reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Tak mi sie wydsje ze nie gotowa bo jakby nowe smaki ja nie interesują jedtne co ja wkurza ze ma cos w gebie czego sama nie włożyła [emoji23]
Sprobuje za jakis czas na nowo

Juz kupiłam kółkowa kupiłam bede probowac - dzieki

reklama
W sensie że owoce przetarte mają lepszą konsystencje i dziecko chetniej zje:confused2:czyli bezsens bo wiadomo że slodki owoc bedzie wolało od warzywa. Z resztą czy gotowane zmiksowane warzywa mogą miec dla dziecka gorszą konsystencje?

Ja pukałam ze dwa tygodnie temu łyżeczką i nic, ale nie śpieszy mi sie do tych ząbkow kąsających piersi;)
Ale głupoty. Dziecko nie zna konsystencji więc jakich się nauczy takie będzie jeść. Tak samo ze smakiem, dlatego dobrze zacząć od warzyw ;-)
A ja znowu umawiam się na tatuaż ciekawe czy coś mi teraz przeszkodzi... ;)
Mnie w tamtym roku przeszkodziła ciąża, teraz wstrzymuje mnie karmienie. Tzn niby można, ale mój ssak nie zostanie na tyle sam :-/
No chyba warzywa trzeba blendowac?
Nic nie trzeba ;-) mój starszak nie tolerował papek w ogóle ;-) zresztą nawet jeśli papki to polecam spróbować od razu nie takie zupełnie gładkie. Grudki są potrzebne ;-)
Tak mi sie wydsje ze nie gotowa bo jakby nowe smaki ja nie interesują jedtne co ja wkurza ze ma cos w gebie czego sama nie włożyła [emoji23]
Sprobuje za jakis czas na nowo

Juz kupiłam kółkowa kupiłam bede probowac - dzieki
To może niech wkłada sama? :-)

My dzisiaj na wesele. Byłyście już z maluszkami na takiej imprezie? Ja boje sie tego hałasu że to za cieżkie dla niej do zniesienia.

Właśnie zastanawiałam sie nad jakimiś stoperami czy coś takiego ale nie wiem czy mi sie uda jeszcze zdobyc

Askw ja jeszcze nie byłam ale na naszym była moja swiadkowa, też miała 5 miesięczną kulkę. Zostawili Małą w domu, bo właśnie było za głośno. Nie dało się uspokoić. Ale to chyba kwestia dziecka, nie wszystkie przeżywają tak bardzo tłum ludzi ;)

Chwale się - dzidzior już się obraca na brzuch co chwila [emoji3] wczoraj raz zrobiła a dziś już robi to jakby umiała od kilku lat [emoji3] jestem mega dumna!

Zobaczymy jak bedzie to przeżywac;) Gratulacje dla corki:)

Askw stopery się nie nadają dla tak małego dziecka.
Są specjalne słuchawki ochronne dla Dzieci, ale można też kupić zwykle w sklepie budowlanym, tylko takie regulowane i też się sprawdzą

Inis jak test, mów :) a planuje sobie napis na całym przedramieniu i mandalę na drugim ramieniu :) matka moja padnie i babka tak to zobaczą :D

Tusia Ty nie zadawaj pytań o buty to nie było w poście hahaha :) Ale serio po co dziecku które nie chodzi buty. Rozumiem jakieś ciepłe papcie jak zimno ale po co te stopki parzyc jak za oknem 27 stopni. No chyba że 5 miesieczniaki już biegają, jak sądzisz?

reklama
Hahhaha Martusia <3 jestem czepliwa wiem :p kurde rozumiem jeszcze miękkie niechodki, chociaż latem tez nie wiem po co :p
Ale wykrzywianie Dzieciom stópek twardymi butami to nie wiem po co. Chyba po to że to Najki i trzeba się pochwalić :p
Moje Dziecko jest biedne, nie ma najków, musi leżeć w skarpetkach :p

Do góry