reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
A w barku mam przepyszne wino domowej roboty, w kwietniu przed zajsciem w ciazy pilam je na weselu i dostalam butelke do domu i tak na mnie czeka:)
Wy tu o tatarze, a ja to zjadłabym torta czekoladowego...

mój mąż raz na zakupach wina zaczął oglądać .. wiec pytam wino będziesz pił ? a on ze nie, kupi do barku i będę mogła sobie wypić jak urodzę i wykarmie :D jakby nie wiedział ze coś innego by mnie bardziej ucieszyło :p

dziewczyny mam pytanie do was, czy wy kupujecie specjalne reczniki dla dzieci z kapturem? bo slyszalam, ze reczniki na poczatek sa za szorstkie i lepiej w pieluche flanelowa wycierac? ktos tez slyszal cos takiego?

i jeszcze jedno, jak u was z posciela, dajecie od razu dziecku do lozeczka posciel? czy sama poduszke albo w ogole bez tylko kocyk?

dziewczyny mam pytanie do was, czy wy kupujecie specjalne reczniki dla dzieci z kapturem? bo slyszalam, ze reczniki na poczatek sa za szorstkie i lepiej w pieluche flanelowa wycierac? ktos tez slyszal cos takiego?

i jeszcze jedno, jak u was z posciela, dajecie od razu dziecku do lozeczka posciel? czy sama poduszke albo w ogole bez tylko kocyk?

Ja nic do spania mam śpiworki w tym bedzie spac a ręczniki mam te z kapturkiem :)

Ręczniki mam kupione
Dla dzieci na początek rożek w po miesiacu swpiworki i płaska poduszka.

mam reczniczki z kapturkiem, super fajna i przydatna rzecz :) Michalek bedzie spal w nocy pod kolderka w poszewce a w dzien kocyk, z Olim tak samo robilam. na poczatku spal bez poduszki, teraz ma plaska, ale w poniedzialek jade mu kupic koldre i poduszke wiec juz bedzie mial inna, bardziej dorosla. Michalek bez poduszki, za to z flanelka lub tetra w razie ulewki, Olo tak samo mial.

I ja mam rożek. Kupiłam tylko prześcieradło na materac nieprzemakalne w razie jakiejś draki:) jejku jak mnie dziś stopy bolą, za dużo chodzenia..

A czytałam też, ze poduszki warto sobie odpuscic do 6 miesiaca albo i dalej. Podobno są szkodliwe dla kręgosłupa i jak dziecko się przekreci to może się poddusić, ale nie pamiętam gdzie tak pisali:)

reklama
Ja tez mam śpiworek do spania i rożek. O pieluszce nie słyszałam i szczerze nie wyobrażam sobie ze moze jej nie byc :) takie małe dzieci do 6 miesiąca to chyba nie sa aż tak zwinne zeby sie nie wiadomo jak kręcić.

Do góry