reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
No wiem...rodzice przyjadą zaraz po nas, i zaraz dzwonie do przychodni... Ale urządziłam urlop mezowi...a on tak czekał na to ... Masakra, mowi ze nie moja wina a jednak ja jestem chora a nie on...

inis - dzieki ze pytasz, kochana jesteś ze lekarza spytałaś, mi do tej pory tylko jeden powiedział, że to może być taka uroda dzidziusia itp.. i to facet właśnie, dwie babki tylko suche fakty ze jest to jeden z głównych markerów, że trzeba się przebadać, napierw pappa a jak bede chciała to amnio. Tylko ze tyle to ja w necie wyczytałam. Czytałam też ze czasem te kostki są własnie tak płasko ułożone i gorzej je widać (własnie tak wyglądające noski m ma w rodzinie, przynajmniej u braci jak byli mali, bo im starsi tym to się bardziej jakos uwypukla. Ale mi nic takiego nikt oczywiscie nie powiedział, pewnie żeby się przygotowac i zeby potem w razie czego nie było rozczarowania, albo tylko chcę w to wierzyć.. o przepływach nikt mi nic nie mówił, ale wyraźnie dwa razy widziałam dwukolorowe przeływy, myslę ze jak by było źle to by coś mówili .. nie pomijali.. oby szukałam jakichs norm dla tego ale nic nie mogłam znaleźć. Tylko puls jest jakby coraz "lepszy" bo na poczatku było 171, 169 a wczoraj juz 160 więc coraz bardziej w granicach normy. Rozmawiałm tez z kolezanką z innego forum (gdzie mamy starsze dzieci) i mówiła, że u niej u starszej córy własnie tez nie było widac kosci nosowej na pierwszym usg, ale sam lekarz jej powiedział, ze możliwe ze to tylko on nie widzi a że ona jest i nigdzie jej nawet nie kierował, no i dziewczynka zdrowa. Nawet wg mnie to juz te usg z wczoraj lepiej wyglada niz te pierwsze, jest widoczne takie = w okolicach noska, bo siedziałm juz kilka dni porównywałam zdjęcia te wlasciwe z naszym.. ale nie wiem czy jest sens czy to juz ja wariuje :) Teraz mam wizyte 7 lipca u swojej gin prowadzącej (to nie ta która mnie skierowala na pappa, bo ta moja nie robi tego usg tylko inna specjalnie przyjezdza), ale pewnie ona nie bedzie sprawdzać, bo się tym nie zajmuje raczej .. po 16 tyg chyba pójdę znowu do tego faceta prywatnie, mają tam jednak lepszy sprzęt i ogólnie on najwiecej zbadał i powiedział mimo ze miała byc taka zwykła wizyta, moze coś się wyjasni. Dzwoniłam do niego w sprawie tego nifty, ale radził zeby poczekac na pappa (ale co z tego jak wiem ze nie bedzie tam dobrego wyniku) noo le poczytałam trochę bardziej i nifty, zarówno jaki harmony to takie bardziej dokładne pappa - przesiewowe, więc statystyczne i tez moze nie dac jasnej odpowiedzi, mogą być wątpliwosci które potem moze rozwiac ewentualnie tylko amniopunkcja. Niech sobie kazdy mysli co chce, ma do tego prawo, ale ja uważam tak i jak tylko bede miała mozliwość to zrobimy amniopunkcję, mimo wszystko, lepsze dw tygodnie stresu czekana na wynik niz cała ciąża w nerwach, stresie i płaczu.. ale myśle ze tez kto tego nie przeżywa to nie zrozumie, a krytyka jest trochę nie na miejscu, bo dobrze mówić co by się zrobiło i co się wydaje dobre, jak samemu się tego nie przechodzi. Już nie raz sie przekonałam o tym, ze na tyle wiemy o sobie, na ile nas sprawdzono, a reszta to tylko pobożne życzenia - czego nie kieruje absolutnie do ciebie, tylko tak ogólnie bo spotkałam się tez z krytyka, od jednej z najlepszych kolezanek np która od razu bezposrednio spytała po co bede to robić, i czy usune ciaze jak cos bedzie nie tak ;/ mysałam ze jej strzele ..ale to juz odrębny temat, nie chce mi się tego rozwijac :(
A jak u Ciebie przygotowania do slubu?? Sierpień juz coraz blizej :):)

Emenems - jak lekarz przepisze to ja bym sie nie bała brać.. lepiej chyba wyleczyc nic rozchorowac się gorzej, nie popadajmy w paranoje od paru tabletek nic sie dzieciatku nie stanie, nie bierzesz ich od tak sobie, tylko dlatego ze jest taka potrzeba..

Ostatnia edycja:
Aktina to fakt ciezko sie postawic na teoim miejscu nigdy nie będąc w takiej sytuacji to tak samo jak mi ktos mowil jak nie mogłam zajsc ze mam sie wyluzowac bo spinam za bardzo... Tsk jak mowisz, wziac i strzelić ... Na pewno tyłku klinik by nie było jakby problem był w wyluzowaniu sie ... Takze masz raje, my tutaj nie mówimy złośliwie tylko na miarę swoich odczuć i moze czasami cos sie wlanie nieświadomie ale nikt nie ms zamiaru cie moralizować czy pouczać jak masz ze swoja ciaza postępować.
A co do usuwania, tez nie oceniam bo jak mowisz, nie jedtem na teoim miejscu.

Ja jeszcze zobacze co mi lekarz przepisze i jak sie sytuacja z samopoczuciem rozwinie do wieczora. Teraz czuje sie lepiej i mi głupio ze taki alarm podniosłam moze trzebabylo do jutra przeczekać sama nie wiem ale juz po ptakach. Umowilismy sie z mezem ze wpadniemy tu na dwa dni nastepnym razem i juz :)
Bo jedtem trzy godizny po wstaniu i juz gardło tak masakrycznie nie boli jak białko rano... Ale chyba nie ma co odkręcać wszystkiego chyba lepeiej chuchać na zimne w tej sytuacji zebym nie mogła spbie nic zarzuć. Po prostu probuje wszystkich uszczęśliwić i mi to nie wychdzi

Aktina skąd jesteś? Może poszukaj w swojej okolicy lekarza który jest specjalistą w tego typu usg bo niestety nie wszyscy którzy wykonują usg mają w tym doświadczenie i międzynarodowe kursy.

reklama
Emenems na gardło bardzo dobre jest tantum verde do płukania 3*dz,mi popomógł też pregnofer syrop z wyciągiem z aroni, czosnku i malin, kup czosnek polski i wcinaj z kanapkami. W 4-5 tygodniu ciazy byłam chora i to postawiło mnie na nogi.

Do góry