reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
ilo- to co ja mam powiedzieć, jak ostatnio na wizycie miałam tylko pół kg na plusie co do wagi sprzed ciąży. Tak mnie Mały objadł. A on też drobny raczej, bo 1876 g w 32 tc. Ale córka też maleńka była, bo donoszona się urodziłą 2360g i 50 cm :) W pierwszej ciąży przytyłam 6 kg, teraz pewnie nawet tylu nie będzie

martusia- jasne, ze się boję. Ale mi gin skierowania na cc nie da, bo nie ma podstaw. Po ponad 3 latach po cc już można bezpiecznie rodzić. Na tej grupie na FB "naturalnie po cesarce" to dziewczyny i po roku, po 18 mc od cesarki rodzą naturalnie. Ciąża zdrowa, niepatologiczna, poprzednie cięcie było dlatego, że Młoda się zaplątała w pępowinę- pewnie co innego jakby nie było postępu porodu czy cokolwiek, a u mnie ładnie szybko szło. Nie mam wyboru :)

Ja jadę na tym samym wózku co simka. Młoda była pośladkowo, za to skurcze i rozwarcie szły pięknie. Nie jest oczywiście powiedziane ze teraz też tak będzie. Ale skoro Zosia jest gładka w dół, dość nisko to będę próbować sn choć się o oczywiście boję ;)
Będę mieć pomiar miednicy w szkole rodzenia to się dowiem jak duże dziecko może przejść ;) i zobaczymy, choć Zosia jest taka akuratna co do rozmiaru, nie odbiega od terminu. Co innego Marysia, ona była dość spora a głową to już w ogóle duża ;)

Wysłane z mojego LG-D280 przy użyciu Tapatalka

Jedna z nich

Załączniki

• 1448613282638.jpg
    1448613282638.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 62
Bo ta z e-dziecka pokazuje rozpoczęte tygodnie.
A lekarze liczą te zakończone. Czyli jak jesteś w 34 t 4 d to apka ci mówi że w 35 a lekarz powie że w 34.

reklama
Do góry