reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
dziewczyny a jakie badania prenatalne robicie? ja na czesc sie na pewno zdecyduje ale noe wiem jeszcze na co konkretnie. jak myslicie co jest najważniejsze?

ja do jakoś 8tyg brałam 2x1 duphostan,ja rodziłam naturalnie i niewyobrażam sobie cc,kolezanka teraz miała cc to jak narzekała o matko boska-ale jak tak przypadnie to niebede miała na to wpływu heh

a jak tam dziewczyny wasze samopoczucie??
a USG 4d piękne tez będę chciała,ale mysle ze około 16tyg
a ten rogal do spania super rzecz chyba tez w niego zainwestuje:-)

Innabajka witaj. :-)

Ja na początku brałam duphaston 3x1, jak miałam dość silne bóle brzucha. Jak się zmniejszyły to biorę 2x1. Poza tym kwas foliowy, pregna dha i jodid.

Co do bólu głowy, to ja nie mam. Ale czytałam, że kobiety które miewają migreny lub skłonność do nich mogą mieć nasilone bóle głowy w ciąży.

Co do badań genetycznych ja mam skierowanie na usg i test pappa. Co potem to zależy od wyników. Bardzo boję się tych badań.

Ja mam nadzieję, że uda mi się rodzić naturalnie. Ale może tak być, że dostanę skierowanie na cc ze względu na serducho. Jestem 3 lata po zabiegu na serce i jeśli będzie słabo znosiło obciążenie ciążą, to niestety cc. Ale mam nadzieję, że teraz będzie już silne jak dzwon! :-)

Ja mam skierowanie na usg prenatalne ze względu na obciążony wywiad położniczy, nic ponad nie kombinuję.

Moni ja przy pierwszej ciąży marzyłam o porodzie sn, niestety musiała być cc i teraz się boję sn ;) przy cesarce dla mnie był jeden minus - mało nie pożygałam się na stole po znieczuleniu :p tak to spoko, przed 10 cięcie,na wieczór już śmigałam.

A ile u Was Dziewczyny minęło miedzy cesarkami? U mnie był to rok w kwietniu, troche sie stresuje, ze za krótko, jednak tyle gin kazał odczekać.

reklama
Do góry