reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Ja o dziwo mieszczę się jeszcze w swoje jeansy. Nie lubiłam ciążowych spodni i dalej nie lubię. Mnie te pasy i gumki irytowały. W zimie będzie trzeba się przemęczyć.

Jak mi dziecko do 10:00 wstanie z drzemki to pojadę z nim na pobranie krwi. Musimy sprawdzić poziom żelaza, bo na miesiąc lekarz pozwoliła odstawić. Je teraz codziennie zupy na króliku albo cielęcinie, więc liczę na dobry wynik.
Jutro mam w planach porobić pranie i przygotować powoli rzeczy na wyjazd. We czwartek koleżanka z synkiem mnie odwiedzi, to nie będzie kiedy. Stresuje mnie trochę ten wyjazd. Już mam kilka list, co zabrać... Pół domu to rzeczy dla dziecka, a pewnie jedna torba to ja i mąż będzie:-D

reklama
Witam po chrzcinach, dopiero co dochodzę do siebie;) impreza wyszła super:thumbup:

Pomysł wątku zamkniętego jest ok, ale póki co równolegle może do ogólnego.
U mnie na Lipcu zamknięty działał prawie od początku, a ogólny zamknęłyśmy dopiero niedawno, jak już nikt nie dołączał i wszystkie stałe bywalczynie miały dostęp do zamkniętego.

Karola furaginę można, mnie ostatnio lekarz przepisał.

Martusia ja mówię, że ja jestem matka na lajcie. Staram się nie panikować. Z katarem czy kaszlem nie biegam do lekarza. Gorączkę do trzech dni można zbijać samodzielnie. Wychodzę z założenia, że wizyta w przychodni przynosi często więcej szkody niż katar;) poza tym nie mam pochlebnego zdania o pediatrach w ogóle, ale to już inna historia;)

Anecia żelazo profilaktycznie? Pierwsze słyszę. Żelazo tylko wtedy kiedy jest zagrożenie anemią, niska hemoglobina, lub inne wskazania.

Tyle przeczytałam. Zdecydowanie nie nadążam;)

Emenems, teraz to już na pewno pojadę! ;-)
A jakie masz spodnie? Jeansy, legginsy czy jakieś materiałowe?

34 - 36 - matko! Takie rozmiary to ja chyba w podstawówce miałam!!! Potem standardowe 38, a jak mi się zdrowie popsuło to i w figurę poszło (kilka m-cy bez ruchu większego i leki zaburzające metabolizm) i ostatnio raczej 40... Ale mam nadzieję, że w ciąży nie przytyję za bardzo i po ciąży maluch wyciągnie ze mnie nadmiary i pociążowe i wcześniejsze ;-)

Ja w niedziele jeszcze się zmiescilam w jeansy ale tak niewygodne były ze strach. Dobrze ze po pierwszej ciąży mi zostały to teraz są jak znalazł ;) tak to liczę na leginsy zwykle ale przy tej pogodzie...
Mam na stanie jeansy i sztruksy z c&a, kupowałam w pierwszej ciąży, lazilam w nich kilka miesięcy do pracy, sprawdzimy się super wiec jak co polecam ;) teraz na lato raczej leginsy zwykle spoko dają radę ale niech tylko cieplej będzie...

Ostatnia edycja:
Vivienne - z płcią to wyszło całkiem zabawnie, bo lekarz zobaczył, że "coś tam wystaje" i stwierdził, że na jego oko to dziewczynka :-D Zdziwiliśmy się, bo jakim cudem dziewczynce ma wystawać :-D CIEKAWOSTKA: pokazał nam w książce zdjęcia poglądowe z rozwoju płodu i wyjaśnił, że na tym etapie ciąży i dziewczynki i chłopcy mają "wystającą wypustkę", która później zmieni się albo w łechtaczkę (i schowa w ciele) albo w penisa (i urośnie). Teraz można poznać różnicę jedynie patrząt na kąt nachylenia tej części - jeśli jest bardziej równoległa do ciała to raczej dziewczynka, a jeśli prostopadła to chłopak.
No ale wiadomo, że tak wcześnie to jeszcze wróżenie z fusów :)

aktina - dolegliwości powoli (bardzo powoli) ustępują, dziękuję że pytasz. Już zdarza mi się wychodzić z domu ale nadal jestem słaba. Na szczęście mogę śmiało powiedzieć, że najgorszy etap już za mną :yes:
Doczytałam, że martwisz się o kość nosową u swojego Kropka? Powiedz coś więcej - czy lekarz nie widział, miał słaby sprzęt może? Ja wczoraj pół dnia czytałam o tych genetycznych więc póki pamiętam to mam sporą wiedzę haha ;)

