reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Martusia ja sie zawszd stresuje bo moj mlody co katar to ma zaraz pelno opryszczek i sie bardzo meczy.. Nie bede was zanudzac moja walka z lekarzami tutaj ale ogolnie oni nie lecza dzieci zapobiegawczo ani juz w trakcie choroby. Bardzo rzadko wypisuja antybiotyki ogolnie dziecko ma samo wyzdrowiec i zwalczyc wirusy. Z jednej strony oki ale z drugiej jak mi maly chorowal miesiac plus doszla mu woda w uszach i powiedzieli ze to ok to myslalam ze kogos rozszarpie.. Dzieki bogu trafilusmy na prywatna lekarke ktora natychmiast wypisala antybiotyk na uszka bo bylo juz nieciekawie infekcja itp..

Kurde ja w pierwszej ciazy bralan chyba przy koncu zelazo a teraz sa wytyczne zeby brac od 10 tyg i sama nie wiem na co mi to.. ;/

właśnie mój to samo, co katar to zaraz zapalenie uszu, a ja już się nad nim tak trzęsę... chyba muszę wyluzować bo zaraz siwa będę ;)

leczymy się naturalnie, a z zapaleniem uszu tylko raz wygraliśmy. taki już nasz smutny uszno katarowy los...

Innabajka ,IwiX witam nowe mamy :)

Jeden dzień a postów 100 ;)
Wózki na tapecie widzę ,o dziwo też czeka mnie wybór bo po synu już dawno wydałam. Teraz została mi spacerówka z mamas & papas do której niby mozna dokupić wkład dla niemowlaka. Jednak mysle że kupimy albo 2w1 albo samą gondole. Dziewczyny ,ale przy wyborze polecam pomacać przed zakupem i warto zwrócić uwagę na to po jakich drogach bedziemy jeździć. Reszta to tez tylko nasze preferencje bo tak wózek z dużym koszem na zakupy ,przekładane siedzisko ,duża buda ,raczka pojedyncza czy podwójna. No wybór jest ogromny. Warto tez zwrócić uwagę na pasy oraz wagę wózka i do jakiego wieku dziecka. Wybierając pierwszy wózek nie wiedziałam o tym wszystkim i szczerze żałowałam.

xkarola tak jak dziewczyny piszą żurawina i witaminy c duzo. Mozesz tez pic wode z sokiem z cytryny. Ważne zeby zakwasic mocz wtedy to dziadostwo nie ma szans. Niestety żadne leki nie sa wskazane. Choć wiem ,że w szczególnych przypadkach przepisują urosept.

Emenems ja to nie wyobrażam sobie co ta Twoja siostrzenica jeszcze wie ;) jak w tym wieku już takie kwiatki to poźniej az strach :D boska :D

Rozważam pierwszy ciazowy zakup. Ubrań pewnie nie kupie ,bo w poprzednich do końca śmiałam w normalnych jedynie ilośc dresów wzrosła ;)
Jednak któraś już tu wspomniała o poduszce i normalnie od kilku nocy o niej marze :)
Jeszcze jak nadejdzie syndrom niespokojnych nog to az strach. Wiec dzis idę w miasto szukać mojej poduchy ,a jak nie to ebay zostaje.

Chodzę do tego samego gina co poprzednio na nfz ale kobitka teraz się bardziej mną przejmuje i co 10 dni mam USG.Plus jeszcze endokrynolog bo po poronieniu się okazało,że mam problemy z tarczycą,dlatego mam nadzieję,że teraz będzie wszystko dobrze.
Co do wózków to mam po młodej jakiś polski w miarę ok się sprawował.
Też jestem po CC bo poród się przedłużał, dziecko było owinięte pępowiną i też do końca czekali.Moja szwagierka rodziła w Grecji to jej tuż przed porodem usg robili i od razu mimo skurczów skierowali na cesarkę.

reklama
Innabajka Używałaś już kiedyś tołpy? Mi zapach w ogóle nie podszedł. Dla mnie niewydajne i za drogie. Ja używałam perfecta mama do biustu i na brzuch. Zero rozstępów na brzuchu, na biuście trochę wyszło (ale też biust spory, może dlatego). No i cena super.

martusia ja się nie cykam jakoś szczególnie. Kaszle to kaszle, rzygnie to rzygnie... Od początku nie panikowałam, co nie znaczy, że się nie martwiłam;-) Spokojna mama to spokojne dziecko.

Wózki- mój ukochany temat zeszłego roku. Ja dla synka wybierałam wózek jakieś 4 miesiące. Kupiłam Camarelo Camarelo-Carmela Używam nadal i mogę z czystym sumieniem polecić. Duża gondola (chociaż tak naprawdę nie ma co na to patrzeć, bo dzieciaki szybko zaczynają siadać i nie chcą długo w gondoli leżeć- przynajmniej u mnie i kilku znajomych tak było). Duże, pompowane koła- dla mnie rewelacja, bo po schodach i wszelkich wertepach łatwo się wchodzi/schodzi. Duży daszek. W spacerówce w zasadzie może całe dziecko schować:-) Pojemny kosz na zakupy/koce/inne pierdołki, fajna torba i ogólnie wielki wybór kolorów, wzorów i modeli. I najważniejsze- lekki i łatwo się prowadzi. No, wychwaliłam się. Firma mogłaby mi zapłacić:-D

Jeszcze godzina do widzenia z fasolką:rofl2:

Do góry