reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

No ja se zrobiłam takie sniadanie , mezowi wysyłałam :) bo sprawdza czy zdrowo sie odżywiam hahahahaha
ImageUploadedByForum BabyBoom1433267780.342525.jpg

No a to wapno mam pic w pl czy juz przed przyjazdem ???

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1433267780.342525.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1433267780.342525.jpg
    30,4 KB · Wyświetleń: 51
reklama
Ja też jadłam jajecznicę z cebulką i pomidorami ale na kolację, uwielbiam:) a z owoców to czereśnie i truskawki:)
A dzisiaj czytałam poradnik, który dostałam od ginekologa i było napisane, że nie można jeść więcej niż 2-3 jajka tygodniowo.
Ja jestem ciągle senna ale jak chce się przespać w dzień, to nie mogę zasnąć w ogóle.
A jeśli chodzi o alergię, to przez okrągły rok, miałam okropny katar, chyba alergiczny, a jak zaszłam w ciążę, to zniknął całkiem :)

Ostatnia edycja:
Joawa z tymi jajkami to jest stara przerysowana historia.... Nie szkodzą - ja jem 3 dziennie ...:) to zdrowy cholesterol o tłuszcz absolutnie nie szkodzi

Simka daj znac co pomaga to mama kupi i bede miec na przyjazd :)

Simka, chyba nie bardzo, bo w tych musujących jest słodzik a on jest niewskazany w ciąży, chyba, że to wapno bez smakowe.

"1. Jajka
To nieocenione źródło białka, na które twoje zapotrzebowanie w ciąży wzrasta aż o 20%, a także ponad 12 witamin i składników mineralnych, m.in. żelaza, witaminy A i B12. Co ciekawe, jajka wcale nie są tak bardzo kaloryczne - jedno jajko to tylko 90 kcal. Jeśli nie masz problemów z za wysokim poziomem cholesterolu we krwi, możesz zjadać jedno jajko co drugi dzień, a nawet codziennie."

joawa- no właśnie, a mi to baba w aptece poleciła. Wzięłam raz i więcej nie zamierzam, ale Sansovit wypróbuję.

A dlaczego tak mało jajek? Ja tam jem średnio ze 3-4 w tygodniu, a nawet więcej zliczając w czym jeszcze są, np naleśniki czy ciasta

reklama
Kiedys sie mówiło ze sa niezdrowe ale badania ostatnich lat pokazują cos bardzo innego do trgo sa bogate w kwas foliowy :)

Do góry