reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Jakbym wiedziała dlaczego to bym coś z tym zrobiła :D
Ja zawsze leje więcej wody niż przewiduje producent, bo moje dziecko nie chce pić wody w czystej formie. Ani herbatki. Więc tak jak było że przy 150 ml jest 5 łyżeczek to ja dawałam 180ml. Teraz jakoś na oko już leje ale coś koło 210 ml (6 łyżek).
Ja to wiem że jakość mleka jest identyczna ale widocznie żołądek Ali ma inne zdanie[emoji14]
No dobra, a po co właściwie zwiększasz tą ilość wody? Przecież nie ma ani upałów, dziecko zdrowe, nieodwodnione. Po co ma pić herbatę, wodę?

Askw, moja też zjada rączki i paluszki co powoduje przerażenie i płacz u starszego brata [emoji16] To naturalny etap rozwoju :)

reklama
Dzieci na mm powinny byc przepajane bo wlasnie nie przepajania moze prowadzić do zaparć i bolących brzuszków.

U nas obecnie królują warzywka z kurczaczkiem kalafiorek zupka jarzynowa itp - chłopaki juz maja jeden słoik na pół na posiłek i do tego 120ml mleka :D szaleją :) wyrzuciłabym wam zdjecie ale cos mi apka nie pozwala - wiec Inis u nas herbaty tez słabo szły dlatego tez robiłam wodę o smaku mleka tyle ze ja 120 wody i jedna miarka :)

Dzieci na mm powinny byc przepajane bo wlasnie nie przepajania moze prowadzić do zaparć i bolących brzuszków.

Może ale nie musi. Wg mnie zmieniać proporcje mm powinno się jak już pojawia się jakieś objawy odwodnienia np właśnie problemy z kupą, suche usta a nie na wszelki wypadek.

No ale każdy robi wg siebie.

Inis a ile kasy chcesz przeznaczyć? Na roczek to chyba jakaś zabawka zawsze będzie bezpiecznie. D albo ksiazki z tych serii obrazków dla maluchów, albo jakieś ładne baśnie czy wierszyki w twardej oprawce

Wysłane z mojego LG-D280 przy użyciu Tapatalka

Zabawki do kąpieli będą ok bo jednak żadna za długo nie wytrzymuje ;p są takie do wrzucania pileczek na przyssawke to i pod prysznic i do s wanny zabawa

Wysłane z mojego LG-D280 przy użyciu Tapatalka

reklama
Do góry