reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Emenems no I niestety jeden z najdrozszych.
O to fakt !!
Ja mam absolutnie wszystko za free, ilośc wizyt u położnej rodzinnego itp. Potrzrbuje zrobic badania krwi ekstra czy moczu to ide i tyle - mowie ze chce to to i to i mi robia bez problemu.
Nawet za dojazdy do szpitala mam kase zwraca :)
Byłam w Polsce poszłam na genetyczne plus badania krwi i pękło 600 zeta to sie przekręciłam - ja przez cała ciąże w Norwegii na ciąże tyle nie wydalam ...

O to fakt !!
Ja mam absolutnie wszystko za free, ilośc wizyt u położnej rodzinnego itp. Potrzrbuje zrobic badania krwi ekstra czy moczu to ide i tyle - mowie ze chce to to i to i mi robia bez problemu.
Nawet za dojazdy do szpitala mam kase zwraca :)
Byłam w Polsce poszłam na genetyczne plus badania krwi i pękło 600 zeta to sie przekręciłam - ja przez cała ciąże w Norwegii na ciąże tyle nie wydalam ...
Dokladnie, tutaj podobnie

Moja Pani ginekolog jest położną ale gabinetu nawet w 1/10 nie ma takiego jak na zdjęciu :/ i w sumie na wizycie tylko bada ginekologicznie i słucha bicie serca dziecka..

Monikas u mnie taka sama bieda. Słuchanie tętna badanie szyjki i pomiar ciśnienia. Gabinetu Wam nie pokaże, bo wstyd:p Dziewczyny super macie, tylko pozazdrościć!! Tu też tak może być, ale wtedy przez 9 mscy bym nic dziecku nie kupiła, bo wszystko bym wydała na wizyty:D;)

No i wydaje mi sie ( nigdy nie prowadziłam ciazy u ginekologa ) ze położna ma wiecej cxAsu i poświęca wiecej uwagi psychologicznej ciężarnej bo nie zaczyna sie wizyty od badania tylko od rozmowy czy cos mnie trapi czy cos dolega o czym bym chciała porozmawiać czy mam obawy itp. Nikt na zegarek nie patrzy. Po porodzie odwiedza w domu ta sama a potem do trj samej mozna sie zgłaszać jak masz problemy z laktacja itp. Takze go taka kompleksowa opieka

Mnie się wydaje, że to też zależy od człowieka. Mój lekarz o wszystko też pyta. Zawsze sam z siebie tłumaczy. Bardzo dokładnie na każdej wizycie robi usg i wszystkie pomiary. Sam z siebie włącza 3d jak widzi, że jest fajne ujęcie. Na fotelu jest mega delikatny.

Ale fakt, że taka wizyta kosztuje...

reklama
No i wydaje mi sie ( nigdy nie prowadziłam ciazy u ginekologa ) ze położna ma wiecej cxAsu i poświęca wiecej uwagi psychologicznej ciężarnej bo nie zaczyna sie wizyty od badania tylko od rozmowy czy cos mnie trapi czy cos dolega o czym bym chciała porozmawiać czy mam obawy itp. Nikt na zegarek nie patrzy. Po porodzie odwiedza w domu ta sama a potem do trj samej mozna sie zgłaszać jak masz problemy z laktacja itp. Takze go taka kompleksowa opieka

Mój fin jest taki że pierwsze co to zaczyna od rozmowy jak się czuję itp :-) taa ale ja chodzę prywatnie więc może dlatego :-) no z NFZ to jakąś porażka :(

Do góry