatwiznę tylko j się zaparłam i nie odpuściłam. Jedynym błędem tylko było ze odzwyczaił mi się od butli i nie było jak go zostawić tylko trzeba było go tachać wszędzie ze sobą :( a teraz oprócz smoka ma niekapek i chłepcze wodę :) za nie długo chce mu kupić bidon coby nauczył sie ładnie pić :)

Jeśli chodzi o wyprawkę to zależy co chcesz kupować i czy chcesz nowe, myśmy kupili nowy wózek i wanienke, a tak łóżeczko, przewijak i wiele innych gadżetów używane, bo wiadomo że nie ma jak to zniszczyć :)
A tak serio to nie ma co się zapędzac w kupowanie wszystkiego, bo tak naprawdę to po narodzinach wszystko się weryfikuje i wtedy patrzysz co potrzebujesz a co nie . I nieraz wychodzi ze wywalasz kasę w błoto :(

Angelika dziwnie mi się kojarzą perfumy dla niemowląt, ale co kraj to obyczaj;)

Em szczerze to ja nie wiem ile kosztowała wyprawka, bo jakoś nigdy tego nie liczyłam. Trzeba kupić to trzeba i już. Poza tym kupowaliśmy wszystko na raty, więc jakoś się rozłożyło;)
Co mogę poradzić to kupować na początek absolutne minimum. Nic poza tym co niezbędne. Można wydać dużo kasy na rzeczy których się nigdy nie użyje;)
A co do kosmetyków to najlepiej na początek nie szaleć i nie kupować dużych opakowań. Może się okazać że dana marka uczula i wtedy całe opakowania lecą do kosza.

Ja sie caly czas zastanawiam kiedy zaczac to wszystko zbierac, czy juz po malu troche kupowac czy jednak sie wstrzymac bo to jest niby "zapeszanie".. Jak myslicie?

reklama
Paulettah dokładnie o tym samym myślę. Z jednej strony już by się chciało kupować te wszystkie rzeczy, a z drugiej wszystko jeszcze może się zdarzyć...

Ja chyba wstrzymam się do 3 trymestru z zakupami. A teraz zbieram wiedzę na temat różnych marek i produktów. :-)

Do góry