reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Dokladnie z umiarem:) ja lezalam sobie na sloneczku z corka w ciazy:) i wszystko pieknie ale wyszly mi plamy wokol oczu;/ byly straszne dlugo po ciazy zeszlo;/ wiec teraz bede ostrozniejsza z tym sloncem:)

Tutti fruti M jutro rano wyjezdza i wraca w sobote;/ a w niedziele robimy corki urodziny i grila:)

reklama
Tez się zastanawiałam jak to będzie z tym słońcem nad morzem, ale myślę że kremy. parasol i zimna bałtycka woda dadzą radę. poza tym to nasze brzuszki jeszcze małe będą, dzidzie tez i jeszcze będą dobrze ukryte wiec to nie takie samo zagrożenie jak w bardziej zaawansowanej ciąży :)

Aktina no tak tylko mi chodzi głownie o plamy od hormonów zeby nie miec wole blada chodzic albo tylko lekko muśnięta słońcem bo raz likwidowalalm plamy co mi wyszły jak sie smażyłam przy antykonceptach to musiałam kwasy robic kilka zabiegów - ale to zalezy od predyspozycji jednemu zaszkodzi innemu mahoń nawet nie:)

ImageUploadedByForum BabyBoom1433416033.975972.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1433416064.610237.jpg
Wlasnie dostalalm świeża fotorelacje z procesji haahaha moja siostrzenica oczywiscie:)
A tatuaże ma bo tak jak ciocia jedna i druga chce miec :D

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1433416033.975972.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1433416033.975972.jpg
    31,9 KB · Wyświetleń: 55
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1433416064.610237.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1433416064.610237.jpg
    36,5 KB · Wyświetleń: 59
Czesc dziewczyny

bardzo zle sie czuje, na tyle ze nawet na spacer z Olim nie dam rady pojsc. Czy to sie kiedys skonczy? bo jestem jak detka, nic tylko leze i spie. az mi glupio bo maz przejal wiekszosc obowiazkow a pracuje po 12h.

Julia sporo moich kolezanek z wrzesnia 2012 mialo krwiaki i musialy lezec ale tak scisle lezenie tylko do wc mogly wstawac. wchlonelo sie wszystko. ja takze mialam mala torbiel w ciazy z Olim ale nie krwiak. bedzie dobrze, czesto one sie wchlaniaja i nie robia krzywdy dziecku. Sil dla Ciebie :)

pozdrawiam Was

Martusia wspolczuje zlego samopoczucia;/
No ja chcialabym byc bardziej uzyteczna ale niemoge...
No ja tez mam nadzieje ze damy rade z malenstwem!!!

A ja za pare dni do pracy jak pomysle to az mi słabo... Nie dam rady no ... Umylam samochod z mezem myslalam ze sie poruszam to bedzie lepiej a tu lipa :( zjadlam i ide w kime bo umrę zaraz

Naprodukowałyscie postów że połowy nie pamietam :)

Simka piękny maluch :)

USG jest to jeden z tych momentów bardziej ekscytujących niż pierwsza randka :D

Nicolina witaj :)

Janurarka czyli końcówka stycznia jest nasza :)
Ciesze się że maleństwo sie pokazało :)

Co do opalania w ciąży to leżenie plackiem absolutnie nie. Przebarwienia to najmniejszy kłopot. Ze słońcem jak z gorąca kąpielą lepiej na czas ciąży zrezygnować. Chodzić nikt nie broni ,ale jakiekolwiek nadmierne nagrzewanie brzucha może skończyć się poronieniem. Tak więc laptopy na brzuchu też odpadają bo to to już w ogóle jest szkodliwe dla dziecka. A żeby nie było że tylko głupio gadam to jedna panna też była taka pewna ,że co tam ciąża troche słońca jej nie zaszkodzi. Niestety jednego dnia się grzała ,a drugiego dostała krwawienia. Poroniła w 8tyg...

Ja to w wasze dietetyczne jedzenie się nie wpasuje. Za bardzo lubie jeść :)
A teraz muszę miec jedzenie wszędzie i zawsze. Dziś na wyjściu był pierwszy incydent z zawrotami. Człowiek zapomina ,że ma w sobie kogoś jeszcze i takie sytuacje nas uświadamiają.
Chodzilam za magnezem bo mam brać dodatkowo ,a kurde znalazłam takie tabletki jak czopek dla słonia. Inne były w wersji z witaminami dodatkowymi fajne małe ,ale mi zależy na samym. Tak wiec nachodziłam sie i tyle. Dział z ubrankami w next musiałam chociaż obejrzeć. Bo z zakupami chyba jeszcze poczekam.
A wy macie już coś?

Aktina pieczywo najlepiej ciemne tylko skład przeczytaj bo nieraz barwione jest karmelem :)
Pamiętam jak leżałam ba patologii ciąży z olinem i Kaśka miała cukrzycę ciążową i te pindy kucharki nue wiedziały jaki chleb mają i podali hej właśnie taki z karmelem, biednej aż cukier poszedł w górę i załamka :( mąż codziennie nosił jej chleb specjalnie dla cukrzyków ;( musisz poszukać ;)

U mnie kolejny dzień mdłości, spotkań z wodnikiem ;( ja juz chce 2 trymestr! !!!

Ja niestety mam plamy pod oczami, myślałam że zeszły a one pojawiły się znów ;( i wiem że to od słońca, musze się smarować po twarzy bo inaczej będę wyglądać jak panda :(

reklama
emenems taj właśnie. chodzi mi o plamy tez. moja siostra od fluidu w ciąży dostała plam na czole i potem długo z nimi walczyła wiec bardzo bym tego nie chciała :)

Do góry