reklama
betiboop
Fanka BB :)
Dzięki dziewczyny słuchajcie mojej koleżanki lekarz kazał dawać jabłuszko już po 3 miesiącu i jej mała zaczęła się normalnie wyprozniac. Mi wczoraj lekarka powiedziała, ze po 5 mam zacząć wprowadzać.
Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom
Tusiaczek2402
Moderatorka
Dzień dobry :-) komu kawki?
Mysiaka powodzenia w rozszerzaniu diety. Gratuluję Wchodzicie w nowy level ;-)
Beti zdrówka. Dobrze, że nie Goraczkuje a po antybiotyku pewnie zaraz będzie lepiej. Trzymam kciuki:-)
Co do lekarza koleżanki nie będę się wypowiadać. Większość pediatrów powinna się doksztalcać bo pojęcia nie ma o dietetyce. I o szczelności jelit. Teraz dziecko dobrze się wyróżnia a w dorosłym życiu gastrolodzy i wszelkie dolegliwości że strony układu pokarmowego.
Mysiaka powodzenia w rozszerzaniu diety. Gratuluję Wchodzicie w nowy level ;-)
Beti zdrówka. Dobrze, że nie Goraczkuje a po antybiotyku pewnie zaraz będzie lepiej. Trzymam kciuki:-)
Co do lekarza koleżanki nie będę się wypowiadać. Większość pediatrów powinna się doksztalcać bo pojęcia nie ma o dietetyce. I o szczelności jelit. Teraz dziecko dobrze się wyróżnia a w dorosłym życiu gastrolodzy i wszelkie dolegliwości że strony układu pokarmowego.
askw12
Moja Lilcia dzisiaj znowu przespala od 22 do 6, i jeszcze od 7 do 9
betiboop wspolczuje choroby maluszkamoja niedawno miala prawie dwa tygodnie taki katar ze tez na antybiotyku, dlawila sie az wydzielina ale na szczescie nie przeszlo na oskrzela...
Co do rozszerzania diety to nie pytalam sie w tej sprawie jeszcze pediatry. Narazie sugeruje sie "ogolnymi wytycznymi" ze przy kp dopiero w 6. miesiacu stale pokarmy i dopajanie.
Czy wasze dzieci mialy kiedys sluz w kupie i nie byl to katar? Od kilku dni moja ma w co drugiej- trzeciej kupie troche
betiboop wspolczuje choroby maluszkamoja niedawno miala prawie dwa tygodnie taki katar ze tez na antybiotyku, dlawila sie az wydzielina ale na szczescie nie przeszlo na oskrzela...
Co do rozszerzania diety to nie pytalam sie w tej sprawie jeszcze pediatry. Narazie sugeruje sie "ogolnymi wytycznymi" ze przy kp dopiero w 6. miesiacu stale pokarmy i dopajanie.
Czy wasze dzieci mialy kiedys sluz w kupie i nie byl to katar? Od kilku dni moja ma w co drugiej- trzeciej kupie troche
betiboop
Mój ma bardzo sluzowe kupki ale zrzucam to na alergię pokarmowa, alergologa mamy w czerwcu dopiero. Ja też planuje zacząć rozszerzać po 6 miesiącu bo karmię swoim mlekiem.
Tusiaczek2402
Moderatorka
Śluz w kupie może świadczyć o alergii, ale nie musi. Zazwyczaj przy karmieniu piersią pierwszy krok to odstawienie na próbę bmk.
betiboop
No właśnie ja odstawiłam a śluz jest nadal stąd decyzja o alergologu może coś mądrego nam powie, albo każe przejść na mm ale na to się nie zgodze[emoji5]
Tusiaczek2402
Moderatorka
Obserwuj. Śluz jest cały czas czy pojawia się czasami? Może to alergia na jakiś składnik Twojej diety.
Od kiedy obstawiłaś bmk? Na rezultaty trzeba Czekać niestety kilka tygodni. No i pamiętać, żeby sprawdzać składy gotowych produktów, bo czasem w takich, że by się człowiek nie Spodziewa czai się np serwetka, albo mleko w proszku. Głównie w słodyczami.
Od kiedy obstawiłaś bmk? Na rezultaty trzeba Czekać niestety kilka tygodni. No i pamiętać, żeby sprawdzać składy gotowych produktów, bo czasem w takich, że by się człowiek nie Spodziewa czai się np serwetka, albo mleko w proszku. Głównie w słodyczami.
askw12
No wlasnie u nas pediatra stwierdzila alergie na nabial jak malej po 6. tygodniu wyskoczyla wysypka. Jak odstawilam zniknelo ale po jakims czasie sprobowalam dolac sobie mleka do inki i sera zoltego i nic jej nie bylo, pediatra powiedziala ze moge probowac takich malych ilosci i reakcji. Teraz daje tez normalnie np smietane do zupy i ok nie bylo sluzu ani wysypek wiec nie wiem jak to u niej jest z ta alergia. Mam zamiar zrobic probe i wypic troche mleka, moze juz jej przeszlo? A z tym sluzem musze obserwowac czy bedzie sie utrzymywal
reklama