reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

futurystka- mój lekarz nic nie mówi, juz 2 razy się pytałam. Stwierdził, że w szpitalu zadecydują jak się zacznie i tyle. Na usg nawet blizny nie sprawdził. W sumie to ponad 3,5 roku od cc, więc generalnie powinno być zielone światło dla porodu naturalnego, ale wiadomo- jakies nawet małe komplikacje i będą ciąć. Dlatego wolałabym nie przenosić, bo poród wywoływany to już tak różowo nie jest i może się na cesarce skończyć
Pić też wciąż mi sie chce, do tego meczy zgaga- już nie tylko wieczorami, ale cąły dzień po wszystkim, nawet rano jak nic nie jadłam to się obija :(

martusia0 niesmak też mam albo metal jakiś, albo kwas czuję, blee

reklama
Ja miałam ale nie z okazji porodu i pod narkoza łyżeczkowanie.

A u mnie nawet nacięcie pod znieczuelniem wiec sie nie wypowiem jak u was ..

Ja tez mialam lyzeczkowanie pod narkoza po pierwszym dlugo dochodzilam do siebie a po drugim nawet jak znieczulenie puscilo buli nie mialam dobrze sie czulam mi sie wydaje ze wszystko zależy od lelarza ktory robi zabieg badz zszywa . Co do picia ciagle mi mi sie chce pic ile bym nie wypila ciągle mnie suszy :p

Kurcze simka współczuję bo to trochę patowa sytuacja, życzę oczywiście żeby wszystko skończyło się jak najlepiej i jak najszybciej jeśli chodzi o naturalny poród, ale wiadomo że jak tylko jakieś małe ale to i tak zrobią Ci to cc i w tym momencie szkoda Twego wcześniejszego bólu i wysiłku eh :|
Cholera mąż chory i mnie zaczyna już boleć gardło fest :'(

Maja ja miałam w szpitalu stężenie białka 28 mg. W dzm 288 mg w ciągu 24 godz. Masz ciśnienie wyższe? Mi zrobiono badania wszystkie na cholestaze oraz zespół hellp. Wyszłam do domu po 5 dniach z zaleceniem aby po 10 dniach zrobić badanie moczu ok obecność białka.

10 mg to nie tak dużo ale skoro enzymy wyższe są to idź jak najszybciej do lekarza swojego lub ip, Nie strasze ale z tym nie ma żartów.

Trzymam kciuki. Może po prostu źle pobrałas mocz do badań bądź zanieczysciła się próbka. Udaj się do lekarza i zobaczysz co Ci powie.

reklama
Futurystka fakt faktem ja w ogole wiecej pije w ciązy niz przed :)
Ja mam jeszcze pytanie do mam ktore już rodzily naturalnie. Powiedzcie jak wyglada zszywanie? Znaczy chodzi mi o to czy mocno boli, bo jak pytalam polozna to w szpitalu w ktorym rodze znieczulaja tylko miejscowo psikajac czyms tam i tyle ;/ i sie zastanawiam czy to w ogole znieczula? I jeszcze zapomnialam zapytac polozna o lyzeczkowanie czy daja znieczulenie? Jezeli nie to boli? Pytam bo ja poki co schizuje ze szycie i lyzeczkowanie badziej bedzie bolesne niz sam porod

Znieczulenie miejscowe jest jak zszywają, ja tylko czułam wkłucie znieczulenia a chwilę później doktorek zszywał, wtedy już nic je czułam :-)

Futurystka ja piję jak smok, ale przed ciążą też tak miałam jak dla mnie norma :-)

Do góry