reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Ja mam dziewczyny doslownie to samo.. Jak za szybko cos probuje powiedziec, jak ide po schodach, jak pcham wozek na zakupach.. No jakas masakra nawet sie zaczelam zastanawiac czy do kardiologa sie nie wybrac..

Co do zadyszki to mam to samo. I byłam u kardiologa, bo ja sercowa jestem i spieszę Was uspokoić. To zupełnie normalne w ciąży. Nasze organizmy wykonują teraz gigantyczną pracę- tworzymy nowych człowieków! ;-)
Do tego rozszerzają się nasze naczynia krwionośne i zwiększa się ilość płynów obwodowych. Serducha muszą to wszystko teraz przepompować. I yo jest przyczyna naszych zsdyszek. :-)

A mialyscie takie uczucie kolatania serca? (Tak to sie chyba nazywa) mialam wrazenie ze mi serducho wyskoczy zaraz.. Wczoraj tak mialam jeden raz i tak sie troche ppschizowalam :)

Emenems wyluzuj troche kobieto bo Cie nerwy zjedza za chwile. sama dobrze wiesz ze to nie sluzy dziecku.
Simka mnie caly czas ciagnie w okolicy ciecia, nic nie poradze. a w Twoim przypadku macica rosnie - normalka ;)
Vivienne kiedys zrobilam sobie tonik na pryszczyki z olejku herbacianego - no cuda dziala! :)
Paulletah tez mam takie akcje. my kobiety w ciazy mamy przekichane, co nie?

w srode jade z przyjaciolka po legginsy bo mnie juz normalne spodnie uwieraja. 9 lipca do endo sie umowilam, 2 stowki pekna. i wez tu choruj czlowieku...

IwiX, a my z okolic z zachodu i z południa Białego. A tu nas na wizyty wysyłają :)

Innabajka, to masz chyba pierwsza wizytę, moja dopiero koło południa a jeszcze chcę dentystę zaliczyć

Simka ja juz przyzwyczajona na takie temperatury.
Mnie tez ciagnie zwlaszcza jak leze i musze nagle wstac, ale tak czasami to tez jak chodze itp. Ja na poczatku ciazy tez myslalam ze wogole noze nie jestem w ciazy az zobaczylam usg a tak przed usg to balam sie ze nie jestem i lekarz mi powie ze test klamal i ze po co ja do niego poszlam haha.
Martusia ja tez pojade w czwartek lub w piatek zeby kupic pare ubran bo zadne spodenki letnie nie sa na mnie dobre a niby jak mnie wazyli to nie przytylam :-p

Marcepanek- mam tak samo. Chwila i zmęczona jestem, a wejście po schodach to jak u starej babci.

martusia- mnie nie w cięciu tylko po bokach brzucha.

Ale chyba mam wrażenie, ze mnie dziś wybrzuszyło. Taki mam duży i okrągły ten brzuch :p

Pauletahh- teraz w ciży może z raz, a tak w ogóle to od czasu do czasu mi się zdarza

Ja już od wczoraj śmigam w ciążówkach. W sobotę 2 godziny jazdy w przymałych spodniach dały mi popalić. Jedne ciążówki mam takie nie z tym panelem, tylko z takim dziwnym ściągeczem na brzuchu i takie noszę. Bo takie z panelem to mi z tyłka zjeżdżają.

reklama
Hej dziewczyny! Mnie tez co jakiś czas ciągnie po prawej albo lewej stronie. A kilka razy miałam tak że jak lezalam wyprostowana w łóżku i kichnelam albo miałam kaszel to miałam aż przeszywajacy ból trwało to chwile ale było okropne. Dlatego teraz juz pamiętam że jak kicham to tylko na zgietych nogach:)

Do góry