Odnośnie różnicy między wielkością dziecka a terminem OM to nie masz się co przejmować - ja mam tak samo i właśnie wczoraj pytałam o to lekarza :yes: Bo u mnie jest ponad tydzień większe dziecko niż wynika z OM. Lekarz powiedział, że póki rośnie proporcjonalnie i wygląda dobrze to taka uroda. Stwierdził, że tak bywa często i to zależy od genów, poza tym w którymś momencie dziecko może zwolnić z "rośnięciem" i to też będzie całkowicie normalnie. To wszystko zależy od tego kiedy poczęcie, owulacja, szybkość podziału.... kazał się tym nie przejmować absolutnie, bo tak jak nie każdy 2-latek jest identyczny tak samo w życiu płodowym jednym idzie szybciej, innym wolniej - i każde jest zdrowe i normalne :yes:

Joa - powodzenia na badaniach :)

Juti ja z Karowa mam raczej dobre przeżycia 2 babeczki rodziły z rodziny i wszystko było ok... Ale kusisz tym na Madalińskiego; )

juz też nie lubię moich jeansow ściskaja mi brzuch... jeszcze w nich chodze ale po domu to tylko z guzikiem rozpietym; )

Mam pytanie do tych w 12 tyg; ) widać już po waszych brzuszkach coś tam??

Juti ja mam jeansy i chinosy ceny takie se bo po 130 sztuka. Ale mnie to odpowiada bo jest materiał ktory nie uciska w koncu jak inne jeansy, bo ja nie nosze biodrówek i mam wszystkie zwykle do pępka to juz uciskają ...
Jeansy takie
ImageUploadedByForum BabyBoom1435045623.163143.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1435045623.163143.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1435045623.163143.jpg
    13,5 KB · Wyświetleń: 58
Emenems, dzięki wielkie!
Właśnie o coś takiego mi chodzi. :-) Ja też biodrówek nie noszę tylko wyższy stan i już nie ma szans na dopięcie się na brzuszku. :-)

A jak mowa o widocznych brzuszkach, to ja mimo 10 tygodnia i 4 dnia już mam całkiem widoczny. Pod luźnymi ciuchami jeszcze dla postronnych udaje się ukryć, ale jak idę i np. materiał przylgnie do brzucha to widać. :-)

W zeszłym tygodniu powiedziałam w pracy. Bo już coraz trudniej było mi brzuch ukryć i na razie jestem zadowolona, bo reakcja była pozytywna. Jeszcze nie wszyscy wiedzą, tylko kadry, szef i najbliżsi współpracownicy, ale pewnie lada moment się rozniesie po całej firmie. :-)

Vivienne - my z mezem to raczej z tych drobnych. Mam cukrzyce cieżarnych, to fakt, ale w pierwszej ciazy tez miałam a młoda urodziła się w terminie z waga 2900 :) ale w sumie na poczatku, zanim się dowiedziałam to tez rosła szybciej niz na usg, dopiero potem jak troche zaczełam pilnowac diety to juz słabiej rosła, może masz racje i to o to chodzi, bo teraz mimo że już o niej wiem, to nie jadłam zbyt dietetycznie do tej pory, chyba trzeba to zmienic :0 Moze znowu uda sie tylko 8 kg przytyc hehe

inis - niby wiem o tym rośnieciu :D ale teraz to juz wszystko budzi moje podejrzenia. Lekarka za duzo nic nie mówiła, owiedziała tylko cos w rodzaju ze nie moze zobaczyc, spytała czy w pierwszej ciazy byłam na pappa i ze jak nie to teraz pójde, bo dopiero wtedy można coś stwierdzic. No ale wydaje mi sie ze bez powodu by nie wysyłała, ale jak patrze na fotkę to widze tam dwie kostki, które wg tego co czytałam mają się układać w = i po mojemu tak jest, no ale nie wiem, przeciez się nie znam. Jutro myśle przedstawic lekarzowi sytuacje, żeby baczniej zwrócił na tą kość uwagę. Fajnie ze najgorsze za tobą, apetyt na pewno niedługo wróci :)

Emenems - super wygladasz i fajne spodenki :) Tez miałam podobne z h&m w pierwszej ciazy, cena podobna :d ale poszły w ludzi i nie wróciły :( blizej jesieni pewnie bedzie trzeba kupić nowe :( bo na razie dresy i sukienki wystarczają :)

reklama
Ja codziennie budzę się o 4 bo do łazienki mnie gania,ale na szczęście potem zasypiam.Dzisiaj to nawet prawie zaspałam.Mdłości już na szczęście tylko rano.
Słuchajcie od kiedy we wcześniejszych ciążach nosiłyście spodnie ciążowe?U mnie jutro 11 tydzień się zaczyna na razie mieszczę się w normalne.

Do góry