reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Betina rota a jelitowka to zupelnie inny wirus, wiec szczepienie na rota przed jelitowka nie ochroni. Zreszta dziecko szczepione tez moze sie zarazic rotawirusem z tym ze lzej go przechodzi najczesciej.

reklama
Tusiaczek, czyli lekarka mi źle wytłumaczyła. Namawiała na to szczepienie, a główny jej argument to jelitówki w żłobku.

Tusiaczek, czyli lekarka mi źle wytłumaczyła. Namawiała na to szczepienie, a główny jej argument to jelitówki w żłobku.

Pewnie miala w tym interes… eh pediatrzy…
to tak jak niektorzy przekonuja ze po szczepieniu na grype dziecko nie bedzie chorowac. A przeciez zawsze mozna zlapac przeziebienie, angine itp. Nie kazdy katar to grypa. A koncerny zarabiaja…

Ostatnia edycja:
Dziewczyny kp miewacie kryzysy laktacyjne? U mnie coś Marnie z mlekiem. Mały gardzi cycem chce butelkę. Przystawiam jak najczęściej ale się wscieka. Martwię sie:((

Beti spojrz sobie na mape skokow rozwojowych, najczesciej wtedy przypadaja tez kryzysy.
A i nic dziwnego ze dziecko sie zlosci przy piersi jesli dostaje butelke. Z butli leci latwo wiec po co sie meczyc?sama tez sobie strzelasz w kolano podajac mm. Kazda podana butelka to tyle mniej mleka w piersiach, wiec jesli chcesz kp to wyrzuc butelke i karm, karm, karm.

Masz racje. Ale jak płacze to odpuszczam, bo mi przykro, że głodny i robię mieszankę. Błędne koło. Laktatorem pobudzam, ale to nie to samo. Dziś cały dzień w łóżku i tylko jemy. Widzę poprawę:)

Beti i duzo pij. Ja pije 2 litry wody niegazowanej plus koperek i herbatke laktacyjna. Moze sprobuj **********, ja kupilam ale wypilam tylko raz bo nie podchodzi mi jego smak, nie wiem na ile pomaga na ile to efekt placebo. Na pewno nie zaszkodzi ;) mozesz tez raz na jakis czas wypic piwo bezalkoholowe zawierajace słód jęczmienny bo i na tej zasadzie dziala ten caly **********.

Btw waszym dzieciom tez tak mocno pracuja slinianki? Moj maly to az czasami sie krztusi ta slina, no i np jak nie spi to w ciagu godziny chyba z 10 razy musze go brac do odbijania

reklama
Do góry