reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Joa, dzieki! Poszukam tego doktora:)) współczuje zęba:( Zabila, tez kontrolowalam sytuacje w styczniu i kazał 3 miesiące odczekać. Mam do niego zaufanie, ale poczytałam sobie oczywiście przed chwila artykuły o porodzie naturalnym po cc i jeszcze bardziej sie zestresowałam.

w ciagu pol godziny od odejscia wod ladnych przezroczystych staly sie one zielone, brazowe z jakimis farfoclami. Synkowi zanikało tetno i sie dusil. urodzil sie, dostal 5 punktow.

Hej dziewczyny,
czy któraś z Was jest lub była na luteinie i duphastonie jednoczesnie? Ja od początku ciąży biorę 3 razy dziennnie. Jeszcze biorę euthyrox. Pytam bo juz mam troche dosyc tych leków. Kiedy i jak odstawiałyście? Mój weekend znowu ciężki zdominowany przez ból głowy i brzucha. Zastanawiam się czy może to te cholerne leki mogą mieć takie działanie uboczne? Na ulotkach nie wypisano takich objawów.
Staram się zabić czas aby się nad soba nie rozczulać i nawet udało mi sie dzisiaj dużo zrobic - 6:40 spacer z psem bo i tak ból mnie obudził, niedzielny obiad plus zupa z botwinki na jutro zeby po pracy nie musiec zasuwać a i zakisiłam ogórki pierwszy raz w życiu:) reszta dnia z zimnymi okładami na czole...
Emenems bardzo mi przykro, fajnie, że jesteś wsparciem dla męża, bo mu musi się serce łamać :/ Niestety tak jest, że nie tylko fizycznie, ale i psychicznie jesteśmy niedorozwinięci jak jesteśmy dziećmi. Dużo czasu i pracy przed Wami, także pracy nad akeptacją tego, że mała nie potrafi się pogodzić z dzieleniem się tatą.
Ale ja też pamiętam, że jak urodziła się moja 4 lata młodsza siostra i przyjechała ze szpitala, to pytałam się mamy czy mogę już ją do śmietnika wynieśc skoro już jest ubrana :)

Nie pamietam, która dziewczyna pytała, bo nasze forum jest jak rwąca rzeka, ale te placki śniadaniowe ze zdjęcia, które zmieściłam, to pan cakes wg jamiego oliviera. Polecam, bardzo szybko się robi i nie są tłuste. :)
Bede jutro probowac zrobic :-D mmmm az slinka leci :-D

ja tez mam za soba poród cc, ktorego bardzo nie chcialam. zaczelam naturalnie,kroplowka na skurcze i skurcze byly,rozwarcie juz prawie calkowite a córka ani drgneła w dół. zreszta mi w ogole brzuch nie obnizal sie przed porodem. o jak juz mnie wiezli na cc to polozne sie smialy do siebie: patrz,ona ma dziecko w gardle!
a ze jestem niska to smiesznie to wygladalo hehe, nie wiem czemu nie udalo sie urodzic- duzo sie w ciazy ruszalam,chodzilam na basen itp..nie kumam!
a teraz bym sie juz bala porodu sn,bo mialam.problemy po cc,zakazenie rany itd i mam wklesle ciecie w jednym miejscu, a z dr.strony to sie boje cc,ze znow moze byc zakazenie i powtorka z rozrywki:(

reklama
Aaa!!!
Dziewczyny gdańskie dziewice moje kochane ! Uprzedzam - z natury mam "przepity" głos tak mam i juz :D wiec jakby co nie, nie jestem chora ani przeziebiona tak mam od urodzenia hahahahha coz, nie taz slyszlam w podstawówce "Kasia!! Maciek dzowni !!" Hahahah coz :)

Do góry