reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Kas nam na kursie z bezpieczeństwa maluchów mówili że jeśli podusis to tylko w miarę sztywny klin. Nigdy normalna. Bo niestety bywają one przyczyną tego zespołu nagłej śmierci łóżeczkowej.
Mówił to ratownik który jeździ do takich sytuacji...

reklama
Dziewczyny jestem w trakcie remontu kuchni i mam do sprzedania szafki i kuchenkę, kuchenka jest jeszcze na gwarancji kupiłam ja w 2014 i super stan moze znacie kogoś kto szuka? Wszystko mam wystawione na olx ale zależy mi zeby juz sie tego pozbyć.

Piszecie o mleku, a mnie już cycki mrowią na samą myśl :) Już raz rano mokre ślady na koszuli znalazłam

Kalogr- z biustem mam to samo- za duzego nie miałam, a teraz sobie mogę stare staniki na same końcówki założyć. Masakra, mam nadzieję więcej nie urosną
Ja kupiłam 2 szt takich ręczników, do córki też używałam od poczatku ręcznika (nikt mi o pieluchach flanelowych nie mówił, dopiero teraz na szkole rodzenia się dowiedziałam) i używam tamtych ręczników do dziś
Co do pościeli kupiłam tylko prześcierało. Mam otulaczek, rożek, mase kocyków, 2 śpiworki. A w razie pościele po córce

dzieki dziewczyny, też myślałam, że pościel to dla noworodka za wcześnie, ale zastanawiałam się jaką inną forme wybrac :) a powiedzcie mi jakie kosmetyki do pielęgnacji pępka wybrałyście?

simka- to znasz mój ból hahah :D z jednej strony fajnie, a z drugiej strony nie :)

Ja dziś byłam na uczelni, jutro też mnie to czeka ;/ masakra czuje się jakby mnie czołg przejechał, nie dość, że krzesła twarde, to ja nie umiem siedzieć przez kość ogonową, bo mnie strasznie rwie ;/

dzieki dziewczyny, też myślałam, że pościel to dla noworodka za wcześnie, ale zastanawiałam się jaką inną forme wybrac :) a powiedzcie mi jakie kosmetyki do pielęgnacji pępka wybrałyście?

simka- to znasz mój ból hahah :D z jednej strony fajnie, a z drugiej strony nie :)

Ja dziś byłam na uczelni, jutro też mnie to czeka ;/ masakra czuje się jakby mnie czołg przejechał, nie dość, że krzesła twarde, to ja nie umiem siedzieć przez kość ogonową, bo mnie strasznie rwie ;/

Teraz do pepka nie kaza nic stosowac. Zreszta ja licze ze odpadnie w szpitalu :)

Nam na szkole mówili, że jednego dnia gazikiem jałowym z wodą destylowaną apteczną, kolejnego też gaxikiem z solą fizjologiczną, trzeciego octaniseptem i tak na zmianę.

Juti ja o tym ocnisepcie słyszałam. Chyba będę robić tak jak napisałaś, jeszcze w szpitalu dopytam. Dziewczyny A Co sądzicie na temat opłacania położnej? Bardzo mnie to nurtuje..

Czuje się jak połamana, wszystko mnie boli:(

reklama
Betiboop najlepiej podpytaj tych mam co rodziły w szpitalu w którym ty chcesz jak wygląda opieka położnych na sali porodowej. I czy będziesz sama czy z partnerem.

W tym szpitalu co ja chcę koleżanka rodziła 3 tygodnie temu i mówiła że nie ma sensu wynajmować, bo super jedt opieka. I ze mną będzie mąż.
Sle wiem, że w niektórych szpitalach warto bo słabo jedt z tą standardową opieką.

Mi też już jest niewygodnie w każdej pozycji... :-/

Do góry