reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Ja też ciągle senna jestem i nawet zwalic tego na pogodę nie mogę bo u nas w miarę słonecznej było a dziś spałam do10.zgagi też mam już dosyć.
Byłam u endokrynologa dzisiaj (nie zmieniła mi dawki mam się zgłosić miesiąc po porodzie to zobaczymy)trochę później córkę że szkoły odbierałam i mowie jej,że o tej porze bo byłam u lekarza a ona na to no to gdzie masz tego dzidziusia.

reklama
Iwix moja córka przed snem tuli się do brzucha i mówi tam na pewno są dwa dzidziusie bo ten brzuchol taki wielki, więc tłumacze że jedna a ona swoje. A ostatnio mówi niedługo pójdziesz do szpitala i utną ci w końcu ten brzuch. Tak więc pomysły dzieci są super.

Jak tam dziewczyny nowe forum się podoba?

Jak dzisiaj samopoczucie? Ja się nastawiam na walkę jutro w szpitalu jak będę umawiać cc, bo po tym co mi mąż powiedział to może być ciekawie... jutro też ginek.

Mój Oli pyta się ostatnio tylko za ile będą święta i czy Michał długo jeszcze będzie w brzuszku

A jak w tych ostatnich tygodniach często macie wizyty u gina?ktg jak często? Ja w ostatnim czasie mialam co ok 10 dni. Ostatnie ktg miałam w Ub wtorek i gin mi powiedział ze on teraz zaczyna urlop i moja następna wizyta u niego dopiero 5 stycznia. Dlatego tez powinnam profilaktycznie udać się w grudniu ze 2 razy na IP żeby zrobili mi ktg. Tylko kurde nie dał żadnego skierowana tylko kazał ściemniac ze np słabiej ruchy czuje:-/ i nie wiem czy rzeczywiście jechać Na IP .. . Czuje się bardzo dobrze, termin mam na 10 stycznia. Siedzę i rozmyślam czy to nie przegięcie jeździc na IP i wymyślac problemy. Czy nie lepiej pojechać jak rzeczywiście coś niepokojącego zacznie się dziać. Jak myślicie?

Ja ktg miałam tylko w szpitalu jak byłam, U gina od 36 tc robi położna. Jeśli wszystko w porządku jest to po co jeździć i ściemniać tak myślę.

Ale zrobisz jak uważasz.

Ja tez tylko w szpitalu. U lekarza ani razu. Dopiero w pn mam wizytę, może wtedy mi zrobią. Jak masz ochotę możesz pojechać na IP. Na pewno Ci zrobią i będziesz spokojniejsza, tylko podejście lekarza mnie dziwi. Zamiast wypisać zalecenie to każe ściemniać. Bez sensu, ale mój też ma podobne pomysły..

A mi się przypomniało że już pod koniec ciąży z Olim byłam na ip bo w ogóle nie czułam jego ruchów prawie że cały dzień. I tam oczywiście ktg i badanie szyjki i tamtejszy lekarz kazał przyjeżdżać na ktg w co 2 dni chyba. Więc to zależy od lekarza raczej. Nie lubię takiego podejścia że 'naściemniać'...

Ja w tym tygodniu juz bylam 2 razy na ktg. W poniedzialek bylam w przychodni u swojego lekarza i dzisiaj kazal mi przyjsc do siebie na oddzial i tez zrobic. Robiła polozna ale on oceniał. U mnie dzisiaj bodajze 36+2. Nie wiem jak to jest ile razy trzeba ale moj lekarz przewrazliwiony i kaze bacznie obserwowac ruchy.

reklama
Do góry