reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Co do ilości mleka mój dwulatek je na raz 210ml a gdzie tam 300ml. Inna sprawa jest taka, że mleko dostarcza ważne mikroelementy których nie ma w warzywach ani owocach np wapń który jest głównym budulcem kości. Dlatego do roku dzieci powinny głównie jeść mleko. Jak starszego odstawialam od piersi w wieku 15 miesięcy pytałam lekarki co i ile razy dziennie w zamian za kp i ona zalecala nam ok 4x dziennie jakiś nabiał a co dopiero 5 miesieczniakowi.

Co do piersi no cóż... U mnie mizeria. Karmię z krótką przerwą na 3ci trymestr ciąży od dwóch lat, do tego duży przyrost wagi w ciąży i piersi az żal patrzeć :(

reklama
Dziewczyny a zeby jak sie wyrzynaja to pojedynczo czy parami?:D bo u mojego mlodego na gornej jedynce widac biala kropeczke i sie zastanawiam czy to juz zabek idzie..

Różnie z tymi zębami. U nas ostatnio jedynki szły po jednej a potem lawinowo reszta :)
Ilo, najlepszy sposób ma szukanie zębów to łyżeczka od herbaty i delikatnie postukaj w dziąsełko. Jak zadzwoni to masz ząbka [emoji16]

Ja się boję co to będzie po karmieniu bo zawsze miałam duże piersi (95G) a po zakończeniu to chyba tylko już flaczki... przeca ja z kredytów nie wyjdę bo marzy mi się plastyka brzucha i zmniejszenie cycuchow :D ach, marzenia...

Dzieciaki padły, my już po obiedzie oglądamy Madzię ;)

Pytam bo kurde przeciez ile 3 dni temu bylam u lekarza na szczepieniu i mowie ze maly nad ranem placze i taki marudny a pani doktor od zupek stwierdzila ze zebow nie widac ale patrzyla chyba tylko dol, a ja tak patrze i na gorze widac biala kropke :)

Ilo może być różnie, mogą Pojedynczo a mogą nawet po kilka. Tak samo nie ma zasady, które pierwsze. Zazwyczaj najpierw idzie dół, ale bywa że pierwsze wychodzą górne.

Ale dzisiaj usłyszałam mądrośc od szwagierki- żebym diete rozszerzała od owocow bo dziecku łatwiej jest je jeśc:D Ona tak robiła bo lekarz jej kazała haha, jak można słuchac takich głupot...

reklama
Do góry