reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Kas nam na kursie z bezpieczeństwa maluchów mówili że jeśli podusis to tylko w miarę sztywny klin. Nigdy normalna. Bo niestety bywają one przyczyną tego zespołu nagłej śmierci łóżeczkowej.
Mówił to ratownik który jeździ do takich sytuacji...

reklama
Dziewczyny jestem w trakcie remontu kuchni i mam do sprzedania szafki i kuchenkę, kuchenka jest jeszcze na gwarancji kupiłam ja w 2014 i super stan moze znacie kogoś kto szuka? Wszystko mam wystawione na olx ale zależy mi zeby juz sie tego pozbyć.

Piszecie o mleku, a mnie już cycki mrowią na samą myśl :) Już raz rano mokre ślady na koszuli znalazłam

Kalogr- z biustem mam to samo- za duzego nie miałam, a teraz sobie mogę stare staniki na same końcówki założyć. Masakra, mam nadzieję więcej nie urosną
Ja kupiłam 2 szt takich ręczników, do córki też używałam od poczatku ręcznika (nikt mi o pieluchach flanelowych nie mówił, dopiero teraz na szkole rodzenia się dowiedziałam) i używam tamtych ręczników do dziś
Co do pościeli kupiłam tylko prześcierało. Mam otulaczek, rożek, mase kocyków, 2 śpiworki. A w razie pościele po córce

dzieki dziewczyny, też myślałam, że pościel to dla noworodka za wcześnie, ale zastanawiałam się jaką inną forme wybrac :) a powiedzcie mi jakie kosmetyki do pielęgnacji pępka wybrałyście?

simka- to znasz mój ból hahah :D z jednej strony fajnie, a z drugiej strony nie :)

Ja dziś byłam na uczelni, jutro też mnie to czeka ;/ masakra czuje się jakby mnie czołg przejechał, nie dość, że krzesła twarde, to ja nie umiem siedzieć przez kość ogonową, bo mnie strasznie rwie ;/

dzieki dziewczyny, też myślałam, że pościel to dla noworodka za wcześnie, ale zastanawiałam się jaką inną forme wybrac :) a powiedzcie mi jakie kosmetyki do pielęgnacji pępka wybrałyście?

simka- to znasz mój ból hahah :D z jednej strony fajnie, a z drugiej strony nie :)

Ja dziś byłam na uczelni, jutro też mnie to czeka ;/ masakra czuje się jakby mnie czołg przejechał, nie dość, że krzesła twarde, to ja nie umiem siedzieć przez kość ogonową, bo mnie strasznie rwie ;/

Teraz do pepka nie kaza nic stosowac. Zreszta ja licze ze odpadnie w szpitalu :)

Nam na szkole mówili, że jednego dnia gazikiem jałowym z wodą destylowaną apteczną, kolejnego też gaxikiem z solą fizjologiczną, trzeciego octaniseptem i tak na zmianę.

Juti ja o tym ocnisepcie słyszałam. Chyba będę robić tak jak napisałaś, jeszcze w szpitalu dopytam. Dziewczyny A Co sądzicie na temat opłacania położnej? Bardzo mnie to nurtuje..

Czuje się jak połamana, wszystko mnie boli:(

reklama
Betiboop najlepiej podpytaj tych mam co rodziły w szpitalu w którym ty chcesz jak wygląda opieka położnych na sali porodowej. I czy będziesz sama czy z partnerem.

W tym szpitalu co ja chcę koleżanka rodziła 3 tygodnie temu i mówiła że nie ma sensu wynajmować, bo super jedt opieka. I ze mną będzie mąż.
Sle wiem, że w niektórych szpitalach warto bo słabo jedt z tą standardową opieką.

Mi też już jest niewygodnie w każdej pozycji... :-/

Do góry