reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

No ja se zrobiłam takie sniadanie , mezowi wysyłałam :) bo sprawdza czy zdrowo sie odżywiam hahahahaha
ImageUploadedByForum BabyBoom1433267780.342525.jpg

No a to wapno mam pic w pl czy juz przed przyjazdem ???

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1433267780.342525.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1433267780.342525.jpg
    30,4 KB · Wyświetleń: 49
reklama
Ja też jadłam jajecznicę z cebulką i pomidorami ale na kolację, uwielbiam:) a z owoców to czereśnie i truskawki:)
A dzisiaj czytałam poradnik, który dostałam od ginekologa i było napisane, że nie można jeść więcej niż 2-3 jajka tygodniowo.
Ja jestem ciągle senna ale jak chce się przespać w dzień, to nie mogę zasnąć w ogóle.
A jeśli chodzi o alergię, to przez okrągły rok, miałam okropny katar, chyba alergiczny, a jak zaszłam w ciążę, to zniknął całkiem :)

Ostatnia edycja:
Joawa z tymi jajkami to jest stara przerysowana historia.... Nie szkodzą - ja jem 3 dziennie ...:) to zdrowy cholesterol o tłuszcz absolutnie nie szkodzi

Simka daj znac co pomaga to mama kupi i bede miec na przyjazd :)

Simka, chyba nie bardzo, bo w tych musujących jest słodzik a on jest niewskazany w ciąży, chyba, że to wapno bez smakowe.

"1. Jajka
To nieocenione źródło białka, na które twoje zapotrzebowanie w ciąży wzrasta aż o 20%, a także ponad 12 witamin i składników mineralnych, m.in. żelaza, witaminy A i B12. Co ciekawe, jajka wcale nie są tak bardzo kaloryczne - jedno jajko to tylko 90 kcal. Jeśli nie masz problemów z za wysokim poziomem cholesterolu we krwi, możesz zjadać jedno jajko co drugi dzień, a nawet codziennie."

joawa- no właśnie, a mi to baba w aptece poleciła. Wzięłam raz i więcej nie zamierzam, ale Sansovit wypróbuję.

A dlaczego tak mało jajek? Ja tam jem średnio ze 3-4 w tygodniu, a nawet więcej zliczając w czym jeszcze są, np naleśniki czy ciasta

reklama
Kiedys sie mówiło ze sa niezdrowe ale badania ostatnich lat pokazują cos bardzo innego do trgo sa bogate w kwas foliowy :)

Do góry