reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Tymuniek roan marita piekny wozek .. Z gondoli bylam bardzo zadowolona ale spacerowka jak dla mnie koszmarna , nam na lato sie trafila akurat pojezdzil nia miesiac i zmeinilam na xlandera .. Caly komplet tu sprzedalam niewiele tracac :) wszystko bedzie oknna wizycie ! Trzymam kciuki

reklama
zabila tak umówiłam się od razu jak tylko sie dodzwoniłam, mam termin na 30 czerwca, to będzie wg dzisiejszego usg 13 t 5 d, wiec tylko na granicy. Tak poczytałam sobie troche i myśle ze to mzoe tez daltego ze w rodzinie meza duzo osób ma takie własnie płaskie noski.. wiec moze to dlatego, starsza córa tez długo miała taki płaski nosek, bo przezierność 1,5 wiec ok. Czytałam nawet wypowiedz babki która w 4 swoich ciazach miała na poczatku brak kosci noswej a dzieci piekne, tylko z płaskimi noskami :), mam nadzieję ze u nas będzie podobnie. Umówiłam się tez do kliniki do której kiedys chodziłam, jeszcze raz na badanie 11-14 tydz ale nie wiem czy jest sens isc, bo to juz w srode (akurat był wolny termin a ja bede w okolicy bo mam tez skierowanie do poradni diabetologicznej). Co myslicie, warto isc drugi raz ?
zabila daj koniecznie znac jak to badanie wygląda i jak pójdzie u Was :) Trzymam kciuki, trzeba być dobrej myśli :)

karolinaE a to miałaś już 4 wizyty, że 4 usg? ;> Bo ja miałam pierwszą wizytę w rzekomo 6 tygodniu, i powiedziała, że mam przychodzić co 4 tygodnie..

Iwix witaj :)

Ja się dostosuje jeżeli chodzi o zamknięcie wątku.

Muszę pooglądać te xlander'y :p Ja patrzyłam na razie na riko nano, baby merc. Taki wybór ogromny, że nie wiadomo z której firmy wziąć i jaki model.

Ostatnia edycja:
IviX witaj na forum.

Co do zamknięcia wątku to ja się dostosuję do większości.

KarolinaE, a w jakim szpitalu planujesz rodzić i kto jest Twoim lekarzem? Ja właśnie się głowię nad wyborem szpitala i lekarza tam pracującego. Bo mój gin przyjeżdża raz w tygodniu z Łodzi, do tego mimo grubej kasy za wizytę nie robi na każdej usg, czego mi bardzo brakuje...

Odpowiem Ci na priv [emoji3]

Mysle ze na watek zamkniety jeszcze za wczesnie co chwila pojawiaja sie nowe mamuski wiec poczekajmy i dopiero zrobmy :-)
Wy juz o wozkach a ja tu sie zastanawian czy bedzie corcia bo jak tak to mam gondole a jak synus to problen bo wozek rozowy :-(

Paulettah- na Poznań jeszcze planu nie ma, ale tu jest przykłądowy na Warszawę Świadoma Mama w Warszawie 25.06.2015 - Spotkanie dla kobiet w ciąży 16:00-20:00 | Świadoma Mama

Vivienne- ja właśnie na Poznań nie chcę ze względu na praktykantki. Nie lubię tej kupy stażystów, co chodzą oglądać. Wolę spokój :) No i tu mam mamę blisko, męża, zadzwonię i za 5 minut są, jak coś potrzebuję
Z drugiej strony, rodzina za blisko to też nie dobrze, bo mi się bratowa wpakowała do szpitala, gdzie ja nawet dziecka przy sobie nie miałam, taka brudna, ledwo co mnie uruchomili. Nigdy jej tego nie wybaczę, bo się musiała pchać. Ja ledwo co wieczorem Małą zobaczyłam (miałam cc o 21), a później już nie i czekałam, a ta mi się na salę ładuje. Młodą po 2 dniach dostałam na stałe dopiero chyba, czy po 1,5 jakoś tak
A Raszei to na Mickiewicza? Tak? Siostra tam rodziła pierwsze , a pozostałe dwa u nas, i twierdzi, ze u nas lepiej. Tam przy szyciu lekarz jej głupie komentarze sadził

Sierpniowa- trzymamy
Na obiad mam kotlety od soboty :) Więc robić nie muszę, tylko ziemniaki ugotować

Iwix- witaj

Wątek zamknięty, to później, za 2-3 miesiące. ALe zamknięty jest dobrym pomysłem, my na majówkach przeniosłyśmy się na prywatne forum po 1,5 roku jak nie później i się okazało, ze zaczęły się odzywać nowe osoby, które nas czytały, a się NIGDY nie odezwały. Jakby żyły naszym życiem, a pisałyśmy o naprawdę prywatnych sprawach. Teraz po ponad 3 latach zostało nas garstka na FB po drodze były różne dramaty i kłótnie.

Ja do Młodej miałąm Bebetto Magnum, ale było okropne. Ciężkie, szybko zaczęło skrzypieć. Chociaż ładne, ale nie praktyczne. Teraz uparłam sie na tego Amelis Pro lub ew. Baby Design Husky

Rano znów obudziłąm się z bólem głowy, ale pojechaliśmy na działkę, nazbierałam truskawek od teściowej, napowietrzyłam się i mi lepiej :) Już nie boli :)

reklama
Ja mialam bebetto solaris i gondola super ale spacerowka porazka.

RATUNKU!!! mam zapalebie pwcherza co 2 minuty w wc i do tego szczypie piecze i boli :-( miala ktora tak z was??

Do góry