reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Antena myśle, że Twoja pediatra trochę przesadza.... Ja cały czas słyszę o ciągnięciu głowy, nie o trzymaniu równo z tułowiem.
A jak poza tym? Podnosi głowę na brzuchu? Trzyma? Próbuje się przewracać?

reklama
Antena nie ma się co martwić na zapas. U nas podciągała jakoś po 3cim miesiącu pierwszy raz. Jak mała ją zobaczyła odwróciła głowę bok i nie chciała, ale za chwilę już było ok. Teraz robi te swoje brzuszki i dźwiga łepek do gókry. Lekarka próbowała drugi raz? Czy zaraz po pierwszej nieudanej próbie bach i rehabilitacja?

A małą rano obudził tata wychodząc do pracy bo był tak głośno, że nawet moje oczy się otwarły. Na koniec rzucił tylko "ej Myszko <buzi> bo ona ma otwarte oczy i nie śpi" Nie no serio?? Nie śpi? ciekawe czemu...hmmm... idziemy się zaraz karmić :p

Antena Zosia miała sprawdzane na tej pierwszej wizycie to wiadomo że nie trzymała, tak jak miała 3 czy 4 miesiące to co jakiś czas patrzyłam delikatnie, jak tylko opadala to kladlam z powrotem, teraz jak jej daje ręce to się sama dźwiga i ładnie trzyma głowę z tułowiem, za 5 dni skończy 5 miesięcy

Wysłane z mojego Lenovo A7600-H przy użyciu Tapatalka

Tak mi się właśnie wydaje ze z ta rehabilitacja to na wyrost trochę. Lekarka podciągnela go dwa razy i bach rehabilitacja. Mały się przekracza z pleców na brzuch, na brzuchu ładnie trzyma głowę, jak go noszę na rękach to głowę tez trzyma w pionie sam. No ale pójdę, sprawdze to.mam nadzieje ze to kwestia czasu i zacznie trzymać główkę. Tak samo było zresztą z przewrotami na brzuch, pierwszy raz mu się udało tydzień temu, i teraz fika non stop.

Antena jak w tym wieku przewraca się z pleców na brzuch to bardzo ładnie. Z ciekawości sprawdziłam młodego. Za pierwszym razem trzymał ładnie, po chwili spróbowałam jeszcze raz i bunt. Wyprostował się jak struna głowa w tył i nie ma opcji. Także takie Sprawdzanie sensu dla mnie nie ma. Zanim lekarka zleciła rehabilitację powinna Przeprowadzić wywiad z Rodzicem, bo to Ty jesteś z dzieckiem na codzień nie ona.
A z tą rehabilitacją to ostatnio przegięcie. Jakby się uprzeć to 80% Dzieciaków by trzeba wysłać, bo asymetria, napięcie tra ta ta.
Nie mówię tu o skrajnych przypadkach. Kiedy faktycznie jest problem.
A z drugiej strony jak masz skierowanie to Idź, może pewnie rozwieja Twoje wątpliwości. Chociaż na NFZ są takie terminy, że Szok. Koleżanka dostała skierowanie kiedy jej syn miał 9 miesięcy i nie siedział. Termin za trzy miesiące. Poszła z Chodzącym Dzieckiem ;-)
Jak to mówią Czas leczy rany ;-) to powinno być hasło przewodnie NFZ :p

U nas naa szczepieniu tez lekarz sprawdzal i rafall ładnie główkę trzymał dopiero pierwszy raz lekarz go podciagal

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

reklama
Dobrze ze mi Prypomnialyscie wypadało by iść na drugie szczepienie ;-) muszę mojego zorganizować, żeby wziął wolne na wtorek, bo sama dwójki nie ogarnę na Szczepieniu :-S

Do góry