reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Na sierpiówkach wątek zamknęłyśmy w ostatnich miesiącach dopiero. Ale wcześniej moderatorka utworzyła zamknięte tematy, do których stałe bywalczynie dostały w wiadomości link. To też była fajna sprawa, bo mogłyśmy się lepiej poznać, wkleić spokojnie swoje zdjęcia, pogadać o seksie itd. Fakt, że na ogólnym trzeba uważać co się pisze. Miałyśmy przypadek wrednych koleżanek podczytujących i potem siejących złośliwe plotki. Zdarzyło się, że nawet ktoś z rodziny specjalnie kopiował wypowiedzi i potem sprzedawał teściowej (niezbyt pochwalne treści)...

Wiem już co na obiad zrobię:-) Póki co mięso się rozmraża. Czekam na kuriera, a potem z małym na zakupy idziemy. Nie mogę doczekać się tej wizyty. Normalnie co chwilę sprawdzam zegarek. Zaczęłam sprzątać, wycierać kurze, myć kwiatki... no wszystko, aby czas szybciej lepiej. Wojtek pół godziny bawił się odkurzaczem, teraz psuje listwy w podłodze :-)

reklama
Ja raczej zostane przy xlanderze ale jeszcze nie wiem czy xmove czy jakiś mniejszy... Ale chyba xmove bo koła konkret, stary bedzie służył u babci wiec nawet wozić specjalnie nie trzeba będzie, bo do bagażnika to zawsze problem z nimi

IviX witaj na forum.

Co do zamknięcia wątku to ja się dostosuję do większości.

KarolinaE, a w jakim szpitalu planujesz rodzić i kto jest Twoim lekarzem? Ja właśnie się głowię nad wyborem szpitala i lekarza tam pracującego. Bo mój gin przyjeżdża raz w tygodniu z Łodzi, do tego mimo grubej kasy za wizytę nie robi na każdej usg, czego mi bardzo brakuje...

Viviene ja mialam z mlodym roana marite - duzy i taki klasyczny wozek z piekna gondola itp ale wieeelki i ciezki a spacerowka do d... Dlatego zmienilam na xlandera xq spacerowke i byla super. Teraz jestem zakochana w xlanderze xcite nowym i chyba jego wezmiemy. Maly zgrabny w sam raz do naszego malego auta , ktore zmienilismy tuz zanim dowiedzielismy sie o ciazy :p z duzego na male miastowe ..

Tymuniek watek zamkniety to fajna rzecz ale mysle ze za wczesnie jeszcze na to...
Iwix witaj :)
Emenems wlasnie czytalam twoj post o reakcji rodziny no i twoja siostrzenica jest genialna :) ciesze sie ze sie rozwiazalo. a corka meza musi sie z tym kiedys pogodzic, chociaz wiem ze jemu jest na pewno smutno z powodu jej reakcji...
Aktina trzymam kciuki za Twoja dobre wiesci z badan.

jednak wrocilam do brania witaminek, ale tylko jednych, tych z jodem. gdybym byla zdrowa, nie miala tej przekletej niedoczynnosci byloby inaczej a tak ciagle z tylu glowy siedzi mysl ze zawsze cos nie tak....

w srode mam usg 12 tygodnia (chociaz zaczne go w sobote) a w piatek wizyte. i wlasnie sobie przypomnialam ze nie zrobilam jednego badania... no super.

czy ktoras z Was bierze moze pod uwage porod w szpitalu na Starynkiewicza w Warszawie?

Tak ma mniejsze ale na tym nam tez bardziej zalezy wlasnie z racji malego auta .. A tu odsniezaja jak wariaci na biezaco az czassem szkoda, chodniki ulice proste wiec mysle w sam raz :) xa i xq bardzo podobne i naprawde z zalem sprzedalam :)!

reklama
Wózek my mieliśmy roana marite gondola mega duża na pompowanych kołach spacerówka trochę szeroka ale jak na zimę była super bo wchodził na spokojnie śpiwór kocyk i było git a później zmienialiśmy na parasolki.Jak się uda to wózek na pewno kupimy podobny luba taki sam jak narazie jestem na stresie przed wizytą strasznie się boję:szok:

Do góry