reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Sierpniowa w krakowie w szpitalu sa okeeslone godziny kiedy dziecko mozesz widziec i kazdy rodzic z osobna. Masakra.
Tusiaczek wypilan wczoraj tyle wody z cytryna zjadlan dwie torebki zurawiny i jest lepiej :-D
Emenems mam identyczne kupilan w h&m w pierwszej ciazy kochalam je!! I jeszcze dresy z decathlona tez bardzo lubilam :-D polecan tez tam stroj kapielowy dla ciezarowek plywalam w nim do 37tyg :-)

umowilam sie juteo na 17 na NFZ do mojego gina chce zeby mi dal skierowanie na echo i moze usg zrobi choc tu aparat kiepskiej jakosci wiec sadze ze plci niepoznam :-( ale zawsze mam 100zl w kieszeni bo 90 wizyta ale zazwyczaj niemma wydac wiec zostaje 100 :-( :-(

Justine, nie wiem czy tak fajnie... jak już teraz jest widoczny brzusio, to co będzie w 8-9 miesiącu? ;-)

Ale tak serio, to myślę, że to zależy od tego z czym startowałyśmy. U szczuplutkich dziewczyn pewnie później się brzuszek pojawia. Ja miałam lekką nadwagę i dość sporą oponkę w pasie, z którą walczyłam od ok. 2 lat. Ale, że brałam leki, które zaburzają metabolizm, to trochę kiepsko szło. I mi ta oponka teraz z boczków przeszła jakby na przód i się zrobiła taka już piłeczka z przodu. Niżej zdjęcie z wczoraj. Troszkę większy brzuch niż zwykle, bo pojadłam sobie i trochę ciąży spożywczej doszło do tej normalnej. ;-)

brzuchol.jpg

Załączniki

• brzuchol.jpg
    brzuchol.jpg
    14,7 KB · Wyświetleń: 64
Juti fajny brzuszek , nie przejmuj sie ja tez juz mam odstajacy.. W pierwszej ciazy w 20 tyg pytalam poloznej czemu mam taki maly niewidoczny a teraz jak zaloze cos obcislego to juz spokojnie widac .. Wmawiam sobie ze to drugie to szybciej rosnie haha :) ale tez mialam troche pozostalosci w okolica h tego przekletego brzucha ktore nie chcialy zejsc .. Tym razem mam zmaiar po pologu od razu zaczac to zrzucac a nie czekac 2 lata .. PrZed ta ciaza schudlam 6 kg i szlo mi tak dobrze a tu klops fasol wyszedl:p

Śliczny masz ten bebolek ^^ ja to też najchudsza nie jestem ale poza troszeczkę zmienionym kształtem w sumie nawet nie chodzi o jakiekolwiek zaokrąglenia to nic nie widać .. niby w 1 ciąży to później widać

Anieciia, no właśnie, żeby było śmieszniej ja na jakiś 1-2 miesiące przed zajściem zaczęłam wreszcie zauważać pierwsze efekty odchudzania i ćwiczeń. Potem zaczął mnie dość mocno boleć brzuch przed okresem i stwierdziłam, że ok, to jak juz przyjdzie okres to te 2-3 dni po wrócę do ćwiczeń, bo z bolącym brzuchem nie będę się katować... A tu okres nie przyszedł. ;-)

I całe szczęście, że wtedy nie ćwiczyłam, bo mogłabym doprowadzić do poronienia, bo niestety początek miałam zagrożony...

Sierpniowa- u mnie pogoda okropna. My jedziemy we wtorek przyszły. No za tydzień i pokazują różnie. Raz zapowiadają ładnie, raz okropną pogodę. A na ile jedziecie? Na macierzyńskim jeszcze jesteś czy na L4?
To się namęczyłaś w tym szpitalu. I co to za rozdzielanie mamy i dziecka :(

inis- oj dawno Cię nie było :)

Ja tam noszę jeszcze zwykłe jeansy, ale większosć i tak mam jegginsów, albo na gumce. Ciążowe mam jedne, kupione w lumpku. Nowych raczej kupować nie będę, bo 130 zł za spodnie na parę miesięcy to dla mnie za dużo

Po wizycie :) Robił usg, dosyć długo, najpierw przez brzuch, późiej, dowcipnie, później znów przez brzuch. Już myślałam, ze coś jest nie tak. Powiedział, ze na tą chwilę co można zobaczyć to jest w porządku. Ale i tak się martwię

Fasol fajnie ruszał nóżkami i rączkami, przykładał łapki do buzi :) Ma około 4 cm.
Następna wizyta za 4 tygodnie, ale już bez usg. Usg kolejne pewnie koło 20 tygodnia dopiero.

Simka, nie będziesz miała usg genetycznego czy to było właśnie to? Miałaś mierzoną tą przezierność karkową?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry