reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Mysiaka bo zalecenia się zmieniły i zarównano wiek rozszerzania diety dla dzieci kp i mm. Po prostu kiedyś mm było słabsze, mniej wartościowe, dlatego zalecano wcześniej rozszerzanie diety.
Mają też wkrótce zniknąć ze sklepów Słoiczki Oznaczone jako po 4 miesiącu.
Chociaż matki i tak wiedzą lepiej ;-)

Gratuluję :-) to marchewka? Smakowało?

reklama
Ja jeszcze nie wiem kiedy będę wprowadzać. Nie spieszy mi się mimo że Mała jest na mm. U niej każde zwiększenie ilości łyżeczek mm to przestój kupki na dwa, trzy dni - aż przywyknie. Przy takich reakcjach na to co zna nie widzę jakoś pokarmów stałych.... No ale to na dzień dzisiejszy. Jak będzie to się okaże

Dlaczego ma przestój kupki? Zwiększając ilość łyżeczek mm nie zwiększasz odpowiednio ilości wody? [emoji32] jeżeli tak, to przecież jakość mleka jest identyczna tylko ml więcej.

Dlaczego ma przestój kupki? Zwiększając ilość łyżeczek mm nie zwiększasz odpowiednio ilości wody? [emoji32] jeżeli tak, to przecież jakość mleka jest identyczna tylko ml więcej.

Ja właśnie na pocZatku tak robiłam bo nie wiedziałam i mały miał problem teraz jest Ok . Zawsze jeśli zwiększam o 1 łyżkę najpierw leje o 30 ml więcej wody

Jej dziewczyny, po to są info na tych pudełkach, żeby według nich przyrządzać...nie można tak na własną rękę mieszać...
Nie boicie się, że coś się maluchom może stać? mm to nie tylko biały proszek...
A przepajanie nie jest obowiązkowe...

reklama
My 11 maja szczepienie, az mi sie nie chce myslec bo mala ostatnio tak placze u lekarzy o kluciu nie mowiac:sad: Przynajmniej pozniej dobrze znosi jakby nigdy nic.

Macie problem ze ssaniem paluszkow przez dzieci? Moja nie tylko pcha raczki do buzi ale nalogowo ssie palce :eek: Nawet dzisiaj na spacerze usnela dopiero jak dorwala sie do raczki a smoczka nie chce:zawstydzona/y:

Do góry