reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Chcieliśmy max 2 lata różnicy :) trzeba się będzie troszkę przemęczyĆ, jeśli drugie będzie takie jak Olin to luz, chłopak daje pospać i w miarę grzeczny jest, z zębami tez nie jest problemowy, powiedzmy przechodzi bezobjawowo a ma ich już 8 :) najgorsze to będzie odstawienie go od cyca bo jeszcze karmię :) zobaczę co gin piwie na wizycie tego 2 czerwca.

W nicy nam się budzi tylko raz chyba że mu "odbije" to 2-3 razy ale to się rzadko zdarza. Dzień zaczynamy od 7 :) śpioch po mnie :)

reklama
Jeśli chodzi o wózek to mam jeszcze po Olinie :) nie zmieniam o ile gondola jest daj a to spacerówka mnie wkurza i juz się budka w niej popsuła :( musze oddać do reklamacji :( Na szczęście za dużo nie będziemy musieli kupować bo większość rzeczy będzie po starszaku :)

Wcześniej też pisałaście o przeczuciach dotyczących płci. Ja za pierwszym razem się nie myliłam i twierdziłam że będzie chłopak, mój mąż zakładał się ze mną ze jak nic będzie dziewczynka no i przegrał ;) teraz tez myślę że będzie chłopak ale czas pokaże I tak naprawdę w dniu porodu będzie 100% pewność :)

ja zylam w glebokim przekonaniu ze Oli bedzie jedynakiem, ale w glebi duszy chcialam miec zawsze dwojke dzieci. Wiadomo kawalerka 29m2 ciezko z malym dzieckiem a co dopiero z dwojka ale warunki sie zmienily i tym oto sposobem po 2 mscach staran jest drugi Kropek :) maz obstawia synka, ja tez. ale w sumie bedzie co ma byc, oby zdrowe bo z Olim to dlugo jezdzilam po lekarzach.

dziewczyny ja mam jedynie lozeczko po Olim, posciel, krzeselko :szok: wszystko sprzedalam badz oddalam - strzal w kolano :-ptakze od nowa mnie czeka kompletowanie ale wiem ze nie nakupuje tylu rzeczy bo z Olim bo polowa niepotrzebna sie okazala... :-p

Jak sie czujecie w drugiej ciazy? Ja fatalnie - okropne mdlosci, brak sil, sennosc, cycki mi znowu urosly o rozmiar - jak zyc z rozmiarem 85H? jak karmic male?

Haha ja też tak robię sobie i innym a mam jeden ten taki wzornik okrągły nawet nie wiem ile tam jest :D dwa nawet wygrałam ostatnio w konkursie na fb :D

Kurcze ja to nawet nie pamiętam jak było z odstawianiem mleka :) aale szybko jakoś bo to ogólnie niejadek. .

Martusia tez tak myślałam :) ale zmieniłam zdanie. tym ze ja od was chciałam mieć właśnie tak 5-6 lat różnicy... :)
a ja się czuje chyba lepiej niż poprzednio tylko spać mi się chce bardziej :) ale mdłości mam mniejsze i jeść mogę więcej :p

Ja to za bardzo nie mam wyboru, młodsza juz nie będę i trzeba było się szybko decydować :) a i dzieciaki będę się ze sobą fajnie bawić, bo z dużą różnica wieku różnie bywa :(

Ulicha :thumbup: to u nas różnica trochę mniejsza, dzisiaj Malutek kończy 11 miesięcy :)

Martusia u mnie samopoczucie ok, nie mam czasu na senność itp. Jedyne co to zauważyłam, że znów jak poprzednio odrzuciło mnie od kawy ;)

czyli masz czerwcowego człowiecza :) mój też miał być czerwcowy, termin miałam na 4 czerwca a rozpakowałam się 28 maja, po tyg leżenia na patologii ciąży :) pod koniec wyskoczyła mi cholestaza :( teraz się trochę boje, że znowu mnie to dziadostwo złapie i chyba po 12 tyg zacznę sobie kontrolować aspat i alat, i chyba dieta mnie czeka :( mało soli i nic smażonego żeby nie obciążać za bardzo wątroby :)

reklama
Do góry