reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Chcieliśmy max 2 lata różnicy :) trzeba się będzie troszkę przemęczyĆ, jeśli drugie będzie takie jak Olin to luz, chłopak daje pospać i w miarę grzeczny jest, z zębami tez nie jest problemowy, powiedzmy przechodzi bezobjawowo a ma ich już 8 :) najgorsze to będzie odstawienie go od cyca bo jeszcze karmię :) zobaczę co gin piwie na wizycie tego 2 czerwca.

W nicy nam się budzi tylko raz chyba że mu "odbije" to 2-3 razy ale to się rzadko zdarza. Dzień zaczynamy od 7 :) śpioch po mnie :)

reklama
Jeśli chodzi o wózek to mam jeszcze po Olinie :) nie zmieniam o ile gondola jest daj a to spacerówka mnie wkurza i juz się budka w niej popsuła :( musze oddać do reklamacji :( Na szczęście za dużo nie będziemy musieli kupować bo większość rzeczy będzie po starszaku :)

Wcześniej też pisałaście o przeczuciach dotyczących płci. Ja za pierwszym razem się nie myliłam i twierdziłam że będzie chłopak, mój mąż zakładał się ze mną ze jak nic będzie dziewczynka no i przegrał ;) teraz tez myślę że będzie chłopak ale czas pokaże I tak naprawdę w dniu porodu będzie 100% pewność :)

ja zylam w glebokim przekonaniu ze Oli bedzie jedynakiem, ale w glebi duszy chcialam miec zawsze dwojke dzieci. Wiadomo kawalerka 29m2 ciezko z malym dzieckiem a co dopiero z dwojka ale warunki sie zmienily i tym oto sposobem po 2 mscach staran jest drugi Kropek :) maz obstawia synka, ja tez. ale w sumie bedzie co ma byc, oby zdrowe bo z Olim to dlugo jezdzilam po lekarzach.

dziewczyny ja mam jedynie lozeczko po Olim, posciel, krzeselko :szok: wszystko sprzedalam badz oddalam - strzal w kolano :-ptakze od nowa mnie czeka kompletowanie ale wiem ze nie nakupuje tylu rzeczy bo z Olim bo polowa niepotrzebna sie okazala... :-p

Jak sie czujecie w drugiej ciazy? Ja fatalnie - okropne mdlosci, brak sil, sennosc, cycki mi znowu urosly o rozmiar - jak zyc z rozmiarem 85H? jak karmic male?

Haha ja też tak robię sobie i innym a mam jeden ten taki wzornik okrągły nawet nie wiem ile tam jest :D dwa nawet wygrałam ostatnio w konkursie na fb :D

Kurcze ja to nawet nie pamiętam jak było z odstawianiem mleka :) aale szybko jakoś bo to ogólnie niejadek. .

Martusia tez tak myślałam :) ale zmieniłam zdanie. tym ze ja od was chciałam mieć właśnie tak 5-6 lat różnicy... :)
a ja się czuje chyba lepiej niż poprzednio tylko spać mi się chce bardziej :) ale mdłości mam mniejsze i jeść mogę więcej :p

Ja to za bardzo nie mam wyboru, młodsza juz nie będę i trzeba było się szybko decydować :) a i dzieciaki będę się ze sobą fajnie bawić, bo z dużą różnica wieku różnie bywa :(

Ulicha :thumbup: to u nas różnica trochę mniejsza, dzisiaj Malutek kończy 11 miesięcy :)

Martusia u mnie samopoczucie ok, nie mam czasu na senność itp. Jedyne co to zauważyłam, że znów jak poprzednio odrzuciło mnie od kawy ;)

czyli masz czerwcowego człowiecza :) mój też miał być czerwcowy, termin miałam na 4 czerwca a rozpakowałam się 28 maja, po tyg leżenia na patologii ciąży :) pod koniec wyskoczyła mi cholestaza :( teraz się trochę boje, że znowu mnie to dziadostwo złapie i chyba po 12 tyg zacznę sobie kontrolować aspat i alat, i chyba dieta mnie czeka :( mało soli i nic smażonego żeby nie obciążać za bardzo wątroby :)

reklama
Do góry