reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Dzień dobry :)
W niedzielę mamy chrzest młodego i nawet czytać nie mam czasu.
Brzuszek o dziwo już trochę mam, tzn ja mam swój zawsze, z tym że od kilku dni nie da się go już całkowicie wciągnąć:eek::D w ciuchach chodzę normalnych i ani myślę póki co kupować ciążowych. Ostatnio miałam same letnie więc się nie przydadzą. Zresztą ostatnio chodziłam w końca siódmego miesiąca w jeansach sprzed ciąży. Oczywiście zrezygnowałam dużo wcześniej z tych z wysokim stanem.

Na szczęście objawy pierwszych tygodni minęły i zaczynam się czuć (i jeść) jak człowiek;)

Ktoś pisał o wyprawce. Ja wszystkie rzeczy oddawałam na bieżąco koleżance, która ma syna młodszego o cztery miesiące. Teraz te rzeczy do mnie wrócą. Zobaczymy co z tego się przyda, bo zupełnie mi się dzieciaki miną jeśli chodzi o pory roku. Np kombinezony zimowe mam nawet trzy. Co z tego jak w rozmiarze 68-74? Będą za duże jak Zosiek się urodzi i za małe na roczek. Łóżeczko niby mam, o ile uda mi się pierworodnego przeprowadzić, tylko materac kupię nowy. O! Wanienki nie muszę kupować, przewijak mam, wózek mam, tylko trzeba syna przekonać, że już go nie potrzebuje. O reszcie jeszcze nie myślałam;)

Kciuki za wizytujące dzisiaj i w tym tygodniu :)

reklama
Karolina / odpisałam ci :D nie masz niczego czego ja nie miałam :D a jestem 10cm wyższa! Gdzie ta sprawiedliwość ...:D

xkarola- ja miałam maleńką, ubytek międzykomorowy, operowany 15 lat temu. Już nie musze u siebie kontrolować, ale muszę u dzieci. Z Polka byłam w ciąży i później jak miała ze 2 miesiące. Wszystko jest ok i lekarz powiedział, ze gdyby ktoś kiedyś jakieś szmery wykrył, to mamy zignorować, bo żadnej wady nie ma. A jeżdżę w Poznaniu prywatnie do doktora Mrozińskiego, przyjmuje na Jarochowskiego. Muszę znów się umówić

Tusiaczek- no to fajnie, prawie całą wyprawkę masz :)

Już nie narzekam, ze za dobrze się czuję, bo mnie głowa zaczyna boleć. Zmiana pogody, zmiana ciśnienia i nawet w bliźnie mnie ciągnie.

Simka moja ma tez ubytek miedzy komorami i miedzy przedaionkami ale ten miedzykomorowy jest zaraz obok zastawki aortalnej i lekarz malej boi sie ze dziurka wciagnie zastawke i zrobi sie gorsza wada.... we wrzesniu na badania do szpitalan na 3 dni i kontrole wszystkiego. Juz sie boje tego wezesnia i naszego pobytu 3 dbiowego w szpitalu

Ja nigdy niebadalam sie pod wzgledem chorob serca ale nigdy nic minniebylo i zastanawiam sie czy traz sobie jakiegos echa niezrobic i potem plodu echa.

reklama
xkarola- no to Twoja mała ma poważniejszą wadę. Gdybyś musiałą zdecydowac się na operację to jak najszybciej, póki dziecko mało pamieta. Ja miałam mieć jako 3-latka, ale ojciec się nie zgodził i miałam później 10 lat jak miałam operację. Wolałabym tego nie pamiętać :p Źle nie było, ale samotny pobyt w szpitalu, zasypianie do narkozy to nic fajnego dla dziecka.
A echo płodu bym zrobiłą na Twoim miejscu, a skąd jesteś?

Do góry